- pentru blatul de mini pizza
- 250 ml apa
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata sau 25 g proaspata
- o lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- pentru topping-ul mini pizzelor
- 100 g cascaval
- un ardei
- 100 g salam (bacon, sunca etc)
- 2 lingurite oregano
- 50 ml suc rosii
- pentru a unge mini pizzele
- un ou
Practic preparam o pizza obisnuita pe care apoi o rulam si o taiem rondele, obtinand ceva inedit (un fel de melcisori) - daca stim deja sa preparam o pizza clasica, aceasta reteta de mini pizza ne invata doar un mic truc prin care evitam o munca migaloasa (adica sa modelam 16 mini blaturi). Prepararea blatului pentru mini pizza se face deci la fel ca la orice pizza. Punem intr-un vas incapator o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de zahar si un pliculet de drojdie uscata (sau un cubulet de drojdie proaspata, blatul va iesi la fel). Turnam peste ele un sfert de litru de apa calduta si amestecam bine pana ce se dizolva toate ingredientele (apa nu trebuie sa fie fierbinte, riscam sa "dezactivam" drojdia si sa nu mai creasca blatul). Incepem sa punem treptat o jumatate de kilogram de faina, pe care la inceput o putem incorpora cu ajutorul unei linguri/ spatule iar apoi o framantam cu mana. Atunci cand obtinem un aluat elastic si nelipicios, ne oprim din framantat si il acoperim cu un prosop. Daca se poate, lasam aluatul blatului mini pizzei la crescut intr-un loc caldut. Intinderea foii si topping-ul pizzei. Dupa ce aluatul pare ca si-a dublat volumul, il punem pe blatul bucatariei si il intindem cu sucitorul pana cand obtinem o foaie subtire dar totusi suficient de groasa incat sa o putem rula mai apoi (pentru a nu se lipi, presaram faina atat pe blat, cat si pe sucitor). Ungem blatul de mini pizza cu suc de rosii (sau pasta de tomate eventual diluata cu putina apa), presaram doua lingurite de oregano iar la sfarsit imprastiem deasupra ardeiul, carnea si cascavalul (tocate/ date pe razatoare), avand insa grija sa pastram libere marginile blatului. Formarea mini pizzelor. Rulam incetisor blatul de pizza "decorat" si apoi il taiem felii/ rondele de circa un cm sau chiar mai groase, pentru a le putea manevra fara prea multa grija (pentru a nu intampina probleme la taiere, toate ingredientele pe care le folosim la topping-ul mini pizzelor ar trebui sa fie tocate destul de marunt). Coacerea mini pizzelor. Pornim cuptorul pentru a se incinge foarte bine si asezam mini pizzele in tava lasand cativa centimetri intre ele (deoarece vor mai creste in timpul coacerii). Batem bine un ou (adaugandu-i o lingura de apa si poate putina sare), ungem fiecare mini pizza in parte si introducem tava in cuptorul incins. Coacem mini pizzele timp de 15-20 minute la foc mediu (circa 175 grade C), pana cand incep sa se rumeneasca.
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete de pizza!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)