- 500 g pipote si inimi
- o ceapa
- un ardei
- 2 morcovi
- 200 ml suc de rosii
- 3 catei de usturoi
- o lingurita boia dulce
- o legatura patrunjel
- sare, piper si ulei
Din pipote si inimi n-am pregatit niciodata nimic, de cand ma stiu le-am mancat doar prajite. Am vazut pe net tot felul de retete, insa eu am ales sa fac tocanita de pipote si inimi - adica reteta cea mai simpla. Tocanita de pipote si inimi se serveste cu mamaliguta, insa cred era ciudat daca treceam si mamaliguta pe lista ingredientelor :) Taiem bucatele mai mari ardeiul, ceapa si cei doi morcovi. Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita si adaugam legumele taiate in momentul in care acesta se incinge, apoi lasam legumele sa se caleasca la foc mic (in jur de zece minute). Atunci cand legumele incep sa se inmoaie putin, adaugam in tocanita pipotele si inimile. Acoperim cratita cu tocanita cu un capac si o lasam sa fiarba in suc propriu la foc mic. In timpul fierberii pipotele si inimile vor lasa indeajuns de multa zeama pentru tocanita noastra, insa in functie de preferinte putem mai putem adauga si putina apa. Lasam tocanita de pipote si inimi sa fiarba pentru aproximativ 45 minute (tot la foc mic). Incercam pipotele si inimile pentru a fi siguri ca sunt fierte suficient si dupa aceea adaugam boiaua dulce. Turnam si sucul de rosii si lasam tocanita de pipote si inimi la fiert inca zece minute, dupa care oprim focul si adaugam usturoiul taiat felii subtiri. N-a mai ramas decat sa tocam marunt patrunjelul si sa il amestecam in tocanita de pipote si inimi.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de tocanita!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Mi-era dor de gustul tocanitei din copilarie, mi-a iesit delicios de buna!
RăspundețiȘtergereAm observat si eu ca lumea a cam uitat de aceasta tocanita. Probabil pe atunci pipotele si inimile erau destul de folosite si datorita faptului ca lipsea carnea din magazine :)
ȘtergereAm facut-o din nou, mi-a iesit la fel de buna ca data trecuta. Ca "anonima" de sus sunt tot eu. :) Timpul de pregatire(spalat, curatat, taiat) te cam descurajeaza, insa gustul compenseaza! Am recomandat-o multor prieteni. ;)
RăspundețiȘtergereAna Maria, imi pare bine ca am mai descoperit cine se ascunde in spatele acestei anonime :) Si-mi mai pare bine si ca nu te-ai lasat descurajata atat de usor, altfel cine-mi mai recomanda tocanita?!?
ȘtergereAm gatit si eu aceasta reteta de doua ori, are un gust superb. In loc de usturoi taiat am pus usturoi pisat. E super! Sunt departe de casa, insa incerc sa gatesc cat mai romaneste
ȘtergereMie-mi place sa se simta in tocanita bucatelele de usturoi. Poate ar trebui sa incerci si asa. S-ar putea sa nici nu sesizezi diferenta, dar macar iti gasesti o scuza pentru a gati iarasi romaneste :)
ȘtergereAm revenit,si am decis sa fac tocanita, e pe foc deja ...mi era dor de tocanita bunicutei mele cu mamaliguta ,multumesc pt idee,clatitele si laptele de pasare sunt si ele pe lista meniului de azi...
RăspundețiȘtergerehttp://www.trilulilu.ro/muzica-populara/petrecere-colaj-pentru-chef-1?quicklist=autoplay
asta ca sa meraga mai bine cu mamaliguta!!!
O seara minunata !!!
Nu sunt eu vreun mare fan al muzicii populare, insa colajul tau merge de minune cu mamaliguta si cu aceasta tocanita de pipote si inimi. Cred ca s-ar incadra perfect in peisaj si o ulcica cu vin ghiurghiuliu :))
ȘtergereTocanita ta mi-a facut pofta de muzica populara,a mers ulcica de vin la fix!
RăspundețiȘtergere:)) Deci mi-am imaginat bine...
Ștergeresi tocanita mea este pe foc ,am sa pun si mazare boabe are cava? .sper sa iasa ok.
RăspundețiȘtergereN-am fost pe faza... Raspunsul meu vine cam tarziu, acum deja stii care a fost rezultatul :) Mie cred ca mi-ar fi placut tocanita de pipote cu mazare, dar pana la urma totul tine de gusturi. Deci, tie cum ti s-a parut?
ȘtergereAdor tocanita de pipote si inimi. Yamiiii yamiiiii
RăspundețiȘtergereSuper reteta. Multumesc din suflet ! Mi-a iesit suuuuuuper ! like
RăspundețiȘtergereCu placere, Sorina! Sper sa-ti iasa la fel si celelalte retete de pe blog pe care le vei incerca.
