- 5 cotlete de crap
- o lamaie micuta
- 100 ml ulei
- 4 catei de usturoi
- o lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
Pentru reteta de astazi am ales sa renunt nu doar la prajeli, ci si la munca :) Cotlet de crap la cuptor este o reteta simpla - pestele fiind deja curatat si portionat, noi nu mai avem altceva de facut decat sa preparam sosul din zeama de lamaie si apoi sa dam crapul la cuptor. Curatam usturoiul, il pisam sau il dam pe razatoarea mica si il punem intr-un vas. Adaugam 100 ml ulei si amestecam bine (eu am pus ulei de masline, insa reteta merge facuta si cu ulei de floarea soarelui). Stoarcem lamaia si turnam zeama peste usturoiul pisat, apoi punem o jumatate de lingurita cu piper si o lingurita cu sare. Asezam cotletele de crap intr-un vas termorezistent si le saram dupa gust, apoi turnam sosul de lamaie peste bucatile de crap. Incingem cuptorul si lasam crapul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (la foc mediu, 175 grade). Atunci cand pestele este facut, mutam vasul partea de sus a cuptorului si il mai lasam inca 3-4 minute (pana cand cotletele de crap se rumenesc frumos).
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu peste!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
minunat! o mancare usoara si sanatoasa!
RăspundețiȘtergereReteta ar avea totusi si un mic neajuns: faptul ca trebuie folosit cuptorul pe canicula asta :)
ȘtergereSimplu de rezolvat: un cuptor electric pe balcon?!... :)))))
Ștergere:)) Eu as zice GREU de rezolvat: balconul meu este inclus in living iar cuptorul electric este incorporat in mobila de bucatarie...
ȘtergereSau ..gatesti tu si noi venim la masa :)))))
RăspundețiȘtergereSau ar mai fi o varianta... dat fiind faptul ca am furnizat reteta, eu sunt cel invitat la masa :D
ȘtergereNo way barbate,ai furnizat tu reteta dar tot noi suntem dezavantajate:1-dat fiind faptul ca esti din constanta pestele este f usor de procurat,2:tu fiind chef clar si f usor de preparat.Concluzia una singura pune-te pe gatit,portiile sa fie duble iar noi cu drag ne lasam invitate la masa:-D,ei fetelor ce parere aveti?:))
RăspundețiȘtergereHmmm... asta-mi suna a instigare :P Preventiv, cred ca ar trebui sa interzic comentariile :))) Tocmai ma pregateam sa plec la plaja, deci nicio sansa sa ma pun acum pe gatit :D
ȘtergereHai bn fieeeee.....mai avem putintica rabdare....poti gati dupa ce vii de la plaja...sa nu spui ca suntem rele:)):))
RăspundețiȘtergereCum stati cu rabdarea? :)) Ca vara eu nu stau prea bine cu gatitul...
ȘtergereDorina, ce gandire sanatoasa ai :)))))
RăspundețiȘtergereRobert,aducem noi vinul :P Nici asa nu e bine?
M-am gandit doua zile si inca nu m-am hotarat daca e bine sau nu :)))
ȘtergereEra sa cred ca nu vad bine,unul din pestii mei preferati intr-o reteta tocmai cand eu plec in concediu? Pai,da. O sa o iau cu mine.Asta da cadou.
RăspundețiȘtergereTe puteam eu lasa sa pleci fara sa vezi ceva apetisant?... :) Distractie placuta in concediu si ai grija ce mananci pe acolo!
Ștergeretestat, fff. deliciosssss, imi place mult reteta....ador pestele proaspat... As avea o rugaminte: o reteta de ciorba de peste..ce zici??
RăspundețiȘtergereIti voi indeplini cu siguranta rugamintea, chiar ma gandeam si eu la o reteta de ciorba de peste :) Doar ca va mai dura putin pana cand o voi publica, momentan am o mica lista in asteptare.
ȘtergereMultumesc, abia astept.
ȘtergereDe fiecare data cand fac peste sunt cu gandul la ciorba de peste...s-a mai scurtat lista?? :)
ȘtergereHahaha... da, s-a mai scurtat lista mea cu retete. Nu mai dureaza mult si-i vine randul si retetei ciorbei de peste - ba chiar plusez si ma gandesc sa public si reteta mea de plachie de peste :D
RăspundețiȘtergereO da...bine faci...clar ramane si plachia :D
RăspundețiȘtergereLucia, deja exista pe blog reteta plachiei de peste... Acum am vazut ca am gresit: vroiam de fapt sa spun ca voi plusa cu reteta saramurii de peste :)
RăspundețiȘtergeree deja testata reteta de plachie :)...dar credeam ca mai are inca o varianta. Ma bucur ca o sa pui si saramura de peste, mai ales ca anul acesta o sa ajungem in delta si sper sa ne saturam de peste gatit in toate modurile posibile. Cred ca anul acesta am gatit cel mai mult peste :D.
RăspundețiȘtergereLa cat de multe retete cu peste am publicat eu pe blog, te banuiesc ca frecventezi si alte bloguri culinare :P Pentru ca nu cred ca riscati sa va plictisiti de retete cu peste in delta, mai ales ca la unele (asa cum este si aceasta cu crap) trebuie folosit cuptorul :))
RăspundețiȘtergereNu banuiesti bine, sunt fidela acestui blog:) Mai stim noi vreo 2 retete din familie + cele de pe blog si nu ne am plictisit de peste...mai ales ca reteta o pastram dar tipul de peste se schimba..asa ca are alt gust :D. In Delta mergem sa mancam peste gatit de altii, asa...de la sursa :)
RăspundețiȘtergereDeci sunteti pregatiti sa mancati o ciorba de peste adevarata, preparata de un lipovean cu apa direct din Dunare... La cat de multe bloguri culinare romanesti exista, e cam greu sa ramai fidela :) Eu glumeam, nu sunt absurd sa cer fidelitate absoluta decat daca e vorba de casnicie :D
ȘtergereLa partea cu apa direct din Dunare mai am ceva dubii...dar mai bine nu intreb cum a fost pregatita. Oricum dupa ce postezi reteta de ciorba, daca o sa fie diferenta de gust, e clar..apa o sa fie de vina :))).
ȘtergereLucia, probabil acolo vei manca cea mai buna ciorba de peste, indiferent de unde e luata apa ;)
ȘtergereMi-a placut mult , o reteta simpla si gustoasa ... am fost putin sceptica la sucul de lamaia, nu prea ii tolerez gustul la preparatele in cuptor... dar surpriza!!! Un sos delicious, alaturi de un cotlet de crap fraged mmmm. Merci :) Ela T
RăspundețiȘtergereCu placere, Ela! Stiu ca totul tine de gusturi, insa foarte multi oameni nici macar nu concep gandul ca lamaia ar putea lipsi de langa peste, indiferent daca acesta este preparat la cuptor sau nu :) Oricum, ma bucur ca reteta de crap la cuptor a fost o surpriza placuta pentru tine.
Ștergere