- 500 g carne de pui
- un morcov
- un pastarnac
- un ardei
- o bucata de telina
- o ceapa
- 400 g rosii (in suc propriu sau proaspete)
- o legatura mica de patrunjel
- cateva boabe de piper
- sare (si eventual niste bors)
Luand in calcul si pretul, de-a lungul timpului am ajuns la concluzia ca ciorba de pui perfecta este cea cu aripioare (care au atat carne, cat si ceva grasime), dar bineinteles ca poate fi facuta cu orice parte a puiului dorim, alegerea cea mai frecventa fiind spatele puiului (adica o parte cu putina carne, pe care clar nu o putem transforma in friptura). Punem 500 g de carne de pui la fiert intr-o cratita cu circa un litru de apa rece si o lingurita de sare (apelam la apa rece cu sare pentru a se elimina mai repede sangele din carnea de pui - si nu, nu trebuie sa ne temem ca vom pierde gustul si grasimea puiului). Dupa ce incepe sa clocoteasca, o lasam sa fiarba timp de cinci minute, apoi luam cratita de pe foc. Scoatem carnea, o spalam superficial sub un jet de apa de la robinet si o transferam intr-o cratita curata cu doi litri de apa fierbinte. Tot acum adaugam in oala cu carne cateva boabe de piper, sare dupa preferinte si legumele tocate cubulete (eu am pus in ciorba de pui o ceapa, un morcov, un pastarnac, un ardei si o bucata de telina, dar partea frumoasa a retetei este ca putem renunta la o parte din legume sau le putem inlocui cu altele). Lasam carnea de pui sa fiarba impreuna cu legumele vreme de aproximativ 30 de minute, cat sa se inmoaie si cele mai tari, adica radacinoasele (daca preparam ciorba cu pui de curte/ tara, nu e un secret pentru nimeni faptul ca are carnea mai tare si fierbe mai greu, deci trebuie ca acesta sa fie pe jumatate fiert inainte de a adauga legumele). Punem in oala si continutul unei conserve de circa 400 g de rosii in suc propriu (sau echivalentul de rosii proaspete pe care le curatam de coaja si le taiem cubulete - pentru a fi mai usor de decojit, le tinem un minut-doua in apa clocotita) si mai lasam ciorba de pui la fiert in jur de 15 minute. Dupa ce luam oala de pe foc, adaugam patrunjelul tocat (sau orice alta verdeata ne place) si completam cu sare dupa ce gustam ciorba. Iar daca ni se pare ca rosiile nu au reusit sa o acreasca suficient, ciorba de pui poate fi acrita suplimentar cu putin bors (sau orice altceva).
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de ciorba!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
M-ati convins!
RăspundețiȘtergereAm multi pui,dar nu ma induram sa sacrific din ei,e greu inceputul.
INCEPUTUL va fi maine!
Multumesc pentru reteta!