- un piept de pui
- o salata verde (sau iceberg)
- doua rosii
- un ardei
- un castravete
- o ceapa
- pentru dressing-ul salatei de pui
- 4 linguri ulei
- 2 lingurite otet (sau zeama de lamaie)
- o lingurita piper
- sare dupa gust
Daca nu ne intereseaza deloc aspectul si doar vrem sa ne potolim rapid foamea sau pofta, salata de pui poate deveni o reteta ridicol de simpla: pur si simplu putem sa prajim pieptul de pui, sa tocam ingredientele si sa amestecam totul. Eu am ales varianta unei salate de pui "festive" si am servit-o pe un platou mare, din care fiecare de la masa sa-si ia cata salata doreste. Sau, daca suntem dispusi sa muncim si mai mult, putem asambla astfel fiecare portie in parte. Spalam si curatam legumele, cu mentiunea ca, dupa ce spalam salata verde, aceasta va trebui neaparat lasata un timp la scurs si zvantat (sau putem tampona cu un servetel fiecare frunza in parte, pentru a inlatura apa ramasa). Salata verde ne este mai familiara si de aceea este foarte des intalnita in retetele salatelor de pui, insa recomandarea mea este sa folosim salata iceberg (acest soi de salata are frunzele mai groase si mai ferme, plus ca nici nu se vestejesc atat de repede precum frunzele salatei verzi autohtone). Maruntim frunzele salatei (de preferat este sa le rupem cu mana in bucatele mai mari) si le asezam intr-un vas/ platou incapator. Tocam rondele ceapa si taiem felii ardeiul, cele doua rosii si castravetele (pentru un plus de culoare si gust, la salata de pui ar fi bine sa folosim o ceapa rosie). Punem legumele taiate peste salata si amestecam cu grija, pentru a nu strica aspectul. Pregatirea carnii de pui a salatei. Spalam pieptul de pui, il taiem pe jumatate si il condimentam cu sare si piper. Apoi il punem fie pe gratar, fie intr-o tigaie (unsa cu putin ulei) si il lasam sa se prajeasca la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute. Dupa ce pieptul de pui s-a rumenit pe ambele parti, il taiem cubulete (sau il ciopartim in bucatele mici, daca n-avem rabdare) si il punem peste salata. Prepararea dressing-ului. Salata de pui se asezoneaza cu un dressing simplu pe care il facem amestecand intr-un vas mic patru linguri de ulei, doua lingurite de otet (sau zeama de lamaie), o jumatate de lingurita de piper macinat si sare in functie de preferintele fiecaruia. Iar cum preferintele difera foarte mult de la o persoana la alta, intreg dressing-ul salatei de pui poate fi adaptat gusturilor proprii: adica il putem face mai acru, mai gras, mai condimentat sau chiar mai mult (merge fara probleme chiar si dublata cantitatea ingredientelor)...
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)