ȘtergereSuper reteta, o sa o incerc si eu maine de dimineata. N-am mai mancat de mai bine de 2 ani tocanita aceasta, desi era printre felurile mele de mancare preferate. Am uitat reteta dar mi-ati reamintit-o. Sper sa-mi iasa bine.
RăspundețiȘtergereCristina, reteta este simpla si n-ai de ce sa-ti faci griji, cu siguranta iti va iesi bine. Mai degraba eu ar trebui sa-mi fac griji - gandindu-ma ca poate tocanita de pipote facuta dupa reteta mea este altfel decat cea pe care o mancai tu :)
ȘtergereAcum am terminat. A iesit o nebunie desi am folosit doar pipote (de curcan).Nu degeaba am zis ca esti preferatul meu, asa mai invat si eu cate ceva...ca de ex...la ce foloseste bucataria :D Te-am descoperit de maxim o saptamana si asta e a treia reteta. Cam mult, nu crezi?
RăspundețiȘtergereP.S. giant leaps??? dezvolta
Tocanita de pipote fara inimi cred ca nu-si schimba radical gustul, doar ca sigur lipsa inimilor se simte. E vorba de textura/ consistenta acestora, e interesant contrastul dintre inimi si pipote. Poate data viitoare cand faci tocanita incerci si asa, atunci vei intelege mei usor ceea ce incerc eu sa zic acum :)
ȘtergereNu stiu daca toata lumea considera ca e cam mult sa gatesti trei retete intr-o saptamana, insa eu cred asta :) Pentru ca am gatit doua retete in ultimele sapte zile....
Daca-mi amintesc exact, la o reteta ai zis ca ai inceput sa gatesti cu "baby steps" , iar eu ti-am zis ca in curand vei ajunge sa ti se para ca sunt "giant leaps". Auzindu-te pe tine cu "baby steps" astia, m-am gandit la Neil Armstrong care a zis "a small step for man, a giant leap for mankind" atunci cand a coborat prima data pe Luna. Ideea e ca pe masura ce gatesti, totul va parea mult mai usor si vei vedea cat de repede se vor acumula cunostintele, experienta si dexteritatea. Eu am inceput sa gatesc acum mai putin de trei ani, dorind sa-mi folosesc cat de cat bucataria proaspat renovata si utilata. Deci se poate, eu sunt exemplul viu :D Nu ma mai provoca, pentru ca daca mai dezvolt un pic, ajung sa scriu aici mai mult decat am scris la reteta de tocanita :)))
Salut. Am facut si eu aceasi reteta fara inimioare , si a iesit super delicioasa :D , o sa mai arunc o privire printre retele tale , sa vad ce mai gatesc . Apropo asta e prima data cand gatesc tocanita si cand gatesc altceva in afara de oua ochi , omleta cartofi prajiti si alte cele .... :))
ȘtergereSalut, Alex! Bine-ai venit in randul celor care gatesc! :) Ma bucur ca ti-a iesit delicioasa tocanita chiar si numai cu pipote, sper sa fii la fel de incantat si de celelalte retete pe care le vei incerca. Iar daca ai nevoie de ajutor vreodata, intreaba-ma ;)
ȘtergereFoarte buna mi-a iesit tocanita! O sa o mai fac. Si fetita mea de 3 anisori a mancat cu mamaliguta.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca i-a placut si fetitei tocanita, nu stiu de ce am eu impresia ca cei mici nu prea sunt atrasi de pipote si inimi...
ȘtergereA mea mananca orice daca este cu carnita. :)
RăspundețiȘtergereBine, eu nu prea ma pricep deloc la copii, doar imi dau cu parerea. Esti norocoasa, ai o mica gurmanda :)) Sa-ti traiasca!
Ștergerecel mai bun este cu paste :P
RăspundețiȘtergere:) Nu pot decat sa te cred pe cuvant, deocamdata n-am mancat tocanita de pipote si inimi cu paste - doar cu mamaliguta sau paine...
ȘtergereO idee destul de buna , cu paste iami iamiii
ȘtergereGustul copilariei .FFF BUNA !!!.
ȘtergereCu mai multa ceapa este si mai gustoasa. O delicatete:)
RăspundețiȘtergereAsa este, mai multa ceapa o face si mai gustoasa. Deci, aviz amatorilor! :)
ȘtergereMa pregatesc sa fac tocanita :) De obicei o fac la ochi cu multa ceapa si fara ardei sau morcov. Revin cu impresii.
RăspundețiȘtergereSpor la treaba! Morcovul macar coloreaza frumos tocanita de pipote, mie mi se pare ca n-ar trebui sa lipseasca :D
ȘtergereA iesit super! (putin de tot cam dulce, dar delicios!!!)
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta si indrumari.
Foarte gustoasă! Am pregătit ieri. Mulțumesc!
RăspundețiȘtergerecateva sugestii:
RăspundețiȘtergereincepeti cu calirea carnii , nu cu legumele,
adaugati putina apa,e nevoie.
usturoiul adaugati-l inspre final.
dupa ce adaugati boia mai adugati un pic de apa caludta.