Tort de cireşe cu budincă de vanilie

Tort de cirese cu budinca de vanilie reteta
Ingrediente reteta Tort de cirese cu budinca de vanilie:
  • un blat de tort (cu esenta de vanilie)
  • pentru budinca de vanilie:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • o esenta de vanilie
  • pentru compotul de cirese:
  • 300 g cirese
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • pentru a decora tortul:
  • 200 g cirese
  • 50 g zahar
  • 50 g nuca de cocos rasa
Tort de cirese cu budinca de vanilie ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru a simplifica putin reteta, in lista de ingrediente am trecut direct blatul de tort, insa reteta detaliata a acestuia poate fi consultata dand click pe link-ul ingrosat. Bineinteles, cei mai comozi pot cumpara blatul tortului, insa cei mai norocosi sunt cei exagerat de comozi deoarece tocmai au gasit reteta perfecta de tort: pot cumpara atat compotul de cirese, cat si budinca de vanilie si nu au altceva de facut decat sa dea o fuga pana la magazin si apoi sa asambleze tortul :) Dupa ce preparam budinca de vanilie, totul va merge apoi foarte repede. Turnam intr-o cratita 500 ml de lapte, adaugam 100 g zahar si apoi le punem la foc. Intr-un alt vas punem cele cinci galbenusuri si le amestecam cu cinci linguri de faina (cu varf!). Adaugam in compozitia budincii cateva linguri de lapte caldut (trebuie sa avem grija ca laptele sa nu fie fierbinte, altfel se vor coagula galbenusurile). Amestecam galbenusurile cu faina si laptele pana ce vor disparea cocoloasele de faina si compozitia va capata consistenta smantanii. Atunci cand s-a fiert laptele si s-a topit zaharul, dam focul la minim si adaugam compozitia de galbenusuri, amestecand continuu. Apoi lasam budinca de vanilie la foc mic si in tot acest timp amestecam destul de des (pentru a nu se prinde). Vom fierbe budinca tortului de cirese pana cand aceasta se va ingroasa, iar la sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lasam la racit. Prima impresie va fi ca budinca este cam moale, insa se va mai intari putin dupa ce se va raci. In afara faptului ca nu contine E-uri si conservanti, compotul de cirese pentru tortul nostru nu are nimic special, il preparam la fel ca pe orice alt compot. Punem la fiert 300 ml apa, 150 g zahar si 300 g de cirese fara samburi (le-am cantarit cu samburi cu tot). Lasam compotul la fiert aproximativ 20 de minute, apoi il lasam sa se raceasca putin inainte de a-l folosi la asamblarea tortului de cirese. Taiem blatul de tort in doua felii aproximativ egale si asezam pe prima felie pe un platou. O insiropam cu zeama compotului de cirese si intindem trei sferturi din budinca de vanilie, peste care punem toate ciresele din compot. Asezam cea de-a doua felie a blatului de tort, o insiropam si imbracam tortul cu crema ramasa. Daca dorim un tort exact ca cel din imaginile retetei, atunci introducem ciresele in zeama compotului, apoi le trecem prin zahar si le asezam pe tort, iar partea laterala a tortului de cirese o tapetam cu nuca de cocos rasa.
Tort de cirese cu budinca de vanilie reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de torturi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

20 de comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta.O voi incerca.Multumim din tot sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Woow ce bine arata,il voi face sambata!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ohoo arata grandios:X probabil ca e delicios da'mi si mie o felie ca sa stiu daca fac si eu:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prea tarziu, Tony... n-a mai ramas nimic din tort :( Va trebui sa mergi pe incredere :))

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Dia, ma bucur ca ti-a placut tortul si iti multumesc pentru vizita.

      Ștergere
  5. Ce bine arata sectiunea!Te imbie sa incerci!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc la fel, Janet! Daca ajungi sa-l incerci, nu uita sa-mi spui cum ti s-a parut.

      Ștergere
  6. ce bine arata!!! abia astept s-o incerc :X
    hmmm nu sti cumva o reteta si pentru turta dulce???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) As cam sti si o asemenea reteta... doar ca trebuie s-o mai astepti putin. O trec pe lista de retete viitoare, insa deocamdata nu este chiar pe primele pozitii.

      Ștergere
    2. multumesc mult ca ai adaugat pe lista ta si o astept cu nerabdare :D...
      PS. am facut tortuletul cu cirese si mi-a iesit excelent :X

      Ștergere
    3. N-ai pentru ce, mai bine imi multumesti dupa ce postez reteta :D Ma bucur ca te-a multumit "tortuletul" :D

      Ștergere
  7. dupa cum ziceam, numa' bun pt poftele mele :)) mai pune tu poze din astea, si daca mai gatesc multe dulciuri, pana in luna a 9-a ajung cat o vacutza :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e de glumit cu poftele astea :)) Ar ajuta cu ceva daca n-as mai posta retetele cu imagini?

      Ștergere
  8. nunu, pune imagini, daca tot nu pot sa mananc carne, macar dulciuri sa pot manca :)) o sa faca bebe diabet :))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate tocmai bebe e cel care-ti cere tortul asta :))) Vezi, tocmai ce ti-am gasit scuza perfecta pentru a incerca reteta ;)

      Ștergere
  9. Incearca sa amesteci budinca facuta si racita cu frisca batuta . Eu pun si gelatina. Este dementiala crema obtinuta. Asta, in cazul in care esti amator de praji cremoase. Pentru noi, o praji nu este praji daca nu are straturi uriase de creme. Si sa nu-ti inchipui ca suntem grasi. Hi, ,hi, hi! Dupa o escapada culinara de genul acesta, ne restrictionam maxim. Dar merita !!!!!!!!!!

    Again----BRAVOOOOOOO

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu-mi inchipui nimic :)) Pare interesanta varianta ta de crema, cred ca o voi incerca si eu. Deocamdata m-ai inspirat pentru prajitura viitoare, nu-ti spun ce anume va fi, insa sigur ca avea muulta crema :D

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)