- un cartof
- o telina mica
- o ceapa
- un morcov
- un dovlecel
- 100 g varza
- 100 g conopida
- 1/2 ardei
- un ou
- 200 g rosii (sau 4 linguri pasta de tomate)
- 200 ml smantana (sau iaurt)
- o legatura patrunjel
- sare, piper si ulei
Tinand cont de faptul ca smantana sau iaurtul sunt oricum grase, nu este neaparat nevoie de ulei la ciorba de legume. In varianta de post, nu vom mai drege ciorba de legume cu ou si putem renunta la smantana folosind in schimb mai mult ulei. In ciorba de legume putem pune cam orice avem la indemana, cu conditia ca legumele care fierb mai greu sa fie puse primele la fiert.
Spalam, curatam si tocam legumele in functie de preferinte. Pentru ca pe acestea le vom pune primele la fiert, incepem cu legumele mai tari. Punem trei litri de apa intr-o cratita, adaugam o lingurita de sare si o punem la fiert. Dupa ce apa incepe sa fiarba, adaugam telina, ceapa si morcovul. Le lasam la fiert aproximativ un sfert de ora, iar dupa ce acestea au fiert pe jumatate, adaugam in ciorba si celelalte legume (adica ardeiul, dovlecelul, cartoful, conopida si varza).
Lasam legumele sa fiarba impreuna inca 15-20 minute. Atunci cand legumele sunt fierte, adaugam rosiile in ciorba si o mai lasam zece minute la foc. Punem un ou intr-un vas, adaugam 200 ml de smantana sau iaurt si le amestecam bine. Adaugam apoi treptat zeama fierbinte din ciorba (cam doua polonice). Dupa aceea turnam incetisor compozitia obtinuta in ciorba de legume, amestecand tot timpul. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat (sau orice alta verdeata preferam).
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de ciorba!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
ce culori frumoase, foarte buna ciorbita!
RăspundețiȘtergereTocmai asta a fost motivul pentru care am preferat sa folosesc rosiile si nu bulionul, altfel ciorba ar fi fost cam "mohorata" :)
RăspundețiȘtergeremmmmm.... arata foarte bine....
RăspundețiȘtergerehmm nu ai pus nimic de acreala :)) eu daca fac o sa schimb putin [-(
RăspundețiȘtergereNu aveam in casa nimic cu care sa acresc ciorba, iar cum eu nu ma prea ma omor dupa ciorbele acre, nici nu m-am sinchisit sa cobor :D
RăspundețiȘtergerehaa mor dupa borsul de tara!! dar cel din tarate proaspete si bineinteles facut bine.
RăspundețiȘtergereSalut,
RăspundețiȘtergereAzi am facut ciorba de legume, foarte buna. Dar in loc de smantana sau iaurt, am pus branza proaspata granulata, PIC FRISCH made in LIDL, ptr. ca nu aveam ingredientul original.
Multumim ptr. reteta.
B.
Cu placere! Cred ca as prefera branza granulata in locul borsului :)
RăspundețiȘtergereAm "gatit-o":D Cu toate ca nu am avut toate ingredientele de mai sus, am adunat tot ce am avut prin bucatarie si a iesit super buna. P.S Adaugati si un pic de tarhon si busuioc; ii da un gust super:D
RăspundețiȘtergereSemnat: Un barbat la cratita:))
:)) Interesanta semnatura... Am incercat ciorba de legume cu tarhon, insa niciodata nu mi-a trecut prin cap sa adaug si busuioc. Dar nu-mi displace ideea.
Ștergere