- 500 g ciuperci
- 700 ml lapte
- o ceapa
- o lingura de faina
- ulei, sare si piper
Desi pe blog sunt patru retete de supa crema, am constatat recent ca lipseste tocmai cea mai buna dintre ele - supa crema de ciuperci (poate sunt putin subiectiv, aceasta fiind preferata mea). Este o reteta delicioasa si ar trebui neaparat incercata, in ciuda faptului ca nu este deloc aspectuoasa. Insa aceasta supa crema de ciuperci compenseaza aspectul necomercial prin faptul ca se prepara extrem de usor.
Taiem ceapa in bucati mai mari si o punem la calit in cateva linguri de ulei incins (putem inlocui uleiul cu un cubulet de unt). Tocam si ciupercile, dar nu foarte marunt, pentru ca oricum le vom pasa putin mai tarziu. Dupa ce calim ceapa un minut-doua, adaugam ciupercile si le lasam la foc mediu timp de cateva minute (pana ce se evapora sucul lasat de ciuperci). Dupa ce au scazut ciupercile, turnam laptele in supa crema de ciuperci (pentru a fierbe mai repede, putem pune laptele deja cald).
Lasam supa crema de ciuperci la fiert in jur de 15-20 minute, la foc mediu. Dupa ce au fiert ceapa si ciupercile, oprim focul si le pasam cu blenderul. In functie de cat de subtire este supa crema, vom mai adauga sau nu faina. In cazul in care este nevoie, punem din nou supa crema de ciuperci la fiert si o ingrosam cu faina diluata in cateva linguri de supa. O mai lasam cinci minute la fiert, apoi o condimentam dupa gust cu sare si piper. Supa crema de ciuperci merge de minune cu smantana si crutoane, deci in timp ce este la fiert putem praji cateva cubulete de paine.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa crema!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
hmmm mie imi plac ciupercile dar nu stiam ca se poate face si supa crema...poate incerc odata :D
RăspundețiȘtergereNu numai ca se face, ba dintre toate supele crema, cea de ciuperci mie mi se pare ca este de departe cea mai buna ;)
RăspundețiȘtergereBuna, Barbatlacratita!
RăspundețiȘtergereInca o reteta buna si usoara! Multu!
Pt sa-ti sugerez ceva? foloseste in loc de faina, amidon !Iese f f fina !Si putina nucsoara !
Pe curind !
Adriana
Mi se pare așa ciudată culoarea...
RăspundețiȘtergereDar bănuiesc că e normală atâta vreme cât nu ai folosit și cartofi. :P
Cu alte soiuri de ciuperci ai încercat? Iese mult mai gustos dacă găsești soiuri de pădure, pe la crescătorii. Champignoanele nu prea au savoare.
Adriana, multumesc pentru sugestie. Daca voi avea la indemana, data viitoare voi incerca si cu amidon.
RăspundețiȘtergereDiana, pe mine nu m-a deranjat culoarea absolut deloc. Stiam ca supa crema va iesi foarte inchisa la culoare, dar am gasit aceste ciuperci la o oferta pe care n-am putut-o refuza :D Iti dai seama ca in acelasi hipermarket erau si ciuperci mai gustoase si aspectuoase, insa si pretul lor era pe masura ;)
astazi am sa fac ,va zic cum a iesit
RăspundețiȘtergereCenusie si delicioasa. Sper :))
RăspundețiȘtergeree urata foc supa asta!
RăspundețiȘtergereE urata supa, nu te contrazic. Insa, dupa ce-o gusti, descoperi ca e atat de buna incat nu te prea mai intereseaza felul in care arata.
ȘtergereBuna si foarte consistenta! Culoarea mai putin conteaza... Merita
RăspundețiȘtergereNerecomandata insa mofturosilor :)
ȘtergereEste cea mai gustoasa supa crema de ciuperci.
RăspundețiȘtergerenu se poate pune altceva in loc de lapte..totusi tin post:'>
RăspundețiȘtergereCristina, poti face supa crema de ciuperci si cu apa in loc de lapte si astfel nu vei mai "incalca" postul... O:-) Nu va iesi chiar la fel de gustoasa, insa sigur va fi buna.
ȘtergerePentru a scapa de culoarea cenusie a supei, razuieste lamelele ciupercilor cu o lingurita!
RăspundețiȘtergereNu stiam asta, merci mult pentru sfat!
Ștergere