Mâncare de ciuperci de post

Mancare de ciuperci de post reteta
Ingrediente reteta Mancare de ciuperci de post:
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • un ardei
  • un ardei iute
  • 5 catei de usturoi
  • 200 g rosii in suc propriu
  • o legatura patrunjel
  • sare, piper si ulei
Mancare de ciuperci de post ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
M-am gandit ca daca tot e sa fac o mancare de ciuperci de post, macar aceasta sa fie picanta. Dar ardeiul iute nu este un ingredient obligatoriu pentru aceasta mancare, deci se poate renunta la el. In cazul in care alegem sa-l folosim, pentru a fi siguri ca mancarea noastra de ciuperci nu va fi exagerat de picanta, va trebui sa inlaturam toate semintele ardeiului iute. Turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita si o punem pe foc, apoi curatam si tocam ceapa, ardeiul si cei cinci catei de usturoi. Atunci cand s-a uleiul s-a incins, adaugam legumele tocate si le calim cateva minute (in jur de zece minute, pana cand ceapa devine sticloasa). Dupa ce s-au inmuiat legumele, punem in mancare ciupercile taiate (eu am avut ciuperci mai mici si le-am taiat in patru). Acoperim cratita cu un capac si lasam mancarea de ciuperci sa fiarba la foc mediu. In timpul fierberii, ciupercile vor lasa apa si se vor face in suc propriu. Dupa circa zece minute, punem in mancarea de ciuperci o cutie de 200 g de rosii in suc propriu. Mai lasam mancarea la fiert inca zece minute, apoi oprim focul, punem patrunjelul tocat in mancarea de ciuperci si o saram si piperam dupa gust.
Mancare de ciuperci de post reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare de ciuperci!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

52 de comentarii:

  1. da asa barbati mai rar , care gatesc ma refer :-)) , mai departe spor la gatit

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu te-as lua de langa familia ta ... tu doar da-ne idei , Robert draga .Grozav preparat .
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  3. Pupiiiici ! Pe Bucataras de ce nu mai apari ? fetele iti simt lipsa .
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Ma vor uita pana la urma... Momentan nu-mi ajunge timpul nici sa ma ocup de blogul meu asa cum mi-as dori s-o fac, dar poate pe viitor lucrurile se vor mai schimba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine pentru cei care sunt vegetarieni sau țin post că sunt extrem de multe rețete delicioase cu ciuperci. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Indiferent cum sunt facute, ciupercile sunt preferatele mele....
    Weekend placut Robert, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  7. am simtit miros de ciuperci,asa ca am venit in vizita....sa vad si daca mai traiesti...

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Ahaaa... acum stiu cum sa va atrag, voi prepara mai des mancaruri cu ciuperci. Ca de obicei, Sidy matinala si Ela mult dupa miezul noptii :)

    RăspundețiȘtergere
  9. cand e vorba de ciuperci,nu lipsesc....am venit si la pranz :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Uiteeeeeee , BUCATARASELE au venit ele la tine ... si tu ziceai ca te vor uita

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonimul asta o fi cine cred eu???:))))

    RăspundețiȘtergere
  12. ah,era doar Diana,acum am vazut :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. :))))) si eu am trecut des pe aici zilele astea

    RăspundețiȘtergere
  14. Am vazut, norocul meu ca am fost inspirat sa gatesc mancarea asta de ciuperci si am reusit astfel sa te tentez :D

    RăspundețiȘtergere
  15. :)))) ce ma tentezi acum cu laptele de pasare.....de cand nu am mai facut.....

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut,

    Am revenit ca sa te anunt ca am facut ciupercile de post....super bune, am sa mai fac. Mai ales ca seamana destul de mult la aspect cu cele prezentate de tine.

    Multumesc,

    B.

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut, Brigitt! Si mie-mi place cum arata mancarea asta de ciuperci, pare atat de apetisanta incat ma face sa uit ca de fapt e de post :)

    RăspundețiȘtergere
  18. E foarte bun si usor de preparat..Felicitari
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cristina! Daca te hotarasti sa incerci mancarea, sa nu uiti sa-mi zici cum a fost.

      Ștergere
    2. Am facut aceasta mancare vineri, pe 17 feb., fiind si zi de post , e foarte buna si cum am mai spus usor de preparat....merge foarte bine cu pilaf de orez.
      Pot sa-ti trimit retete de mancare sau prajituri? daca da , unde?? ..poate o sa le incerci si daca iti plac poate le postezi pe blog.
      Pe langa ca retetele tale sunt foarte apetisante si stii cum sa ne ademenesti:), apreciez faptul ca ai simtul umorului , raspunzi la toate comentariile si ne dai sfaturi...
      Am ''rasfoit '' si alte site-uri de genul acesta , insa al tau ma cucerit ....Bravo.
      Cristina

      Ștergere
    3. Poti sa-mi trimiti retetele pe Facebook. In cazul in care n-ai cont si nu esti familiarizata cu fb, poti trimite un mail de oriunde - ID-ul este lacratita, nu uita sa pui o coada de maimuta :) Ms pentru laude ;)

