- 500 g fasole pestrita
- 200 ml suc de rosii
- 3 morcovi
- 2 cepe
- un ardei
- 3 frunze de dafin
- o lingurita tarhon
- ulei si sare
Pentru a fierbe mai repede, fasolea se lasa la inmuiat cu o seara inainte. Apoi punem fasolea la fiert iar in momentul in care aceasta incepe sa clocoteasca aruncam apa si o inlocuim cu apa proaspata (care trebuie la randul ei sa fie tot clocotita). Repetam procedeul iar a treia oara adaugam in apa sare si foile de dafin. Lasam fasolea pestrita la fiert pana cand scade apa si fasolea este fiarta bine (o incercam inainte). Tocam marunt morcovii, cepele si ardeiul, dupa care le punem la calit in putin ulei. Atunci cand legumele sunt aproape facute, adaugam sucul de rosii in sosul de iahnie. Lasam sa dea in cateva clocote, condimentam dupa gust si apoi luam de pe foc sosul de iahnie. Atunci cand fasolea pestrita s-a fiert si a scazut, adaugam sosul de iahnie (cat sa fie acoperita fasolea). Durata de fierbere a fasolei variaza destul de mult, in functie de cat de mult a fost lasata fasolea la inmuiat, de soiul de fasole folosit si de vechimea acesteia. Lasam iahnia de fasole sa mai fiarba 10-15 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand. La sfarsit adaugam in iahnia de fasole si lingurita de tarhon.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu fasole!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
e dementiala!!!o fac si eu neaparat!hmmm,ii simt gustul,mirosul...
RăspundețiȘtergereimi place ,merge cu salata verde la mare fix,voi gati chiar azi.Mersi.
RăspundețiȘtergereDeli! Iar am primit 10 de la sot!
RăspundețiȘtergereSper ca de acum inainte aceasta nota sa devina obisnuinta :)
ȘtergereEu am folosit fasole normala ca pestrita nu gasesc aici si nici tarhon :(.Dar oricum mi-a iesit super am pus putin cimbru si la final marar verde tocat marut si chiar a iesit OK.
RăspundețiȘtergereNu pot sa zic ca e neaparat mai buna, insa categoric fasolea pestrita face ca imaginile retetei sa arate mai bine :)
Ștergeredaca e iahnie de ce nu o pisezi
RăspundețiȘtergereDaca as pisa iahnia asa cum zici tu, atunci mi s-ar parea ca nu mai e iahnie, ci fasole facaluita (uite si RETETA). :)
RăspundețiȘtergere