Cordon bleu

Cordon bleu reteta
Ingrediente reteta Cordon bleu:
  • 8 felii mici carne de porc
  • 4 felii sunca presata
  • 8 felii mici cascaval
  • 2 oua
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri faina
  • sare si piper
Cordon bleu ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru cordon bleu pregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi si a nu se strange in timpul prajirii, dupa care le condimentam cu sare si piper (putem folosi carne de porc, de vita sau de pui). Pentru a le rula cu usurinta, trebuie sa avem in vedere faptul ca feliile de carne ar trebui sa fie destul de subtiri. Incepem sa asamblam fiecare cordon bleu, punand pe fiecare bucata de carne cate o jumatate de felie de sunca presata si deasupra ei una de cascaval. Rulam cu grija fiecare cordon bleu si apoi il fixam cu scobitori (sau il putem lega cu ata). Pentru a obtine niste rulouri de cordon bleu cat mai aromate, putem inlocui sunca presata cu muschi afumat sau putem folosi un cascaval afumat. Tavalim fiecare rulou prin faina, apoi il trecem prin ou batut si la sfarsit il acoperim complet cu pesmet. Daca ne dorim o crusta mai consistenta, putem repeta procedeul. Prajim rulourile de cordon bleu in baie de ulei, punand-le la prajit doar in momentul in care uleiul este incins. Pentru a se patrunde bine carnea, le prajim la foc mediu spre mic, in caz contrar riscam sa ardem crusta cu mult inainte de a se praji carnea din interior. Nu trebuie sa ne facem griji in legatura cu faptul ca scobitorile din cordon bleu ne vor impiedica sa il prajim uniform, acestea pot fi indepartate dupa ce-l prajim pe cele doua parti accesibile. Daca este sa ne luam dupa notorietatea pe care o are si dupa pomposul sau nume frantuzesc, reteta de cordon bleu este o reteta sofisticata. Insa, in acelasi timp, este o reteta foarte usor de preparat. Daca dorim sa impresionam pe cineva cu rafinamentul nostru culinar :D sau pur si simplu vrem sa ne rasfatam cu o friptura mai deosebita, aceasta este reteta pe care oricine o poate aborda fara probleme. Cum scopul blogului meu este prezentarea retetelor si nu educarea natiunii, ma opresc aici - cei interesati pot folosi Google pentru a citi istoria acestei retete de cordon bleu si a intelege de ce este este incorect spus "gordon bleu" ;)
Cordon bleu reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de friptura!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

14 comentarii:

  1. Eu sunt atât de obsedată de brânzeturi, că mai rad în pesmet niște parmezan. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Robert draga, arata absolut superb!!! Poate imi faci o reteta candva si de farfalle!!! Reteta asta merita macar incercata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, acum am observat ca in cordon bleu-ul taiat din poza nici macar nu se vede cascavalul... Deci nu cred ca ai fost foarte incantata :)) N-am uitat de pasiunea ta pentru branzeturi ;)

    Bianca, daca vei continua asa cu laudele, mai mult ca sigur ma voi simti obligat sa-ti fac reteta :D

    RăspundețiȘtergere
  4. cam cate portii as putea gati dintr-un salariu de 25 lei/zi?

    RăspundețiȘtergere
  5. arata grozav! Te-am trecut in lista mea de blogroll. daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am un blog culinar, asa ca nu prea inteleg rostul comentariului... Eu doar prezint o reteta, nu eu sunt cel responsabil pentru nivelul scazut al salariilor romanesti si nici nu instig populatia sa-si cheltuiasca intreg salariul mancand cordon bleu preparat dupa reteta mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alinutzika, iti intorc vizita imediat ce termin de scris acest comentariu ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bunnnn a fost cordon-ul,multumim pt reteta!Ma uitam la o reteta pt oua umplute,am gasit doar una,as vrea sa mai postati pana in Paste,daca se poate despre cu/oua.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana in Paste cu siguranta nu voi mai posta retete cu oua, deja ma gandesc cu groaza ca voi fi "obligat" sa mananc o gramada de oua fierte :) Poate dupa ce trece Pastele...

      Ștergere
  9. Daca imi spui ce garnitura ar merge la preparat si cum ar trebui sa fac un decor pentru el, eu ma aplec in fata ta. De ce te intreb asta? Pentru ca am examen de bucatar si nu stiu cum sa prezint aceasta reteta sa arate cat mai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum pentru mine gatitul este doar un hobby si n-am facut cursuri de specialitate, nu cred ca este indicat sa ma bag in treburi atat de serioase cum este aceasta - ma gandesc doar ca pentru cordon bleu as alege ceva simplu. Mult succes la examenul de bucatar!

      Ștergere
  10. EXCELENTA,FELICITARI DOMNULE!

    RăspundețiȘtergere
  11. Deci e geniala !!!
    Am facut si eu azi 5, le-as fi mancat pe toate dar trebuie sa ma laud cu ele iubitei si parintilor :))
    Foarte buna treaba faci cu blog-ul asta, foarte explicite retele! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Vali! Ma bucur ca retetele de pe blog te ajuta sa faci impresie buna. Asta presupunand ca ai reusit sa nu le mananci pana la sosirea iubitei si a parintilor... cinci cordon bleu par cam putine :))

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)