- 200 g gris
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 2 oua
- 1/2 pachet unt (100 g)
- 4 linguri cacao
- o lingurita praf de copt
- esenta de rom sau vanilie
Fursecurile cu gris si cacao au o textura la fel de interesanta precum aspectul, fiind mai greu de descris decat de preparat: amestecam toate ingredientele (mai putin cacaoa) si din compozitia obtinuta formam bilute pe care le tavalim prin cacao. Spargem intr-un vas incapator cele doua oua pe care le combinam cu 200 g de zahar si un praf de sare (cam cata putem lua cu doua degete). Amestecam foarte bine pana cand vedem ca se topeste tot zaharul, altfel cristalele acestuia s-ar simti in fursecuri (pentru a grabi un pic acest proces putem sa folosim zahar pudra, doar ca trebuie sa avem in vedere faptul ca aceeasi cantitate de zahar pudra nu indulceste la fel ca cea de zahar tos). Topim o jumatate de pachet de unt la bain-marie (nu direct pe aragaz, ci il asezam in/ sau deasupra unei craticioare cu apa) si apoi il punem peste ouale amestecate cu zahar. Incorporam in compozitia fursecurilor grisul si faina (in cantitati egale, cate 200 g), o lingurita cu praf de copt (nici rasa, nici cu varf) si esenta dupa gust, concentratie si preferinte. Amestecam foarte bine toate ingredientele si la final vom obtine o compozitie cu o consistenta asemanatoare cu cea a smantanii. Introducem in frigider compozitia fursecurilor cu gris si asteptam aproximativ o ora inainte de a o folosi (in acest timp grisul se va umfla si compozitia isi va schimba consistenta). Scoatem aluatul intarit din frigider si din acesta formam cu mana bilute de marimea unei nuci sau chiar o idee mai mici, deoarece se vor intinde destul de mult la cuptor (daca compozitia fursecurilor cu gris inca este moale si nu se poate modela usor dupa ce a stat in frigider, atunci ii mai adaugam niste faina si gris, in cantitati egale). Punem intr-un vas circa patru linguri de cacao prin care tavalim bilutele de gris si apoi le asezam in tava lasand un spatiu generos intre ele (avem nevoie de doua tavi, una singura este insuficienta pentru cantitatile acestei retete). Introducem fursecurile cu gris si cacao in cuptorul deja bine incins si le coacem la foc mediu (175-180 grade C) vreme de aproximativ 15 minute.
Spor la gatit si va astept sa testati si celelalte retete de fursecuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)