Prăjitură cu morcov

Prajitura cu morcov reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu morcov:
  • 300 g morcov
  • 300 g zahar
  • 2 cani faina
  • 5 oua
  • o lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
Prajitura cu morcov ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Chiar daca nu este un fruct, am descoperit ca morcovul face fata cu brio si in postura de ingredient al unei prajituri. In speranta ca titlul "Prajitura cu morcov" n-a indepartat prea multa lume, incepem prepararea retetei prin a separa albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile si in momentul in care acestea s-au intarit adaugam zaharul. Continuam sa batem albusurile pana cand topim in intregime zaharul.
Amestecam galbenusurile si le turnam peste albusurile batute spuma. Incorporam galbenusurile in albusuri, amestecand cu grija de jos in sus pentru a pastra cat mai "pufoasa" compozitia prajiturii cu morcov. Spalam si curatam morcovul, apoi il dam pe razatoarea cea mai mica. Adaugam morcovul ras in compozitie si amestecam pana cand il vom incorpora.
Adaugam o lingurita de scortisoara si o jumatate de lingurita de nucsoara. La sfarsit punem cele doua cani de faina. Nu punem toata faina dintr-o data, ci o presaram in ploaie, amestecand cu grija. Turnam compozitia prajiturii cu morcov intr-o tava tapetata cu unt si faina. Eu am folosit o tava cam mare (aproximativ cat tava clasica a cuptorului), deci prajitura mi-a iesit cam subtire. Daca ne dorim o prajitura cu morcov mai inalta, atunci va trebui sa folosim o tava mai mica.
Incingem bine cuptorul si apoi lasam prajitura cu morcov la cuptor pentru aproximativ 25-35 minute. Pentru a fi absolut siguri ca prajitura cu morcov este facuta, cel mai bine este sa o "intepam" cu o scobitoare - atunci cand scobitoarea va iesi uscata, inseamna ca prajitura noastra este coapta. La sfarsit pudram prajitura cu morcov cu zahar vanilinat (optional).
Prajitura cu morcov reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

13 comentarii:

  1. Bv , bv , bv Robert ! Chiar azi iti voi testa reteta , mi se pare cea mai explicita dintre toate .Se poate sa renunt la nucsoara ? am utilizat-o in mancaruri , dar nu prea mi-a placut ...
    Zi frumoasa !
    Diana .

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, cred ca e cea mai explicita reteta pentru simplul fapt ca e ca e mai usoara :) Poti sa renunti fara probleme la nucsoara. Eu am pus-o in prajitura gandindu-ma ca morcovul nu are cine stie ce aroma.

    RăspundețiȘtergere
  3. Robert , azi am facut o praji cu lamaie ,by Principesa Margareta (excelenta reteta) , iar in acest moment ma apuc si de praji cu morcov by Barbat la cratita si sper sa fiu la fel de incantata .
    Zi frumoasa si te asigur ca mai ,,fur" de pe la tine ... pupici
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii Robert , cred ca trebuia un praf de copt ceva , ca n-a crescut deloooc , chiar daca la gust e f buna ... a doua oara sper sa fie un ,,succes" .
    Aceeasi D .

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana, vad ca ai fost tare harnicuta azi :) Nu stiu ce sa zic despre crescut, eu nu prea sunt tentat sa pun praf de copt in prajitura asta cu morcov. Incerc sa amestec cat mai delicat compozitia si cam atat. Dac-o faci asa, sa-mi lasi neaparat un comentariu. Nu ma deranjeaza deloc sa fur de la tine :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper sa am curaj s-o repet ...
    Cat despre harnicia de azi , ce sa zic ... a fost sarbatoare , apa-n bucataria mare abia taraia , asa c-am gatit in bucataria de vara unde apa avea ceva debit ; prji de la AS Princepesa a fost un real succes , la fel ca si felul doi - am revizuit camara din curte si-am gasit multe , multe borcane cu muraturi asortate , pe care le-am pus in ape multe ptr desacrire si pe care le-am gatit cu carnita de porc proaspata ... a iesit ceva criminal , bun rau , da' oare de ce ma laud atat ?!? hihihi
    Wk perfect , BARBATE Robert !
    DIANA
    PS .Cand o voi repeta cu praf de copt , iti tr pe mail o poza , ca de la aceasta n-am curaj ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare simpatica prajitura asta. Frageda de la umezeala morcovului. Si foarte "curata", fara agenti de crestere/afanare.
    Am s-o fac si cu dovlecel ras in loc de morcov.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica, trebuie sa ai in vedere faptul ca dovleacul este posibil sa lase mai multa umezeala decat a lasat morcovul, asa ca cel mai bine este sa-l storci putin dupa ce-l razi. Si probabil prajitura va avea nevoie si de un pic de zahar in plus...

      Ștergere
  8. Hi hi! Nu stii cu cine ai de-a face, eu pun intre 1/3 si 50% zahar din ceea ce prescrii tu in retete :) . Nu's o buna consumatoare de zahar.
    Cu dovlecelul asa am sa procedez, il storc corespunzator.

    RăspundețiȘtergere
  9. :))) Bine ca mi-ai spus cu cine am de-a face... Si ca sa stii si tu cu cine ai de-a face, afla ca eu as manca prajitura aia a ta cu 50% din zaharul pe care-l "prescriu" eu in reteta DOAR considerand ca mananc un fel de gustarica/ antreu :P Imi plac prajiturile duuulci :)) Cred ca ar trebui sa public pe blog si reteta de baclava, daca tot am vorbit de prajituri dulci...

    RăspundețiȘtergere
  10. pai la tine in poza se vede asa cam in straturi ,va si cand ai pus o crema ceva
    off nu pricep,plus nu are gust prea puternic de morcov?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Aici e vina mea... cred ca felul in care am fotografiat prajitura este cauza nedumeririi tale. Pentru un pseudo-efect artistic, am asezat trei bucatele de prajitura una peste alta si e posibil ca tu sa nu intelegi ce anume se vede acolo. Prajitura are gust de morcov, insa nu mi se pare ca ar fi atat de puternic incat sa fie deranjant. Insa asta doar tu o poti spune, dupa ce o gusti... :)

      Ștergere
  11. Super prajitura!!! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)