- 2 piepti de pui
- 100 g unt
- 2 catei usturoi
- o legatura patrunjel
- 2 oua
- 200 g pesmet
- 100 g faina
- ulei, sare si piper
Puiul Kiev sau, mai sofisticat spus, puiul a la Kiev este de fapt un fel de snitel de pui umplut cu niste unt aromat cu usturoi si patrunjel. Poate unora le suna a reteta pretentioasa, insa se prepara aproape la fel de simplu ca un snitel obisnuit. Prepararea untului aromat trebuie facuta cu cel putin o ora inainte de prepararea propriu-zisa a puiului Kiev, pentru a-i da timp untului sa "inmagazineze" cat mai bine aromele. Amestecam foarte bine 100 g unt (o jumatate de pachet) aflat la temperatura camerei cu doi catei de usturoi zdrobiti, o legatura de patrunjel tocata (sau orice alta verdeata dorim sa avem in puiul Kiev), sare si piper dupa gust. Punem untul aromat in mijlocul unei hartii de copt (sau al unei bucati de folie alimentara) si rulam, rasucindu-i apoi capetele (pentru a-l compacta). Il introducem in frigider si il tinem acolo pana cand vom umple snitelele. Asamblarea puiului Kiev. Spalam si taiem fiecare piept de pui in doua (pe mijloc, acolo unde este osul) si formam un fel de "buzunar" introducand cu atentie lama cutitului. Umplem locasul format cu un sfert din cantitatea de unt aromat, imprastiindu-l cat de cat uniform si incercand sa-l indesam cu grija, pentru a nu se rupe buzunarul si a curge in timpul prajirii. Condimentam cu sare, piper si tavalim pieptul de pui umplut mai intai prin faina, apoi prin ou batut si la sfarsit prin pesmet (daca dorim sa obtinem o crusta mai consistenta, atunci mai trecem snitelul inca o data doar prin ou si pesmet). Prajirea puiului Kiev este identica cu cea a oricarui alt snitel, ceea ce inseamna ca ideal ar fi sa il prajim in baie de ulei. Deci punem snitelul de pui la prajit in ulei incins si apoi il tinem la foc potrivit (nu tare, pentru a avea timp sa se patrunda carnea) timp de cateva minute (pe fiecare parte), pana cand vedem ca incepe sa se rumeneasca frumos. La sfarsit asezam puiul Kiev pe cateva servetele, pentru a mai scapa de uleiul absorbit.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de snitele!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Sarbatori luminate!
RăspundețiȘtergere