Tocăniţă de pipote şi inimi

Tocanita de pipote si inimi
Ingrediente reteta Tocanita de pipote si inimi:
  • 500 g pipote si inimi
  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 morcovi
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • o lingurita boia dulce
  • o legatura patrunjel
  • sare, piper si ulei
Tocanita de pipote si inimi ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Din pipote si inimi n-am pregatit niciodata nimic, de cand ma stiu le-am mancat doar prajite. Am vazut pe net tot felul de retete, insa eu am ales sa fac tocanita de pipote si inimi - adica reteta cea mai simpla. Tocanita de pipote si inimi se serveste cu mamaliguta, insa cred era ciudat daca treceam si mamaliguta pe lista ingredientelor :) Taiem bucatele mai mari ardeiul, ceapa si cei doi morcovi. Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita si adaugam legumele taiate in momentul in care acesta se incinge, apoi lasam legumele sa se caleasca la foc mic (in jur de zece minute). Atunci cand legumele incep sa se inmoaie putin, adaugam in tocanita pipotele si inimile. Acoperim cratita cu tocanita cu un capac si o lasam sa fiarba in suc propriu la foc mic. In timpul fierberii pipotele si inimile vor lasa indeajuns de multa zeama pentru tocanita noastra, insa in functie de preferinte putem mai putem adauga si putina apa. Lasam tocanita de pipote si inimi sa fiarba pentru aproximativ 45 minute (tot la foc mic). Incercam pipotele si inimile pentru a fi siguri ca sunt fierte suficient si dupa aceea adaugam boiaua dulce. Turnam si sucul de rosii si lasam tocanita de pipote si inimi la fiert inca zece minute, dupa care oprim focul si adaugam usturoiul taiat felii subtiri. N-a mai ramas decat sa tocam marunt patrunjelul si sa il amestecam in tocanita de pipote si inimi.
Tocanita de pipote si inimi retete
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de tocanita!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

36 de comentarii:

  1. Mi-era dor de gustul tocanitei din copilarie, mi-a iesit delicios de buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat si eu ca lumea a cam uitat de aceasta tocanita. Probabil pe atunci pipotele si inimile erau destul de folosite si datorita faptului ca lipsea carnea din magazine :)

      Ștergere
  2. Am facut-o din nou, mi-a iesit la fel de buna ca data trecuta. Ca "anonima" de sus sunt tot eu. :) Timpul de pregatire(spalat, curatat, taiat) te cam descurajeaza, insa gustul compenseaza! Am recomandat-o multor prieteni. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana Maria, imi pare bine ca am mai descoperit cine se ascunde in spatele acestei anonime :) Si-mi mai pare bine si ca nu te-ai lasat descurajata atat de usor, altfel cine-mi mai recomanda tocanita?!?

      Ștergere
    2. Am gatit si eu aceasta reteta de doua ori, are un gust superb. In loc de usturoi taiat am pus usturoi pisat. E super! Sunt departe de casa, insa incerc sa gatesc cat mai romaneste

      Ștergere
    3. Mie-mi place sa se simta in tocanita bucatelele de usturoi. Poate ar trebui sa incerci si asa. S-ar putea sa nici nu sesizezi diferenta, dar macar iti gasesti o scuza pentru a gati iarasi romaneste :)

      Ștergere
  3. Am revenit,si am decis sa fac tocanita, e pe foc deja ...mi era dor de tocanita bunicutei mele cu mamaliguta ,multumesc pt idee,clatitele si laptele de pasare sunt si ele pe lista meniului de azi...
    http://www.trilulilu.ro/muzica-populara/petrecere-colaj-pentru-chef-1?quicklist=autoplay
    asta ca sa meraga mai bine cu mamaliguta!!!
    O seara minunata !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt eu vreun mare fan al muzicii populare, insa colajul tau merge de minune cu mamaliguta si cu aceasta tocanita de pipote si inimi. Cred ca s-ar incadra perfect in peisaj si o ulcica cu vin ghiurghiuliu :))

      Ștergere
  4. Tocanita ta mi-a facut pofta de muzica populara,a mers ulcica de vin la fix!

    RăspundețiȘtergere
  5. si tocanita mea este pe foc ,am sa pun si mazare boabe are cava? .sper sa iasa ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am fost pe faza... Raspunsul meu vine cam tarziu, acum deja stii care a fost rezultatul :) Mie cred ca mi-ar fi placut tocanita de pipote cu mazare, dar pana la urma totul tine de gusturi. Deci, tie cum ti s-a parut?

      Ștergere
  6. Ador tocanita de pipote si inimi. Yamiiii yamiiiii

    RăspundețiȘtergere
  7. Super reteta. Multumesc din suflet ! Mi-a iesit suuuuuuper ! like

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Sorina! Sper sa-ti iasa la fel si celelalte retete de pe blog pe care le vei incerca.

