- 1/2 kg pulpe de pui
- un kg cartofi
- 200 ml vin
- o lingurita cimbru
- o lingurita boia
- 1/2 lingurita piper
- 4 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- sare dupa gust
In functie de cat de mult tinem la silueta noastra, pulpele de pui la cuptor pot fi facute cu cartofi sau fara. De cele mai multe ori eu le fac cu cartofi, imi pare rau sa incing cuptorul doar pentru niste pulpe, plus ca astfel nici nu mai irosesc marinada ramasa. In imaginile retetei mele apar ciocanele, dar bineinteles ca putem folosi pulpe intregi sau doar pulpe superioare. Prepararea marinadei. Strivim patru catei de usturoi, ii punem intr-un vas si ii amestecam cu o lingurita de boia de ardei (daca folosim boia iute, atunci trebuie sa fim atenti la cantitate, sa nu iasa pulpele prea picante), o lingurita de cimbru, o jumatate de lingurita de piper, doua linguri de ulei si sare dupa gust. Peste pasta de usturoi cu condimente turnam 200 ml de vin (eu am pus vin alb, insa poate fi pus cam orice vin) si amestecam bine marinada pentru a se imbina aromele. Curatam pulpele de eventualul puf ramas (poate chiar le si parlim putin), le spalam si le lasam sa se scurga bine, apoi le tapetam cu un servetel pentru a elimina cat mai mult din apa ramasa. Introducem pulpele de pui in marinada obtinuta si le lasam doua-trei ore in frigider (pentru a obtine niste pulpe de pui cat mai gustoase, acestea trebuie sa stea la marinat cel putin o ora inainte de a le da la cuptor, ideal fiind chiar sa sa le punem cu o zi inainte la marinat).
Curatam un kg de cartofi, ii taiem taraneste (felii mari), turnam peste ei marinada in care am tinut pulpele de pui si amestecam pentru a acoperi toti cartofii. Apoi ii asezam impreuna cu pulpele intr-o tava pe care o introducem in cuptorul deja foarte bine incins. Setam temperatura medie (175-180 grade C) si lasam pulpele de pui la cuptor timp de aproximativ 45 de minute (nu este obligatoriu, insa nu strica sa le si intoarcem pe cealalta parte dupa vreo 25 de minute).
Spor la gatit si va astept sa testati si alte retete cu pulpe de pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Eu nu reusesc niciodata sa gatesc ciocanele de pui dupa reteta aceasta in 45 de minute. Folosesc un cuptor electric cu rezistente jos si sus la temperatura specificata. Dupa 45 de minute cartofii sunt tari si puiul in sange. Care este secretul tau ?
RăspundețiȘtergereSecretul meu este ca verific (macar ochiometric) inainte de a scoate pulpele din cuptor 😇 Singura explicatie care mi-a trecut prin cap ar fi faptul ca nu folosesti un cuptor performant - insa am demontat-o imediat realzand ca nici cuptorul meu nu e vreo mare "scula"... implineste curand 11 ani si nici macar la achizitionare n-a fost cea mai noua si performanta tehnologie, ci undeva pe la mijloc. Deci, ca sa revin la pulpele in sange, fie nu setezi corect cuptorul, fie acesta are o problema... dar prea putin conteaza, trebuie doar sa verifici pulpele dupa 45 de minute (sau sa intepi cartofii cu o furculita) si, daca nu sunt facute, prelungesti tmpul de coacere.
Ștergere