Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor reteta
Ingrediente reteta Ciuperci umplute la cuptor:
  • 10 ciuperci
  • 100 g cascaval
  • 100 g bacon
  • un ardei rosu
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel
  • ulei, sare si piper
Ciuperci umplute la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru aceste ciuperci umplute este bine sa folosim niste ciuperci Champignon mai mari, deoarece avem nevoie de o palarie cat mai "spatioasa" in care sa asezam umplutura. Spalam si curatam ciupercile, apoi le rupem cu grija "piciorusele" si le tocam marunt (prin curatarea ciupercilor eu inteleg sa taiem doar baza/talpa piciorusului, nu sa decojim si palaria ciupercilor). Incingem intr-o tigaie cateva linguri de ulei si intre timp tocam marunt ceapa si ardeiul. In momentul in care uleiul s-a incins, le punem in tigaie si le lasam cateva minute la calit. Dupa ce ardeiul si ceapa incep sa se inmoaie, adaugam baconul taiat si coditele de ciuperci maruntite. Lasam compozitia pentru ciuperci umplute la foc mediu aproximativ zece minute. La sfarsit, condimentam compozitia pentru umplutura ciupercilor cu sare, piper si adaugam patrunjelul tocat marunt. Umplem palariile ciupercilor cu compozitia rezultata si deasupra lor asezam cate o felie de cascaval. Introducem tava cu ciupercile umplute la cuptor, dupa ce acesta a fost incins bine. Tinem ciupercile umplute la cuptor aproximativ 20-25 minute, la foc mediu.
Ciuperci umplute la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu ciuperci!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

44 de comentarii:

  1. iar ciuperci?:)) le ador pe cele umplute,asa ca am venit iar

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare bune sunt ciupercile astea la cuptor...mai ales cand vezi cascavalul cum se intinde....o minunatie !
    Asta DA barbat !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai daca am vazut ca aveti o slabiciune pentru ciuperci... :)) Sidy, majoritatea barbatilor n-ar fi de acord cu tine, mai degraba sunt un ASA NU! :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. ciupeeeerci!! preferatele mele, au mai ramas cateva si chiar ma gandeam ce sa mai pregatesc, ca am facut cartofi cu ciuperci si sos de rosii la cuptor.. tocmai bune maine, se fac si rapid!! multumesc \:d/

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu placere, Anja! Si mie-mi plac foarte mult ciupercile, cu atat mai mult cu cat exista atat de multe retete simple in care le putem folosi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar daca tinem post, ele inlocuiec cu succes carnea, deoarece, contin fier si proteine in cantitate aproximativ egala cu cea detinuta de carne.. fericita ca exista ciuperci! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, cred ca as putea tine post daca as avea ciuperci la masa :)

    RăspundețiȘtergere
  8. salut. as vrea sa incerc reteta asta, pare delicioasa. intrebarea mea este, cum sa fac daca am cuptor electric? mersi:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Si cuptorul meu este tot unul electric, deci nu vad unde ar fi problema. Tu ai cumva unul foarte diferit, ori sunt eu acum prea obosit pentru a intelege intrebarea? :)

      Ștergere
  9. intrebarea era la ce temperatura trebuie coapte ciupercile? ai scris in reteta ca la foc mediu - asta ar insemna 180 grade? timp de 20-25 minute? intreb pentru ca sunt "incepatoare" la cuptorul electric. mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti tine ciupercile umplute la cuptor 20-25 minute la 180 grade. Pentru ca mi-e mai usor, eu intotdeauna setez cuptorul la 175 grade atunci cand scriu in retete "foc mediu".

      Ștergere
  10. Arata perfect!
    Am si eu 2 intrebari:
    1. Pot adauga la compozitia cu care umplu ciupercile si 2 linguri de smantana?
    2. Ce este chestia aceea de culoare rosie de pe deasupra ciupercilor gata preparate?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti amesteca si niste smantana in compozitia ciupercilor umplute, dar trebuie s-o faci dupa ce aceasta se raceste. Chestia de culoare rosie de care intrebi tu cred ca este felia de cascaval. De fapt, cascavalul ala rumenit pare mai degraba portocaliu, rosii mie mi se par bucatelele de ardei care au ramas neacoperite :)

      Ștergere
    2. Multumesc frumos pentru raspuns!

      Ștergere
  11. Am facut si eu astazi ciuperci umplute pentru prima oara,sunt super delicioase si prietenul meu mi-a golit platoul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari pentru succesul repurtat! :) Sunt convins ca vei reusi sa-l tentezi pe prietenul tau si cu alte retete de pe blog.

      Ștergere
  12. Sunt la cuptor ciupercutele! Multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Reţeta o fi interesantă iar aplicarea ei în practică depinde de îndemânarea fiecăruia. Un lucru mă deranjează însă : preluare şi folosirea incorectă a unor cuvinte străine. Baconul dvs. e pus acolo ca nuca-n perete. E ca şi cum am spune : " the-end-ul a venit pe neaşteptate " Vi se pare corect ? Nu era mai simplu să-i spuneţi baconului slăninuţă sau costiţă sau altcumva dar pe limba concetăţenilor cărora vă adresaţi ?! Trăiesc de 21 de ani în afara graniţelor României, sânt nevoit să vorbesc trei limbi, dar asta nu mă împiedică să folosesc cât pot eu de corect limba română. Mulţumiri pt. reţetă. O voi încerca ! Şi ca să închei într-o notă veselă am să folosesc şi eu, tot incorect, dar voit ironic o formulă : "Godul să vă aibă în pază!" Să auzim de bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate sa fi fost mai simplu, asa sigur evitam discutiile pe langa subiect care au urmat si pe care tocmai le-am sters. Subiectul este "ciuperci umplute la cuptor", iar de acum voi sterge orice comentariu care nu poate fi considerat util de catre cei interesati de reteta.
      BarbatLaCratita.ro este un blog de retete culinare care tocmai a adoptat aceeasi deviza franceza pe care-a adoptat-o si Junimea ;)

