Pui cu cartofi la cuptor

Pui cu cartofi la cuptor reteta
Ingrediente reteta Pui cu cartofi la cuptor:
  • un piept de pui proaspat (circa 1/2kg)
  • o bucata de piept pui afumat (circa 150g)
  • 1/2 kg cartofi
  • 250 g cascaval
  • 3 oua
  • 4 linguri pesmet
  • ulei, sare, piper (eventual si alte condimente)
Pui cu cartofi la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Reteta de pui cu cartofi la cuptor este pana la urma un fel de budinca din moment ce puiul si cartofii vor fi legate cu un amestec de oua batute si cascaval. Pentru un plus de gust, daca nu ne este peste mana sa-l cumparam, in reteta am scris ca vom folosi si putin piept de pui afumat, nu doar proaspat. Spalam bine vreo cinci-sase cartofi medii, ii punem intr-un vas cu apa rece si ii fierbem (in coaja, nu curatati!) timp de aproximativ 15-20 minute (fiindca mai tarziu vor sta si la cuptor cu bucatile de pui, cartofii nu trebuie sa fie acum fierti foarte bine). Dupa ce terminam cu fierberea, ii scurgem bine de apa si ii lasam sa stea pana cand se racesc. Cartofii reci ii curatam apoi de coaja si ii taiem rondele/ felii subtiri (daca se poate, mai subtiri de un deget). Dezosam (daca este cazul) pieptul de pui proaspat si il impartim in doua bucati egale pe care le taiem felii subtirele si le condimentam cu putina sare si piper. Punem feliile de pui in ulei incins si le prajim vreo cateva minute, atat cat sa se rumeneasca putin (sa prinda culoare). Daca prajelile nu ne incanta prea tare si dorim o mancare mai dietetica, atunci putem frige pieptul de pui la gratar/ grill sau il putem coace in cuptor. Tapetam cu pesmet o tava sau un vas termorezistent (vasul meu avea diametrul 25cm), adica il ungem cu grasime (ulei, unt, margarina sau untura) pe care presaram pesmet. Apoi imbracam peretii laterali cu felii de cartofi (se poate vedea mai bine cum in imaginile retetei) iar in interiorul vasului (in "bordura" de cartofi) incepem sa formam randuri din felii de piept de pui prajit, cascaval, piept de pui afumat si cartofi pana cand umplem vasul (ideea e sa le alternam pentru a-si imprasita cat mai uniform gustul in mancare). Trebuie doar sa pastram o bucatica mica de cascaval pentru a gratina puiul cu cartofi. Condimentam totul cu sare si piper (putem pune si orice alte condimente ne sunt pe plac), apoi dam pe razatoare cascavalul ramas, il amestecam cu cele trei oua batute putin cu furculita si apoi turnam amestecul peste pieptul de pui cu cartofi. Introducem vasul in cuptorul incins si coacem puiul cu cartofi la foc potrivit (circa 175 grade C) timp de aproximativ 30-40 minute (pana cand se leaga/ coaguleaza compozitia cu oua si capata o crusta frumos rumenita deasupra).
Pui cu cartofi la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)