- 4 cartofi
- 50 ml smantana
- 50 g cascaval
- sare si piper
Garnitura, fel de mancare de sine statator sau ambele? Cartofii copti cu smantana sunt o reteta la indemana, putand fi preparati chiar si in aer liber daca avem suficient jar pentru a-i coace. Spalam bine patru cartofi (recomandarea mea ar fi sa folosim un burete abraziv) si ii punem intr-o tava, fara a-i curata de coaja. Introducem tava in cuptorul incins si tinem cartofii la copt la foc mediu (175-180 grade C) timp de aproximativ 40 de minute (ii intepam cu o furculita si vom sti cu siguranta ca sunt copti atunci cand furculita ii strapunge cu usurinta). Dupa ce scoatem cartofii copti din cuptor, ii taiem in partea de sus, decupand aproape un sfert din fiecare cartof (fiind fierbinti, trebuie sa avem grija atunci cand ii manevram si deci este bine sa ne protejam mainile folosind un prosop sau o manusa de bucatarie). Pasam cu ajutorul unei furculite sferturile decupate de cartofi copti si le amestecam cu 50 ml de smantana, 50 g de cascaval dat pe razatoare, sare si piper dupa gust. Cu amestecul obtinut umplem apoi locurile ramase libere, reintregind astfel cartofii. Putem spune ca am incheiat deja prepararea retetei sau, daca mai avem putina rabdare, cartofii copti cu smantana si cascaval pot fi reintrodusi in cuptorul care este inca fierbinte (deci nu este nevoie sa repornim focul) si tinuti doua-trei minute, cat sa se topeasca cascavalul din compozitie (insa nu este neaparat necesara aceasta etapa).
Spor la gatit si va astept sa testati si celelalte retete cu cartofi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Da,de buni sunt tare buni,
RăspundețiȘtergeredar numai foarte rar sa ii mananci.Ii voi face chiar asta seara.
M-au atras foarte mult retetele cu dovlecei.Le voi face pe rand.
Multumesc pentru retete!