Spaghete cu sos de roșii

Spaghete cu sos de rosii in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Spaghete cu sos de rosii:
  • 200 g spaghete
  • 200 ml suc de rosii
  • 6 linguri ulei (recomandat cel de masline)
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc dupa gust (recomandat cel proaspat)
  • sare si piper
Spaghete cu sos de rosii - toate ingredientele necesare retetei
Modul de preparare a retetei:
Nu avem prea multe de facut la aceasta reteta, doar fierbem spaghetele si le amestecam cu un sos simplu, preparat din numai patru ingrediente, aici incluzand atat uleiul pentru prajit cat si condimentele: suc de rosii, usturoi, busuioc si ulei de masline. Prepararea sosului spaghetelor. Punem la incins intr-o tigaie sase linguri cu ulei (daca nu avem ulei de masline si nu ne deranjeaza compromisul, putem folosi ulei de floarea soarelui) si adaugam doi catei de usturoi maruntiti. Atunci cand usturoiul incepe sa emane miros (dupa un minut-doua) punem 200 ml de suc de rosii si lasam sosul sa fiarba in jur de zece minute (deoarece uleiul de masline isi schimba gustul daca il incingem prea tare, indicat este sa fie pus in tigaia rece, iar dupa ce se incinge sa adaugam usturoiul pe care il calim doar cateva secunde inainte sa adaugam sucul de rosii). Dupa ce trec cele zece minute, asezonam sosul spaghetelor cu sare si busuioc dupa gust si il mai lasam la fiert vreme de alte cinci minute, iar la final adaugam piperul (gustam, iar daca mai e nevoie, completam cu sare). Fierberea spaghetelor. Punem pe aragaz o cratita cu doi litri de apa (deci un litru de apa la 100 g de paste) si un praf de sare (sau chiar o lingurita intreaga) iar in momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam cele 200 g de spaghete pe care le fierbem in jur de opt minute. Dupa ce spaghetele sunt fierte (de preferat al dente, nu recomand o fierbere indelungata), le scurgem bine de apa si le punem peste sosul preparat mai devreme in tigaie. Le putem manca si imediat, dar pentru a capta cat mai bine aromele sosului, vom lasa spaghetele sa stea in sos macar cateva minute, de preferat fiind sa le lasam sa dea intr-un clocot impreuna. Iar daca nu ne multumesc doar spaghetele cu sos, putem rade deasupra niste parmezan sau orice alt sortiment de cascaval.
Spaghete cu sos de rosii in tigaie (imaginea retetei)
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu paste!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)