      Ștergere
    2. Nu exista echivalent in limba romana pentru bacon, in niciun caz nu e costita cu atat mai putin slanina. Termenul e clar, cred ca oricine l-ar intelege. Unora pur si simplu le place sa faca pe desteptii

      Ștergere
    3. Imi pare rau ca trebuie sa intervin aici cu un comentariu dar nu pot rezista sa nu fac unele mici precizari si imi cer scuzele de rigoare.

      Acest "anonim", care si-ar dori sa mearga pe urmele lui George Pruteanu si care, chipurile, e nevoit sa vorbeasca trei limbi, ar trebui sa consulte DEX-ul si sa constate astfel ca "bacon" face totusi parte din vocabularul limbii romane moderne si ca este un neologism venit din limba engleza. A-propos de vorbit corect limba romana de care anonimul face atata caz: Se spune "sunt nevoit" nu "sânt nevoit".

      Ștergere
    4. Doamne cat de frustrati sunt unii oameni :))))))))))) Dupa ce am citit "nemultumirea" mi-a venit urmatorul scenariu in minte : "anonimul" de mai sus, comanda dimineata o omleta cu bacon....si se trezeste cu o omleta cu SLANINA :)))))))).... "Godul" sa il aiba in paza cand pateste asa ceva ..Yaxxx

      Ștergere
  14. Cornelia Tuchilus21 aprilie 2012 la 20:01

    Eu acum le gateasc...Sper sa fie buunee:D:D:D
    Este prima reteta pe care o incerc..sper sa-mi reuseasca..:X:X

    RăspundețiȘtergere
  15. Am facut si eu ciuperci umplute insa cascavalul s-a inmuiat, a curs in tava si s-a ars, asa ca la gust au fost rele... cred ca trebuia sa pun cascavalul peste ciuperci cu 2-3 minute inainte de a se termina de gatit, nu sa le tin 25 de minute cu cascavalul deasupra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca depinde si de sortimentul de cascaval folosit... Dupa cum se vede in imaginile retetei, cascavalul de pe ciupercile mele umplute nu a curs deloc. Data viitoare incearca sa folosesti un cascaval mai "uscat".

      Ștergere
    2. Ce bine e cand isi mai spune cate cineva pataniile, ii scuteste pe altii de probleme. Multumesc :) Mie imi place cascavalul ala de se-ntinde asaaa de-l aduni pe furculita...si numai d-ala am in casa. Deci as fi "plans" pe langa ciupercute de nervi. L-am pus in ultimele 5 min si au iesit..Mmmmmm! Cristina O.

      Ștergere
  16. Geniale, ieri le-am pregatit, dar fara bacon..data viitoare voi incerca si cu bacon!

    RăspundețiȘtergere
  17. Le-am pregatit de patru ori intr-o luna.Sunt delicioase !!! Sunt Adriana si,nu iti mai multumesc...prietenii stiu de ce! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja ai putea fi banuita de dependenta :) Aaa..., si sa stii ca ti-am raspuns in gand ;)

      Ștergere
  18. Excelenta retzeta! Echilibrata,armonioasa si usor de pregatit!Cat despre "comentariile legate de LIMBA ROMANA si al ei fond lexical...Ei bine,m-am amuzat teribil!Pentru mine LIMBA ROMANA este o a doua "religie" iar gatitul un hobby de timp liber! Felicitari "BARBAT LA CRATITZA" ! Tzine-o tot asa!Colegii mei münchenezi au fost incantatzi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danke! :D As putea sa aprob doar comentarii ca cel pe care l-ai lasat tu, doar e blogul meu si aici pot fi un mic dictator :) Doar ca dictatura nu e deloc amuzanta, asa ca probabil n-ai fi zambit deloc in timp ce preparai ciupercile umplute :))

      Ștergere
  19. Am vazut reteta si am zis sa incerc si eu...Doar ca eu am inlocuit baconul nu sunca presata. Acum am pus ciupercile la cuptor...deja incep sa miroasa bine, cred ca si la gust sunt bune, ador ciupercile deci nu vad de ce nu ar fi bune. Vizitez foarte des acest site, am invatat sa fac multe lucruri noi desi am mentinoat la ultimul comentariu de la ciorba de perisoare ca sunt doar o incepatore...;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca vizitezi des site-ul. Este posibil sa mai apara si cate o nereusita, insa, daca incepi sa consideri ca deja ai invatat sa faci multe lucruri, inseamna ca esti cu siguranta pe drumul cel bun si nu te vei lasa descurajata prea usor :) Sper ca ciupercile umplute sa fie pe placul tau.

      Ștergere
  20. foarte bune si simplu de preparat :) bun..bun!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. foarte gustoase,recomand pt vizitatori cand aveti

    RăspundețiȘtergere
  22. Excelente .Acum am mancat una....si nu mai pot opri:)) Data viitoare fac 2 portii sa pot servi si pe cine vine la mine x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau, daca tot te apuci de umplut ciuperci, poti face 3 portii. Cu toate zilele astea libere de sarbatori, cine stie cati musafiri pot aparea pe neasteptate :D

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)