Prăjitură cu vişine şi brânză

Prajitura cu visine si branza reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu visine si branza:
  • pentru blatul pufos
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • pentru "blatul" cu visine
  • 500 g branza dulce
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri gris
  • 3 oua
  • 500 g visine
Prajitura cu visine si branza ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru prajitura de visine cu branza coacem un blat pufos tip pandispan peste care turnam apoi o compozitie dulce de branza si ou (presarandu-i visine deasupra) care, dupa ce este data la cuptor, se intareste si se transforma practic intr-un al doilea blat. Prepararea blatului pufos al prajiturii. Spalam patru oua si separam albusurile de galbenusuri. Amestecam albusurile cu un praf de sare si le batem pana cand acestea isi maresc volumul considerabil (ideal ar fi sa stea atunci cand intoarcem vasul). Apoi incepem sa punem treptat cele opt linguri de zahar si continuam sa mixam pana cand acesta se topeste in intregime si obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, intr-un alt vas, amestecam cele patru galbenusuri cu opt linguri de ulei si le incorporam in bezeaua de albusuri. Apoi incepem sa punem, tot treptat, 12 linguri de faina, incercand sa pastram compozitia cat mai pufoasa (reusita blatului prajiturii cu visine depinde foarte mult de aceasta "pufosenie"). Tapetam o tava (21x25cm) cu hartie de copt, turnam in ea compozitia obtinuta si o nivelam usor cu o spatula sau cu dosul unei linguri. Introducem tava in cuptorul incins si coacem blatul prajiturii timp de aproximativ 30 de minute, la foc potrivit spre mic (undeva intre 125 si 150 grade C, in functie de felul in care coace cuptorul). Prepararea blatului cu visine al prajiturii. Amestecam o jumatate de kg de branza dulce cu trei oua, cinci linguri de zahar (nici rase, dar nici cu varf), cinci linguri de gris si aromam cu esenta preferata. Eu am folosit o lingurita cu esenta de migdale, mi se pare ca aceasta se potriveste foarte bine la prajitura cu visine (cantitatea de esenta variaza in functie de calitatea/ concentratia acesteia, deci este bine ca mai intai sa punem putina si sa gustam, in cazul in care nu stim cat de concentrata este). Dupa ce trec cele 30 minute alocate mai devreme coacerii blatului pufos, scoatem tava din cuptor si turnam crema de branza, apoi asezam deasupra acesteia, din loc in loc, o jumatate de kg de visine (eu le-am pus fara samburi). Reintroducem tava in cuptor si coacem prajitura cu visine si branza vreme de inca 30 de minute, de data aceasta la foc mediu (175 grade C).
Prajiturele cu visine si branzareteta
Spor la gatit si va astept sa aruncati un ochi pe celelalte retete de prajituri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

6 comentarii:

  1. Yammy! Foarte buna și interesanta abordare! o încerc neapărat! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, acum nu-mi ramane decat sa sper ca prajitura se va ridica la inaltimea asteptarilor!

      Ștergere
  2. Buna ! Cu ce pot inlocui branza dulce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Lidia! Poti inlocui branza dulce doar cu niste branza sarata. Altfel, reteta nu mai poate fi numita prajitura cu visine si branza...

      Ștergere
  3. In locul faimoaselor linguri... ma puteti ajuta cu gramajul? Nu sunt foarte pricepută în ale bucătăriei și prefer rețelele care au cantitățile exacte. Mulțumesc anticipat pentru înțelegere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bety, secretul reusitei acestei prajituri este albusul bine batut (bezea). Atat! Nu are rost sa-ti bati capul cu gramajul... nu faci altceva decat sa pierzi timpul si sa complici inutil lucrurile, prajitura va iesi la fel indiferent daca sunt cateva grame in plus sau in minus (poate producatorii de cantare ne induc ideea asta cum ca trebuie sa gatim precum farmacistii). De fapt, chiar recomand diminuarea cantitatii de zahar la aproape toate retetele - romanii au tendinta de a face prajituri exagerat de dulci.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)