Prăjitură cu biscuiți și cremă de griș

Prajitura cu biscuiti si crema de gris (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Prajitura cu biscuiti si crema de gris:
  • 300 g biscuiti
  • un litru lapte
  • 150 g gris
  • 200 g zahar
  • un pachet unt (200 g)
  • 2 linguri cacao
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g rahat
Prajitura cu biscuiti si crema de gris ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
La reteta prajiturii cu biscuiti si crema de gris folosim pe post de foi biscuiti clasici din comert (trei straturi) si intre ele doua creme preparate din gris cu lapte (una cu rahat iar cealalta cu nuca si cacao). Prepararea grisului cu lapte din care vom face apoi cremele prajiturii. Punem la fiert intr-o cratita un litru de lapte impreuna cu 150 g de zahar si un praf de sare (cata putem lua cu 3 degete). Dupa ce laptele incepe sa fiarba (si suntem siguri ca zaharul s-a topit), incepem sa punem 150 g de gris (il presaram treptat, in ploaie) amestecand foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Potrivim focul la nivel mediu-spre mic, acoperim cratita cu un capac si lasam grisul cu lapte sa fiarba aproximativ 15 minute (timp in care grisul se va umfla). Apoi luam cratita de pe foc, asteptam sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei si incoporam in grisul cu lapte un pachet de unt (scos din frigider cu ceva vreme inainte). Prepararea celor doua creme ale prajiturii cu biscuiti. Impartim in doua parti cat de cat egale grisul cu lapte imbogatit cu unt si din fiecare parte pregatim cate o crema: jumatate din cantitate o amestecam cu 100 g de miez de nuca maruntit (sau macinat), doua linguri cu cacao (nici rase, dar nici cu varf) si aromam cu esenta de rom dupa gust iar cealalta jumatate a grisului cu lapte o amestecam cu 100 g de rahat taiat cubulete mici (optional, celei de-a doua creme ii putem adauga in locul rahatului 100 g de nuca de cocos sau sucul si coaja rasa a unei lamai). Asamblarea prajiturii cu biscuiti am facut-o intr-o tava cu dimensiunile 21x25cm (in imaginile retetei se vede ca am pus hartie de copt in tava, dar acest lucru este optional - am facut-o doar pentru a scoate mai usor prajitura la sfarsit). Asezam pe fundul tavii un strat de biscuiti peste care intindem uniform crema cu nuca si cacao, peste aceasta asezam un al doilea strat de biscuiti peste care punem crema cu rahat si la final acoperim cu al treilea strat de biscuiti. Introducem in frigider prajitura cu biscuiti si o lasam sa stea cateva ore inainte de servire. Fiind adeptul retetelor simple, eu m-am oprit aici, insa bineinteles ca prajitura cu biscuiti poate fi si glazurata dupa preferinte si imaginatie (daca se intreaba cineva, o simpla ciocolata topita ar fi alegerea mea 😉).
Prajitura cu biscuiti si crema de gris taiata (imaginea retetei)
Spor la gatit si pentru mai multe idei va recomand sa rasfoiti cartea de bucate!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Un comentariu:

  1. Hristos a-nviat!As pregati reteta in tava mare de aragaz,dubland cantitatile.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)