- 2 dovlecei
- 200 g branza telemea
- 200 g branza dulce
- 100 g cascaval
- 2 oua
- o legatura marar
- piper si poate putina sare
Dovleceii umpluti cu branza la cuptor pot fi o garnitura cu pretentii sau un fel principal, alaturi de o salata. Sunt aproape la fel de buni si dupa ce se recesc, lucru deloc de neglijat vara. Si, poate cel mai important, reteta este foarte simpla: in jumatatile de dovlecel scobite se pune un amestec de branza, oua si marar, iar la sfarsit se gratineaza cu cascaval ras. Reteta de dovlecei umpluti cu branza la cuptor lasa la latitudinea noastra ce tipuri de branza folosim, cu mentiunea ca nu mai sunt necesare ouale daca in amestec punem si o branza care se topeste (si deci poate "leaga" umplutura). Dam pe razatoare 200 g de branza telemea si o amestecam intr-un vas cu cele doua oua, 200 g de branza dulce si mararul tocat (eu am pus o legatura mica, dar fiecare poate pune dupa cum ii place). Condimentam cu piper iar sare punem numai dupa ce gustam umplutura de branza (telemeaua fiind sarata, este posibil sa nu mai fie nevoie de un surplus de sare). Taiem cei doi dovlecei pe lungime (nu este necesar sa ii curatam de coaja) si le scobim miezul cu ajutorul unei lingurite (partea mai moale, cea cu semintele). Presaram sare in jumatatile de dovlecel scobite si le lasam sa stea vreme de cateva minute, pentru a elimina cat mai mult din apa (putem chiar sa ii si tamponam putin cu niste servetele la sfarsit). Apoi umplem dovleceii cu amestecul de branza, ii asezam intr-o tava sau intr-un vas incapator si ii introducem in cuptorul incins. Lasam dovleceii umpluti cu branza la cuptor aproximativ 20 de minute, apoi ii scoatem si le presaram repede deasupra cele 100 g de cascaval ras. Ii reintroducem in cuptor si continuam prepararea termica inca 10 minute, cat se se rumeneasca putin cascavalul cu care i-am gratinat.
Spor la gatit si va recomand si pentru alte retete cu dovlecei!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)