- 450 g mazare
- o ceapa
- un ardei
- 2 morcovi
- 4 linguri bulion
- o legatura marar (sau alta verdeata)
- ulei si sare
- pentru galuste
- 4 linguri faina
- 2 oua
- sare
Supa de mazare cu galuste din faina este o supa consistenta si satioasa, dar putem folosi aceasta reteta si daca dorim o supa mai usoara - pur si simplu renuntam la galuste. De asemenea, putem face supa de mazare cu galuste pufoase de gris in cazul in care cele tari nu ne sunt pe plac. Spalam, curatam si tocam in functie de preferinte o ceapa, un ardei si doi morcovi. Turnam intr-o cratita cateva linguri de ulei si cand acesta s-a incins punem legumele tocate. Atunci cand acestea s-au inmuiat adaugam 450 g de mazare boabe (daca evitam prajelile, putem sa nu mai calim legumele pentru aceasta supa). Turnam in oala aproximativ un litru si jumatate de apa fiarta/ calda si sare dupa gust (putem pune si apa rece, insa aceasta va opri fierberea si deci prepararea supei ne va lua mai mult timp). Acoperim cratita cu un capac, lasam supa de mazare sa fiarba la foc potrivit vreme de aproximativ o jumatate de ora si adaugam patru linguri cu bulion dupa ce ne asiguram ca si mazarea din supa este fiarta. Prepararea galustelor de faina ar trebui s-o facem in acea jumatate de ora in care supa sta la fiert. Batem bine cele doua oua impreuna cu putina sare si apoi le amestecam cu cele patru linguri de faina. Incepem sa punem galustele de faina dupa ce am lasat supa cu bulionul sa dea intr-un clocot: luam compozitia cu o lingurita umezita in supa si o lasam sa alunece in oala. Mai lasam supa de mazare cu galuste sa fiarba in jur de zece minute (galustele se ridica la suprafata atunci cand sunt fierte), adaugam mararul tocat si oprim focul.
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete de supa!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)