Plăcintă cu carne in foitaj

Felie de placinta cu carne in foitaj
Ingrediente reteta Placinta cu carne in foitaj:
  • 800 g aluat foitaj
  • 700 g carne tocata
  • un morcov
  • o ceapa
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 3 oua
  • boia, sare si piper
Placinta cu carne in foitaj ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
La aceasta placinta cu carne am ales varianta cea mai simpla: am folosit un aluat foitaj congelat din comert (care ne scuteste de munca, insa nu si de asteptare - va trebui scos in prealabil din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei atunci cand vom coace placinta). Daca vrem sa facem noi si foitajul, putem folosi reteta de aluat frantuzesc deja publicata pe blog (la cremsnit) sau putem intinde doua foi subtiri dintr-un aluat simplu de paine (reteta blatului de pizza e ideala in cazul de fata). Spalam, curatam si tocam in functie de preferinte un morcov si o ceapa (eu am taiat marunt ceapa si am dat pe razatoare morcovul). Punem o lingura-doua de ulei la incins intr-o tigaie, apoi adaugam legumele si le lasam vreme de cateva minute la calit, la foc mediu. Dupa ce se inmoaie, adaugam 700 g de carne tocata si tinem tigaia pe foc pana cand se evapora toata apa pe care o va lasa carnea. Atunci condimentam dupa gust cu piper, sare si boia (daca ne place, poate fi boia iute). Adaugam si legaturile de patrunjel si marar tocate marunt, oprim aragazul si lasam umplutura de carne a placintei sa se raceasca, dupa care incorporam in compozitie doua oua (care au rolul de a o lega). Tapetam cu hartie de copt o tava in care punem jumatate din aluatul de foitaj, peste acesta intindem intr-un strat uniform carnea calita, apoi asezam restul foitajului. Optional, batem un ou si ungem cu acesta partea de sus a placintei cu carne pe care apoi o introducem in cuptorul deja incins si o coacem la foc mediu (175-180 grade C) timp de aproximativ 45 de minute. Si un mic sfat de incheiere: pentru a evita sa ne curga oul din compozitia placintei cu carne (asa cum a patit-o placinta din imaginile retetei mele), este bine s-o asamblam intr-o tava care are dimensiunile asemanatoare cu cele ale foitajului (la o adica, putem sa si taiem putin marginile foitajului, pentru a intra perfect in tava folosita - din ce mi-am dat eu seama, o tava de 25x35cm ar fi numai buna).
Placinta cu carne in foitaj taiata in tava
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de placinta!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

5 comentarii:

  1. Excelenta ... imi place , place , place

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Robert. M-am reantors dupa o lunga pauza(probleme de sanatate).Vad ca ai ceva retzete noi care-mi fa cu ochiul.Chiar vreau sa ma pun pe probat.Cu stima, Gianna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,Gianna!! Imi pare rau sau aud ca problemele de sanatate te-au tinut departe de bucatarie, insa ma bucur sa aud ca acum esti bine si ca ti-a revenit si pofta de mancare. Maine cred ca apare o noua tentatie, am de gand sa public o reteta noua! :)

      Ștergere
    2. Buna Robert, buna Maestre.Stii ce ma bucura cel mai tare? Faptul ca-mi iese tot ce incerc, bine intzeles cu tine ca mana dreapta.Abia azi am incercat retzeta propusa de tine , si a fost geniala. Grazie. Cu stima Gianna.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)