Bomboane cu cocos și migdale

Bomboane cu cocos si migdale (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Bomboane cu cocos si migdale:
  • 200 g lapte praf
  • un pachet unt (200 g)
  • 150 g nuca cocos rasa
  • 80 g zahar pudra vanilinat
  • 50-60 migdale (alune etc.)
Bomboane cu cocos si migdale - toate ingredientele necesare retetei
Modul de preparare a retetei:
Daca din titlul retetei nu ne-am prins deja despre ce anume este vorba, bomboanele cu cocos si migdale au in mijloc un sambure de migdala acoperit cu o compozitie de nuca de cocos si lapte praf legata cu unt si indulcita cu zahar pudra. Pregatirea migdalelor (necesara doar in cazul in care suntem pretentiosi, bomboanele cu cocos ies multumitor si daca sarim aceasta etapa). Punem pe aragaz o cratita cu putina apa iar atunci cand incepe sa clocoteasca oprim focul, adaugam migdalele si le lasam cateva minute in apa fierbinte. Apoi, cat inca sunt calde, le inlaturam coaja (strangem migdalele intre degete si samburele va iesi imediat) si le punem intre doua servetele pentru a se usca bine inainte de a le folosi. Prepararea compozitiei bomboanelor cu cocos. Punem intr-un vas incapator un pachet de unt dezghetat (neaparat la temperatura camerei, nu direct din frigider!) impreuna cu 80 g de zahar pudra vanilinat (sau zahar pudra simplu, daca nu dorim sa aromam bomboanele cu cocos sau pur si simplu credem ca li s-ar potrivi mai bine o alta aroma). Le amestecam pana cand zaharul se topeste iar untul isi schimba textura (se va transforma intr-un fel de crema). Intr-un alt vas, amestecam 200 g de lapte praf cu 100 g de nuca de cocos rasa (facem asta pentru a nu se forma cocoloase de lapte praf) si adaugam treptat amestecul peste crema de unt. Dupa ce incorporam amestecul de lapte praf si nuca de cocos introducem compozitia in frigider si o tinem timp de 20-30 minute, atat cat sa se intareasca putin. Modelarea bomboanelor cu cocos. Luam cate o lingurita din compozitia tinuta in frigider, o punem pe varful degetelor si o presam usor, apoi ii asezam in mijloc un sambure de migdala pe care il acoperim cu marginile si il strangem in palma/pumn, rotindu-l pana cand formam o biluta. Dupa ce terminam de format toate bomboanele, le tavalim prin nuca de cocos ramasa si le introducem in frigider.
Bomboane cu cocos si migdale (imaginea retetei)
Spor la gatit si va astept sa aruncati un ochi si pe celelalte retete cu cocos!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)