Pui pe sticlă la cuptor

Pui fript pe sticla la cuptor cu verdeata
Ingrediente reteta Pui pe sticla la cuptor:
  • un pui intreg
  • o sticla 1/2 l bere (cu sau fara bere)
  • 1/2 pachet unt (100 g)
  • condimente (la alegere)
Pui pe sticla la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Puiul pe sticla la cuptor este din punctul meu de vedere o varianta imbunatatita de pui la rotisor, fapt care m-a determinat sa nu dau bani in plus pentru achizitia unui cuptor care avea si rotisor. Asa cum o arata si imaginile retetei, de preparat nu prea avem ce prepara, doar amestecam o jumatate de pachet de unt cu condimente iar pasta obtinuta o introducem pe sub pielea puiului intreg, incercand sa o intindem cat de cat uniform, iar cu ceea ce ramane vom acoperi puiul pe exterior. Reteta nu impune niste condimente anume, ramane la latitudinea fiecaruia cum vom aroma puiul, putand folosi un amestec special pentru pui din comert sau pur si simplu amestecam condimentele pe care le avem prin bucatarie (eu am folosit pentru acest pui pe sticla un amestec de piper, boia, rozmarin, busuioc si nelipsita sare). Pentru un gust mai intens, putem lasa puiul sa stea imbracat in condimente vreme de cateva ore (in frigider). Infigem in puiul condimentat o sticla de bere (spalata foarte bine) care trebuie ca fie pe jumatate plina cu lichid (eu am pus apa, mi s-a parut ca irosesc berea), asezam sticla in tava in care am pus cam un sfert de litru de apa si o introducem in cuptorul bine incins. Tinand cont de faptul ca sticla de bere se potriveste cel mai bine la dimensiunile puiului, putem folosi si continutul acesteia, pentru a da un plus de savoare carnii si, mai ales, eventualei garnituri (adica turnam o jumatate din bere in tava in care asezam sticla si, la jumatatea timpului de preparare, adaugam niste legume taiate bucati - preparand astfel cu un minim de efort si garnitura puiului). Tinem puiul pe sticla la cuptor timp de aproximativ o ora si jumatate, la foc potrivit (175-180 grade C), pana cand se rumeneste.
Pui pe sticla la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa incercati si o alta reteta de pui intreg la cuptor!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Un comentariu:

  1. Buna seara! Este prima data cand va scriu. Eu sunt paralela cu bucatareala, insa, mereu exista un "insa", atunci cand ceea ce cred ca pot sau, mai degraba, ceea ce cred ca voi putea face, intru pe blogul dvs., pt ca mi se pare "uman", fara fite si arogante...! Totusi, nu inteleg de ce ati numit reteta: "pui pe sticla la cuptor", caci in poza pare un puisor de pui... :)), al meu, cumparat special la insistentele lui "x" si "y"..., este supradimensional, aproape depasind dimensiunea sticlei (1/2L) pe inaltime, bineinteles...:))! Glumesc, desigur, in ceea ce priveste "titlul"! Voiam sa va spun doar ca acest fel de mancare se gateste aproape singur, eu mangaind puiul doar cu unt, sare, piper si apa..., neavand curaj sa intru in detalii fine...:)). Deci, eu pe al meu il voi numi "pui care se gateste singur", si care miroase bine, si care sper ca va fi o surpriza in primul rand pt. mine!!!! Multumesc! Felicitari pt. curaj, simplitate, "umanitate" si bun simt!!!!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)