- un kg conopida
- 2 cepe
- 3 catei usturoi
- 2 ardei
- 200 ml suc rosii
- o legatura marar sau patrunjel
- ulei, sare si piper
Eu am ales sa fac mancarea de conopida simpla, in varianta vegetariana (care poate fi folosita si pe post de garnitura la friptura sau sos pentru paste), dar multa lume face aceasta mancare si cu carne (taiata bucatele mici si calita putin cu ceapa la inceput). Spalam o conopida de circa un kg, ii curatam partile innegrite si o desfacem in buchetele. Punem o cratita cu apa la fiert (cam un litru) impreuna cu o lingurita de sare si atunci cand apa incepe sa clocoteasca adaugam buchetelele de conopida. Dupa ce apa reincepe sa clocoteasca, lasam conopida la foc in jur de cinci minute, apoi o scoatem cu ajutorul unei palete (nu aruncam apa in care a fiert conopida pentru ca mai tarziu in reteta vom folosi o parte din ea la prepararea mancarii). Curatam, spalam si tocam doua cepe si trei catei de usturoi si le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei incins (o lingura-doua). Dupa doua minute, cand ceapa devine oarecum translucida, adaugam doi ardei taiati fasii subtiri si lasam la foc potrivit aproximativ zece minute, cat sa se inmoaie (daca dorim o mancare de conopida mai dietetica, putem evita prajeala inlocuind uleiul cu apa in care am fiert conopida - nu multa, doar atat cat sa acopere ceapa si ardeiul). Dupa s-au inmuiat legumele adaugam 200 ml suc de rosii si un polonic din "semi-supa" de conopida, lasam mancarea la fiert zece minute apoi adaugam conopida si o mai lasam inca zece minute (conopida nu trebuie lasata mult timp la fiert pentru ca va avea tendinta sa se faramiteze). La finalul prepararii mancarii de conopida adaugam marar tocat (sau patrunjel). Daca ni se pare cumva ca ar fi prea putin sos, atunci il inmultim cu niste apa in care a fiert conopida (si mai lasam mancarea la fiert vreme de cateva minute).
Spor la gatit si va astept sa testati si celelalte retete de mancare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Am o conopida frumoasa,ma gandeam cum sa o fac maine,sa nu treaca prea mult timp peste ea.
RăspundețiȘtergereRaspunsul l-am primit si n u pot decat sa spun;MULTUMESC!
N-ai pentru ce, important este ca la sfarsit sa-ti si placa mancarea de conopida... spor la gatit maine!
ȘtergereExact mancare de conopida fac acum!
ȘtergereNoua ne place teribil, niciodata nu e suficienta!
RăspundețiȘtergere:) Conopida este ieftina, asta ar fi partea buna.
ȘtergereDa ,mi-a placut;simpla,usor de facut,gustoasa,foarte pe placul meu.
RăspundețiȘtergereAm si inghetat destula conopida pentru iarna,la fel rosii si ardei ,asa ca ma pot bucura de gustul ei aproape tot timpul anului.
Ma refer la faptul ca leguma va fi din gradina mea,curata,nestropita.
Sanatate!
Suna a "Sanatate curata!" 😁
ȘtergereAzi am fost la piata si asa mi-au facut cu ochii mormanele de conopida incat a trebuit sa cumpar una. Mare! Nici macar nu stiam cum o s-o gatesc! Dar bine ca am gasit retete pe blogul tau, il stiu de vreo 2 ani si pot sa spun ca ce am gatit a iesit delicios! Am sperante ca si mancarea de conopida va iesi bestiala :D
RăspundețiȘtergereHehe, deci ai de recuperat 5 ani de retete! 😁 Daca ti-a mai ramas ceva din conopida aia mare, iti recomand sa incerci si conopida la cuptor cu smantana, e preferata mea.
ȘtergereSUPER RETETE!!!!MAI VREM!!
RăspundețiȘtergereDorinta indeplinita! 😊 Am reinceput sa adaug retete noi...
ȘtergereA ieșit super! Am îmbogățit cu 1 morcov și 1/2 dovlecel + mirodenii mediteraneene. A ieșit excelent și e f ușor de făcut. Iar conopida face parte din acea familie nobila cu varza și broccoli- un izvor de sănătate și vitamine...
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud ca ti-a placut mancarea de conopida, Roland! Apropo de broccoli, daca dai un search, vei gasi o reteta interesanta.
Ștergere