      Ștergere
  19. ok..le trimit pe mail..
    Spor la gatit;)
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  20. te rog sa publici m-ai multe retete de post. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. se pare ca ma cuceresti foarte repede...cu retele ;) uite ca de la o simpla si delicioasa tocanita de cartofi, facuta ieri, azi am inceput ziua cu pagina ta!!! si printre multe altele, mi-a atras atentia reteta asta...asa ca ma duc la cratita sa o prepar!!! diseara iti scriu impresiile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. corectare pt mesajul de mai sus "retetele"! am terminat de ceva timp mancarica la care am facut si un pilaf (tot reteta ta)! sincer...mi-au placut tare mult, foarte gustoase!!! cu sigurata o sa placa si familiei :)! asa ca mi-am propus, cum am vazut f multe retete interesante, ca o sa pregatesc macar de 2 ori pe saptamana ceva de la tine!

      Ștergere
    2. Pai normal ca te cuceresc foarte repede, doar retetele mele sunt concepute pentru blitzkrieg :D Chiar ma bucur sa aud ca ai fost multumita de ambele retete, acum sa vedem daca te tii de planul asta cu minim doua retete de-ale mele pe saptamana :)

      Ștergere
  22. felicitari,si eu sunt barbat si gatesc de 6 ani pt ca stau singur!daca iti place si pui suflet ,nu are cum sa nu iti iasa!succes tuturor "bucatarilor"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Marius. Ai dreptate, daca pui suflet e aproape imposibil sa dai gres atunci cand gatesti pentru tine. E un pic mai greu atunci cand gatesti pentru mai multi, deoarece atunci trebuie sa multumesti toate gusturile. Spor la gatit in continuare si iti urez sa gatesti cat de curand la dublu mixt ;)

      Ștergere
  23. Sunt un om Fericit !Am redescoperit placerea de a gati. Am mancat o mancare foarte buna si.. cireasa de pe tort, mi-am dat scumpa si iubita mea sotie pe spate cu reteta aceasta ( si nu e prea greu , ca ea nu are nici o treaba cu gatitul :D)
    Eu am mai adaugat si un pahar de vin alb, ptr savaoare.
    Multam fain ptr reteta.
    Cristi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Nici ca se putea mai bine, cu reteta asta ai reusit sa impusti doi iepuri dintr-un foc :) Mi se pare inspirata si ideea de a pune vin alb in manacarea de ciuperci.

      Ștergere
  24. Doar ce am terminat mancarea de ciuperci, a iesit foarte munca. multumesc pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Cred ca ai obosit dupa atata munca, ai scris ca tocanita de ciuperci a iesit foarte "munca" :) Sau, poate atunci cand ai scris mesajul, te grabeai sa mergi la masa. Oricum, am inteles ce vroiai sa-mi transmiti ;)

      Ștergere
  25. super acuma am terminat de facut Bogdan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut, Bogdan! Acum, ca tot a trecut postul, iti recomand sa incerci si CIULAMAUA de ciuperci cu smantana.

      Ștergere
  26. Post ori nu, va ramane reteta mea preferata de ciuperci, multumesc pentru ca ai postat-o! A iesit delicioasa! Iubesc site-ul asta, cel mai bun dintre toate! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, Desi site-ul a primit multe declaratii de iubire de-a lungul celor trei ani de existenta si ar cam fi trebuit sa ma obisnuiesc cu asta, de fiecare data ma bucur cand citesc si simt nevoia sa multumesc la randul meu... :) deci chiar nu trebuie sa-mi multumesti pentru reteta. De ceva vreme eu specific faptul ca anumite mancaruri sunt de post mai mult pentru a ajuta cititorii care isi doresc astfel de retete (mi s-a tot cerut acest lucru). Atunci cand gatesc ceva, nu ma prea gandesc daca reteta este sau nu de post, pe mine ma intereseaza in primul rand ca aceasta sa fie gustoasa.

      Ștergere
  27. Am facut si eu aceasta mancarica si mi-a iesit foarte buna.Imi plac retetele dumneavoastra,si vreau sa va felicit pentru toata munca depusa aici. Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Maria! Poti sa-mi zici Robert, asa cum imi zice toata lumea. Ma bucur ca mancarica mea de post a fost o reusita, sper sa-i urmeze si altele.

      Ștergere
  28. Tocmai ce ti-am urmat reteta este deliciosa.
    Felicitari si spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, te astept sa-mi urmez si alte retete, sunt convins ca vei mai gasi cateva care sa-ti faca cu ochiu`.

      Ștergere
  29. O voi face și eu,vine postul și e musai să o prepar!!
    Îmi place cum arăta....

    RăspundețiȘtergere
  30. Tot la tine mam intors,am incercat sa fac retete de mancare de pe alt site, dar nu reusesc. Tot site tau e mai bun si mai sigur de facut mancare. O zii buna. Claudia

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)