- un piept de pui
- 1/2 pachet unt (100 g)
- o lingura faina
- 300 ml lapte
- 1/2 legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Prajirea pieptului de pui. Inlaturam pielea unui piept de pui, il dezosam (in cazul in care folosim unul cu os) si taiem carnea fasii subtirele (cam de dimensiunea unui deget, dar nu este o regula batuta in cuie). Punem la topit intr-o tigaie incapatoare o jumatate de pachet de unt si adaugam o lingura-doua de ulei (pentru a evita arderea untului). Dupa ce untul s-a topit, adaugam fasiile de piept de pui si le lasam la foc potrivit, amestecandu-le din cand in cand pentru a se praji uniform. Dupa 10-15 minute, cand ar trebui sa-si fi schimbat culoarea (nu le prajim bine, ci doar cat sa fie vag rumenite), le scoatem din tigaie. Prepararea sosului alb o facem in aceeasi tigaie in care am prajit pieptul de pui. Deci imediat adaugam o lingura de faina peste untul in care am prajit pieptul de pui, amestecam bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi turnam 300 ml de lapte pe care il incorporam in sos si saram si piperam dupa gust. In timpul prepararii sosului alb, in functie de consistenta acestuia, mai putem adauga faina sau lapte (chiar si apa). Sosul alb va avea tendinta de a se ingrosa foarte repede, de aceea trebuie sa amestecam bine pentru a desface faina rapid si pentru a nu se prinde de tigaie. Finalizarea mancarii. Dupa ce fierbem 10 minute sosul alb, ii adaugam pieptul de pui prajit in unt si-l mai tinem la foc inca cinci minute. La sfarsitul prepararii pieptului de pui in sos alb adaugam o jumatate de legatura de patrunjel. Daca nu ne este pe plac sosul alb facut cu unt prajit, putem recurge la varianta "mai sanatoasa": facem pieptul de pui la gratar (sau tot in tigaie, dar in foarte putin ulei) si facem sosul alb separat, fara a ma praji untul in prealabil. In afara de piper, optional putem condimenta sosul alb cu nuscoara sau tarhon.
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete cu pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)