Tort cu bezea și cremă de ciocolată

Tort cu bezea si crema de ciocolata (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Tort cu bezea si crema de ciocolata:
  • pentru blatul tortului
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt (1/2 pachet)
  • pentru crema de ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • pentru bezeaua tortului
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta dupa gust si preferinte
Tort cu bezea si crema de ciocolata - ingredientele necesare pentru a prepara reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru reteta tortului cu bezea vom prepara o crema de ciocolata pe care o vom intinde peste un blat de biscuiti (maruntiti si amestecati cu unt topit) iar deasupra vom aseza bezeaua din albusuri batute cu zahar. Prepararea blatului tortului cu bezea este cea mai rapida, doar amestecam biscuitii digestivi cu untul topit. "Macinam" 200 g de biscuiti cu ajutorul unui robot de bucatarie (sau, in lipsa acestuia, ii presam folosind un sucitor sau o sticla). Topim jumatate de pachet de unt (intr-un vas asezat in cratita cu apa, nu direct pe foc) si apoi il turnam peste biscuitii digestivi sfaramati. Amestecam bine, avand grija ca biscuitii sa se umezeasca in intregime (putem adauga si un pic de lapte, in cazul in care untul nu ni se pare suficient). Transferam compozitia intr-o forma de tort (sau intr-o cratita, dar nu va fi simplu sa scoatem tortul intreg la sfarsit) si modelam blatul presand cu degetele. Prepararea cremei tortului cu bezea. Punem cele trei galbenusuri intr-o cratita, adaugam trei linguri de zahar si amestecam pana cand acesta se topeste (zaharul poate lipsi din compozitia cremei tortului cu bezea pentru ca oricum blatul si bezeaua sunt destul de dulci). Apoi adaugam in crema trei linguri de faina (nici rase, nici cu varf) si o jumatate de litru de lapte, amestecand pana cand le incorporam. Punem cratita pe aragaz si tinem crema la foc mic (amestecand destul de des, pentru a nu se lipi) pana cand incepe sa se ingroase, apoi oprim focul si adaugam 100 g de ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana cand se topeste, dupa care lasam crema de ciocolata sa se raceasca putin inainte de a o turna peste blatul de biscuiti. Prepararea bezelei tortului. Batem spuma cele trei albusuri impreuna cu un praf de sare (cata putem lua cu trei degete) iar cand acestea se intaresc si par ca isi dubleza volumul incepem sa adaugam sase linguri de zahar (treptat, nu pe toate odata). Continuam sa batem/ mixam pana cand acesta se topeste in intregime, dupa care intindem uniform bezeaua peste crema de ciocolata (pentru a obtine aspectul din imaginile retetei eu am "ciufulit-o" putin). Introducem tava in cuptorul incins si coacem tortul cu bezea la foc potrivit-spre mic (maxim 150 grade C) timp de aproximativ 45 de minute.
Felie de tort cu bezea si crema de ciocolata (imaginea retetei)
Spor la gatit si va astept sa aruncati un ochi si pe celelalte retete de torturi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

2 comentarii:

  1. Este o reteta de tort tentanta.Multumesc si va doresc cat mai multe astfel de delicii!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost primul tort facut de mine si a iesit foaaarte bun! Multumesc pentru retele minunate. Am incercat cateva si toate au iesit bone!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)