Ficăţei în bacon (la tigaie)

Ficatei in bacon reteta
Ingrediente reteta Ficatei in bacon (frigarui la tigaie):
  • 500 g ficatei de pui
  • 200 g bacon
  • bete de frigarui
  • ulei, sare si piper
Ficatei cu bacon ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Spalam ficateii si ii curatam de pielite si de eventualele resturi de fiere. Curatarea ficateilor este optionala, eu nu curat ficateii decat atunci cand am timp. Evident, curat ficateii atunci cand observ bucatele mai mari de fiere. Punem la fiert intr-o cratita apa cu sare si adaugam ficateii in momentul in care apa incepe sa fiarba. Lasam ficateii la fiert aproximativ zece minute, apoi ii scoatem imediat din apa. Scurgem bine ficateii de apa si dupa aceea ii lasam putin sa se zvante. Daca nu avem bacon feliat, atunci taiem baconul felii cat mai subtiri (din comoditate, eu cumpar bacon feliat) si inlaturam soriciul de pe bacon pentru ca de obicei acesta este destul de tare. In functie de marimea ficateilor, ajustam dimensiunea feliilor de bacon. Invelim ficateii cu bacon si ii asezam incetisor pe betele de frigarui, avand grija sa prindem capetele feliilor de bacon (pentru a nu se desprinde de pe ficatei). Daca nu avem bete de frigarui, putem prinde ficateii in bacon cu ajutorul unei scobitori. In cazul in care nu avem nici scobitori, atunci putem improviza legand cu ata ficateii in bacon. Punem frigaruile de ficatei cu bacon la prajit doar atunci cand uleiul este bine incins. Deoarece ficateii in bacon se prajesc foarte repede, este suficient sa-i lasam la prajit doar cateva minute la foc mediu. Prajim frigaruile de ficatei in bacon pe amandoua partile pana ce se rumenesc.
Ficatei in bacon reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu ficatei!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

16 comentarii:

  1. Tare imi plac mie ficateii preparati astfel !
    O idee minunata sa ii insiram pe frigarui....
    Felicitari si....mai revin pentru bunatatile tale !

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa scriu de-acuma comentarii onomatopeice,pana si ochii imi plag,degetele clampane singure.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Pofticiosii ca tine sunt victime sigure ale blogului meu. Dar te asigur ca vei uita de ficateii cu bacon imediat ce voi posta reteta viitoare ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am comentat încă pe aici? Ciudat. :))
    Ador ficățeii în bacon (în general îmi plac mâncărurile de organe de pui)... mai ales cu un pireu de cartofi și morcovi mai molcuț... mmm...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) cred ca n-ai observat pana acum ficateii, dar vad ca pana la urma nu ti-a scapat reteta.

      Ștergere
    2. Ce să zic... experimentez multe în bucătărie de vreo 3-4 ani. :D Și blogurile de gătit sunt de multe ori o sursă numai bună de inspirație.

      Ștergere
  5. buna.....se pot baga si la cuptor, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, ficateii in bacon se pot baga si la cuptor. Mie mi se pare mai simplu sa-i prajesc in tigaie, asa ca n-am incercat niciodata si nu stiu sa-ti spun cat timp sa-i tii in cuptor....

      Ștergere
  6. Foarte buni cu castraveti murati! Astazi o sa incerc si eu reteta! Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super buni!!! Am facut de revelion si toata lumea a ramas surprinsa!!! Mezina familiei s-a apucat de gatit!!! Am facut si tiramisu, si eclere... Si am lasat-o pe mama cu gura deschisa. Maine fac gogosi!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Felicitari, mezino! Cred si eu ca ti-ai uimit mama, daca dintr-o data ai inceput sa faci eclere, adica retete de care se feresc chiar si unii cu experienta in bucatarie. Sper sa facem in continuare o echipa la fel de buna ;) Tine-o tot asa!

      Ștergere
  8. bunaaa robertttt<uite chiar acum ma uitam la reteta de lapte de pasare,cred ca am sa incerc s-o fac maine...sa stii ca nu mi-au iesit gogosii dar nu ma dau batuta, duminica mai incerc o data sa vad poate de data asta reusesc. in seara asta cred ca fac clatiteeee....sa vedem ce nota primesc de la mama. apropo de eclere, au iesit bune doar ca unul mai mare, unul mai mic hahahahahaha, dar s-au mancat toatee! roxana

    RăspundețiȘtergere
  9. O reteta foarte usoara si delicioasa. Combina excelent consistenta ficatului cu gustul de bacon prajit :) La cat mai multe retete interesante!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)