Friptură de vită la cuptor

-Friptura-de-vita-la-cuptor-01
Ingrediente reteta Friptura de vita la cuptor:
  • 300 g carne de vita (vrabioara)
  • 2 felii cascaval
  • 2 felii cascaval afumat
  • 50 g unt
  • un cartof mare
  • sare si piper
-Friptura-de-vita-la-cuptor-02
Modul de preparare a retetei
Spalam carnea de vita apoi o piperam (nu o saram decat la sfarsit, deoarece carnea de vita se va usca). Punem untul in tigaia incinsa si si adaugam carnea atunci cand s-a topit untul. Lasam carnea de vita la foc mediu cate trei minute pe fiecare parte.
In timp ce se prajeste carnea de vita, curatam cartoful si il taiem rondele. Facem trei "paturi" de cartofi de marimea bucatii de carne intr-o tava, saram cartofii, punem deasupra carnea de vita si peste turnam sosul format in timpul prajirii.
Incingem bine cuptorul si introducem tava cu friptura de vita pe care o lasam apoi la foc mediu aproximativ trei sferturi de ora.
Punem feliile de cascaval deasupra dupa ce am oprit focul si mai lasam friptura de vita la cuptor inca zece minute inainte de a o servi.
-Friptura-de-vita-la-cuptor-12

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare din vita!

Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

29 de comentarii:

  1. buna seara....am venit la cina.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Umbli cu ispita acum in post?

    RăspundețiȘtergere
  3. doamneee iar imi ploua in gura...ce sa mai, o sa incerc si reteta asta. felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine aţi venit la cina asta tarzie fetelor! :) Erau 3 portii de friptura, se pare ca azi nu-mi ramane decat sa tin post :))
    Anelise, ai nevoie de o friptura sanatoasa, face bine la imunitate ;D. Insanatosire grabnica!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu mai bantui noaptea pe bloguri,ascunde laptopul sub perina si dormi :)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) ce coincidenta... tocmai iti laudam tigaia de clatite :)) sau nu e coincidenta si erai online cand ai vazut un constantean pe blogul tau?

    RăspundețiȘtergere
  7. Robert inca editam la retete cand ai fost in vizita la mine :))) si am stiut imediat ca tu ai fost,de aceea ti-am spus sa nu mai umbli pe bloguri :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Bun gadgetul ala. Eu in adancul sufletului speram ca ai revenit sa-mi admiri minunatia de friptura de vita :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Robert.......friptura ta asta,imi place la nebunie...am venit sa iti spun ca tigaia aia de blinii nu am cumparat-o cu galbeni,ci cu lei,ca de aia aveam mai multi :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. eu ti-am admirat mai multe mancaruri pe aici :)))zau ca imi place cum gatesti....esti numai bun de insurat :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie imi plac toata "jucariile" astea, doar ca ma abtin sa-mi cumpar prea multe pt ca vreau sa mai am si eu loc in casa :)) Chiar ma bucur ca iti place cum gatesc, mai ales ca tu ai experienta atat la gatit cat si la "vizualizat" retete. Oricum, stiu ca esti si destul de indulgenta cu mine, da` ma fac si eu ca ploua :) Cu insuratul mai e de asteptat, inca nu m-am maturizat suficient :)) Eheee, pana atunci voi mai face eu muulte fripturi de vita :))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Pacat ca e atat de tarziu ca ma invitam si eu la o portie. Se pare ca nici nu mai ai, au fost mai iute de picior fetele astea mai tinere.
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce sa fac, nici eu n-am mai apucat :) Data viitoare fac mai multa friptura si te invit personal.
    Noapte buna Mari!

    RăspundețiȘtergere
  14. e bine daca reusesti sa te abti si nu cumperi tot ce vezi,asa cum fac eu....chiar am umplut toata casa.......tot imi promit ca nu mai iau nimic,dar cand ma vad in fata rafturilor....uit....:))))

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata delicios, o sa incerc si eu.... dupa post! Claudia

    RăspundețiȘtergere
  16. ha ha ha.....Dia s-a dat la suprafata....a semnat....

    RăspundețiȘtergere
  17. A uitat de anonimat vazand carnea :)) In post, tentatia e mare...

    RăspundețiȘtergere
  18. salut!ai putea sa pui niste rete din iepure.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am sa pun cu siguranta, dar intai trebuie sa le gatesc :D Deocamdata si vita mi se pare cam "exotica", eu folosesc mai mult pui si porc in retetele mele. Mereu imi spun ca trebuie sa diversific, insa ma trezesc cumparand aceeasi carne :)

    RăspundețiȘtergere
  20. maine o ,,execut,, si eu. keep intouch

    RăspundețiȘtergere
  21. buna ziua! In tava ai asezat hartie de copt sau poate fi unsa cu putin ulei? felicitari pentru toate retetele care m-au facut o gospodina desavarsita in ochii sotului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Eu am asezat hartie de copt in tava, insa poate fi si unsa cu putin ulei. Ma bucur sincer sa aud ca am avut si eu un mic rol in transformarea ta intr-o gospodina desavarsita in ochii sotului (adica exact in ochii cui trebuie :) ). Mare grija atunci cand cumperi carnea de vita, sa nu fie prea batrana!

      Ștergere
  22. Buna ziua din nou! A iesit super friptura! Niciodata nu am reusit sa fac friptura de vita atat de frageda! Si mai avea si gust bun! Multumesc din nou! Te rog sa postezi si o reteta cu somon si orez cu sos alb cand vei avea timp! caut de mult timp o astfel de reteta dar stiu ca retetele tale nu dau gres!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu saram carnea de vita la inceput, ne marim sansele sa obtinem o friptura de vita impecabila, insa cel mai mult conteaza calitatea carnii folosite... Daca mi-ai laudat retetele, am sa notez reteta ceruta si am sa incerc s-o public, insa nu promit nimic.

      Ștergere
  23. Mai, draga domnule, cu cine imparti bunatatile astea?! Acuma vad numai fripturi... :))
    Multumim pentru retetele delicioase. Spor la gatit in continuare. O sa incerc budinca de orez :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le impart cu toti vorbitorii de limba romana care au acces la internet, Katya... :D Inteleg ca ai salivat la friptura de vita si ti-ai inecat amarul cu budinca de orez? :))

      Ștergere
    2. Cam asa ceva! :)) Inca nu am facut-o dar e pe lista de meniu pentru saptamana viitoare. Abia astept s-o savurez! :D

      Ștergere

.