Salată de sfeclă cu hrean

Salata de sfecla cu hrean reteta
Ingrediente reteta Salata de sfecla cu hrean:
  • 3 sfecle mici
  • o lingura pasta hrean sau hrean ras
  • o lingura seminte chimen
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
Salata de sfecla cu hrean - ingredientele necesare pentru a prepara reteta
Modul de preparare a retetei
Spalam cele trei sfecle, le taiem pe jumatate si le punem intr-o tava. Introducem tava cu sfecla in cuptorul incins si lasam jumatatile de sfecla la copt circa 50 minute, la foc mediu (175-180 grade C). Daca nu ne incanta prea mult ideea de a coace sfecla pentru salata, putem foarte bine sa o fierbem (doar ca este mai putin gustoasa fiarta). Dupa ce s-a copt, lasam putin sfecla la racit si apoi o curatam de coaja, o taiem cubulete pe care le punem intr-un castron (pentru aceasta salata de sfecla cubuletele nu sunt singura varianta, sfecla poate fi taiata betisoare sau chiar data pe razatoare). Intr-un vas mai mic amestecam doua linguri de ulei cu doua linguri de zeama de lamaie si saram dupa gust, apoi turnam amestecul peste cubuletele de sfecla. Ultimul pas al acestei retete este sa adaugam in salata de sfecla o lingura de hrean si o lingura cu seminte de chimen, apoi sa amestecam bine toate ingredientele.
Salata de sfecla cu hrean reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

10 comentarii:

  1. ce bn arata cu toate ca trebuie sa recunosc k nu am mancat niciodata salata de sfecla.Vad ca astazi ai fost vrenic ;))ai postat foarte devreme

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai si atat mananci pe ziua de astazi??o salata???

    RăspundețiȘtergere
  3. ce-mi place salata de sfecla...goala o mancam pe vremuri....Robert ce mai faci???

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cristina: o salata e suficienta pentru azi :D
    @Ela, uite ca si eu am mancat salata la fel :) Sfecla am incercat-o prima data doar pentru culoare, apoi mi-am dat seama ca de fapt e foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. In Franta se gateste foarte mult cu sfecla, este considerata ca un antreu excelent si servita in foarte multe combinatii. Tare imi place reteta asta, eu mai adaug un fir de zahar brun si pun si putin otet. Aici am noroc ca o gasesc fiarta, curatata si vidata :) e de vis ca pana la urma la sfecla procedeul de fierbere si curatare te impiedica sa o folosesti toata ziua .

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Mie imi place sa coc sfecla, sa simt eu ca fac o mancare deosebita. Evident, acesta ar fi si motivul principal pentru prepar sfecla rar :)
    Eu pun otet la salata de sfecla doar atunci cand nu pun si chimen. Chestie de gust, mi se pare mie ca parca e mai buna asa :)

    RăspundețiȘtergere
  7. mincaruri foarte bune dar la un barbat nui sta bine la bucatarie

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar daca mi-ar sta mai bine afara la lopata, transpirat si murdar din cap pana-n picioare, parca prefer totusi sa stau la cratita in propria mea bucatarie :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Probabil vroia sa stai in pat langa ea:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Cum vad ca nu s-a semnat, e posibil ca prietena mea sa fi scris comentariul - s-o fi simtit neglijata de cand m-a apucat toata nebunia asta cu gatitul :D

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)