Tort krem a la krem

Felie de tort krem a la krem (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Tort krem a la krem:
  • pentru blatul tortului
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • un plic budinca instant ciocolata (80 g)
  • pentru crema
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri budinca instant vanilie (2x80 g)
  • pentru glazura
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida (sau lapte)
  • 1/4 pachet unt (50 g)
Tort krem a la krem - toate ingredientele necesare pentru a prepara reteta
Modul de preparare al retetei:
La reteta tortului Krem a la krem facem un blat foarte pufos pe care il impartim in doua foi si le acoperim cu o crema vanilata iar la sfarsit glazuram cu ciocolata. Reteta mi-a fost ceruta in nenumarate randuri si pare ca se bucura de o popularitate destul de mare la noi, desi utilizarea acelor plicuri de budinca instant intr-o reteta de tort "de casa" e discutabila... le-am putea inlocui, doar ca rezultatul n-ar mai fi acelasi fara ajutorul "prafului" magic 😏 Prepararea blatului tortului Krem a la krem. Spargem cele sase oua, le separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile impreuna cu un praf de sare. Dupa ce albusurile par sa isi dubleze volumul, incepem sa adaugam cele sase linguri de zahar (treptat, nu le punem pe toate deodata) si mixam pana cand zaharul se topeste. Apoi punem galbenusurile in bezeaua de albusuri si amestecam usor, cu miscari circulare, pentru a nu strica spuma. Adaugam si continutul plicului de budinca instant de ciocolata (aceea care se face cu lapte rece, fara fierbere), procedand in mod similar (reusita blatului de tort Krem a la krem depinde in mare masura de "pufosenia" bezelei de albusuri). Turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda de tort pe care am tapetat-o cu hartie de copt (forma mea avea diametrul 24cm). Coacem blatul tortului Krem a la krem la temperatura medie (175-180 grade C) timp de aproximativ 25 minute, dar cel mai bine este sa ne asiguram ca blatul este gata apeland la testul scobitorii (aceasta va trebui sa iasa uscata dupa ce il intepam spre sfarsitul coacerii). Dupa ce scoatem blatul din cuptor mai intai il lasam sa se raceasca si doar apoi il taiem pe jumatate, recomandat fiind sa folosim un cutit zimtat de paine. Prepararea cremei tortului Krem a la krem. Punem intr-un vas incapator 400 ml de lapte, 400 ml de frisca lichida, doua plicuri cu budinca instant de vanilie (acelasi sortiment, care se prepara fara fierbere) si le amestecam cu mixerul pana cand obtinem o crema consistenta pe care inainte de folosire o putem tine cateva ore la frigider (recomandarea mea ar fi sa folosim si o jumatate de pliculet de gelatina, altfel crema tortului Krem a la krem iese cam moale - iar acest lucru se vede clar in imaginile retetei). Turnam jumatate din cantitatea de crema pe prima foaie de blat, o intindem uniform cu dosul unei linguri daca nu avem o spatula si asezam deasupra cealalta felie de blat peste care intindem crema ramasa. Apoi, pana cand il vom glazura, ar fi bine sa tinem tortul in frigider. Prepararea glazurii tortului Krem a la krem este banala, aceasta fiind o glazura clasica: punem intr-o craticioara 100 g de ciocolata rupta bucatele peste care adaugam 50 ml frisca lichida sau lapte si un sfert de pachet de unt. Le tinem la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce se topeste ciocolata, apoi lasam glazura sa se raceasca si o turnam peste tortul Krem a la krem.
Tort krem a la krem taiat (imaginea retetei)
Spor la gatit si va recomand sa incercati si celelalte retete de tort!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

anunturi

2 comentarii:

  1. Este asemanatoare cu prajitura cu acelasi nume,nU?
    Il voi face dupa Sarbatori.

    LA MUILTI ANI,2O17!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta ar trebui sa fie identica: krem a la krem in forme diferite :) La Multi Ani!

      Ștergere