      Ștergere
  8. Super reteta, o sa o incerc si eu maine de dimineata. N-am mai mancat de mai bine de 2 ani tocanita aceasta, desi era printre felurile mele de mancare preferate. Am uitat reteta dar mi-ati reamintit-o. Sper sa-mi iasa bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, reteta este simpla si n-ai de ce sa-ti faci griji, cu siguranta iti va iesi bine. Mai degraba eu ar trebui sa-mi fac griji - gandindu-ma ca poate tocanita de pipote facuta dupa reteta mea este altfel decat cea pe care o mancai tu :)

      Ștergere
  9. Acum am terminat. A iesit o nebunie desi am folosit doar pipote (de curcan).Nu degeaba am zis ca esti preferatul meu, asa mai invat si eu cate ceva...ca de ex...la ce foloseste bucataria :D Te-am descoperit de maxim o saptamana si asta e a treia reteta. Cam mult, nu crezi?
    P.S. giant leaps??? dezvolta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocanita de pipote fara inimi cred ca nu-si schimba radical gustul, doar ca sigur lipsa inimilor se simte. E vorba de textura/ consistenta acestora, e interesant contrastul dintre inimi si pipote. Poate data viitoare cand faci tocanita incerci si asa, atunci vei intelege mei usor ceea ce incerc eu sa zic acum :)
      Nu stiu daca toata lumea considera ca e cam mult sa gatesti trei retete intr-o saptamana, insa eu cred asta :) Pentru ca am gatit doua retete in ultimele sapte zile....
      Daca-mi amintesc exact, la o reteta ai zis ca ai inceput sa gatesti cu "baby steps" , iar eu ti-am zis ca in curand vei ajunge sa ti se para ca sunt "giant leaps". Auzindu-te pe tine cu "baby steps" astia, m-am gandit la Neil Armstrong care a zis "a small step for man, a giant leap for mankind" atunci cand a coborat prima data pe Luna. Ideea e ca pe masura ce gatesti, totul va parea mult mai usor si vei vedea cat de repede se vor acumula cunostintele, experienta si dexteritatea. Eu am inceput sa gatesc acum mai putin de trei ani, dorind sa-mi folosesc cat de cat bucataria proaspat renovata si utilata. Deci se poate, eu sunt exemplul viu :D Nu ma mai provoca, pentru ca daca mai dezvolt un pic, ajung sa scriu aici mai mult decat am scris la reteta de tocanita :)))

      Ștergere
    2. Salut. Am facut si eu aceasi reteta fara inimioare , si a iesit super delicioasa :D , o sa mai arunc o privire printre retele tale , sa vad ce mai gatesc . Apropo asta e prima data cand gatesc tocanita si cand gatesc altceva in afara de oua ochi , omleta cartofi prajiti si alte cele .... :))

      Ștergere
    3. Salut, Alex! Bine-ai venit in randul celor care gatesc! :) Ma bucur ca ti-a iesit delicioasa tocanita chiar si numai cu pipote, sper sa fii la fel de incantat si de celelalte retete pe care le vei incerca. Iar daca ai nevoie de ajutor vreodata, intreaba-ma ;)

      Ștergere
  10. Foarte buna mi-a iesit tocanita! O sa o mai fac. Si fetita mea de 3 anisori a mancat cu mamaliguta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca i-a placut si fetitei tocanita, nu stiu de ce am eu impresia ca cei mici nu prea sunt atrasi de pipote si inimi...

      Ștergere
  11. A mea mananca orice daca este cu carnita. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine, eu nu prea ma pricep deloc la copii, doar imi dau cu parerea. Esti norocoasa, ai o mica gurmanda :)) Sa-ti traiasca!

      Ștergere
  12. cel mai bun este cu paste :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Nu pot decat sa te cred pe cuvant, deocamdata n-am mancat tocanita de pipote si inimi cu paste - doar cu mamaliguta sau paine...

      Ștergere
    2. O idee destul de buna , cu paste iami iamiii

      Ștergere
    3. Gustul copilariei .FFF BUNA !!!.

      Ștergere
  13. Cu mai multa ceapa este si mai gustoasa. O delicatete:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, mai multa ceapa o face si mai gustoasa. Deci, aviz amatorilor! :)

      Ștergere
  14. Ma pregatesc sa fac tocanita :) De obicei o fac la ochi cu multa ceapa si fara ardei sau morcov. Revin cu impresii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la treaba! Morcovul macar coloreaza frumos tocanita de pipote, mie mi se pare ca n-ar trebui sa lipseasca :D

      Ștergere
  15. A iesit super! (putin de tot cam dulce, dar delicios!!!)
    Multumesc pentru reteta si indrumari.

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte gustoasă! Am pregătit ieri. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. cateva sugestii:
    incepeti cu calirea carnii , nu cu legumele,
    adaugati putina apa,e nevoie.
    usturoiul adaugati-l inspre final.
    dupa ce adaugati boia mai adugati un pic de apa caludta.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)