Pişcoturi de casă

Piscoturi de casa (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Piscoturi de casa:
  • 6 oua
  • 300 g zahar tos
  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
Piscoturi de casa ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Eu percep reteta piscoturilor de casa ca pe o varianta cu mai mult zahar a retetei de chec. Deci, daca am facut vreodata chec, atunci ar trebui sa fim in stare sa facem si piscoturi, trebuie doar sa mai reusim sa le modelam cumva pentru a le da forma caracteristica (daca avem un pos, atunci e floare la ureche). Spargem sase oua, le separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu circa un sfert de lingurita de sare. Atunci cand albusurile si-au marit considerabil volumul, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, continuand sa mixam pana cand terminam de pus toate cele 300 de g de zahar tos (dureaza un pic mai mult, pentru ca zaharul trebuie pus treptat si este important sa fie topit in intregime atunci cand ne oprim din mixat - la sfarsit, bezeaua de albusuri pentru piscoturile de casa va trebui sa fie stralucitoare si destul de densa). Ne ocupam si de cele sase galbenusuri, adica le amestecam foarte bine si adaugam 2-3 lingurite cu esenta de vanilie (putem pune si esenta de rom, daca ne place mai mult). Turnam galbenusurile aromate peste bezeaua de albusuri cu zahar, amestecam putin si apoi incepem sa incorporam treptat 300 g de faina in compozitia piscoturilor de casa. La fel ca si la reteta de chec, trebuie sa amestecam delicat, pentru a nu se lasa albusurile (incurajator e ca sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mici in situatia in care bezeaua de albusuri a fost batuta bine, mai ales ca am folosit o cantitate maricica de zahar). Formam piscoturile de casa folosind un pos (o seringa sau, daca suntem mai indemanatici si nu avem o bucatarie prea bine dotata, o punga rupta intr-un colt) si le punem direct in tava (unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt, pentru a nu le rupe cand le scoatem de acolo la sfarsit), le pudram bine cu zahar pudra si intoducem tava in cuptorul incins in prealabil. Coacem piscoturile de casa la foc mediu (circa 175-180 grade C) timp de aproximativ 8-10 minute, scotandu-le din cuptor inainte de a se rumeni (acestea se fac foarte repede, asa ca trebuie sa avem grija sa nu le ardem, in special daca avem un cuptor pe gaz).
Cateva piscoturi de casa
Spor la gatit si va astept sa incercati alta reteta cu piscoturi (tort diplomat)!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

2 comentarii:

  1. Ma uitam dupa niste biscuiti spritati,dar aceste piscoturi nu le-am facut niciodata,asa ca........se fac schimbari.
    Le voi face in cateva zile,multumesc tare mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita incercate, piscoturile de casa se prepara cam la fel de simplu... Am publicat de foarte multa vreme reteta unor biscuiti spritati si, asa cum a stat cuminte si si-a asteptat randul atatia ani, mai poate astepta o vreme :)

      Ștergere

.