- o conopida (circa un kg)
- 3 oua
- 4 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
Pregatirea conopidei. Spalam conopida si o desfacem in buchetele pe care le punem la fiert in apa cu o lingurita de sare. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, mai lasam conopida la fiert vreme de cinci minute (nu trebuie lasata mai mult timp la fiert, deoarece conopida se va inmuia prea tare si buchetelele se vor desface). Prepararea crustei conopidei pane. Spargem intr-un vas cele trei oua, le batem bine cu sare si putin piper apoi adaugam patru linguri de faina si doua linguri de pesmet (cu varf). Consistenta compozitiei pentru conopida pane trebuie sa fie asemanatoare cu cea a clatitelor, deci daca pare prea lichida sau prea groasa "o reparam" cu usurinta adaugandu-i fie putina faina, fie apa/ lapte. Prajirea conopidei pane. Dupa ce au trecut cele cinci minute de fierbere, scoatem conopida din apa si o scurgem foarte bine (as recomanda si sa o presaram cu putina sare). Punem o tigaie cu ulei la incins si, in momentul in care acesta ajunge la temperatura de prajire, luam cu furculita un buchetel de conopida pe care il trecem prin compozitia de pane si il punem in tigaie (la fel ca orice pane sau snitel, nici conopida pane nu face exceptie: iese cel mai bine atunci cand este prajita in baie de ulei). Tinand cont de faptul ca buchetelele de conopida sunt deja fierte, conopida pane nu trebuie sa stea mult timp la prajit (ci doar atat cat crusta sa se rumeneasca pe toate partile). Pentru a scapa de excesul de ulei, dupa ce scoatem conopida pane din tigaie o vom aseza pe o farfurie/ tava tapetata cu servetele/ hartie absorbanta.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu conopida!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)