- 500 g carne de pui dezosata
- 200 ml bere
- 200 ml rosii in suc propriu
- o ceapa
- un ardei
- un ardei iute (optional)
- 3 catei usturoi
- o legatura mica de patrunjel
- ulei, sare si piper
Daca alegem sa o folosim, berea ii va da mancarii de pui o anumita savoare, dar partea frumoasa a acestei retete este faptul ca mancarea iese buna indiferent daca folosim bere sau nu (oricum am alege s-o preparam, un pahar de bere merge de minune la masa, mai ales daca facem mancarea putin picanta). La prepararea acestei retete am folosit pulpe de pui dezosate datorita faptului ca acestea sunt mai grase, insa putem folosi orice parte a puiului dorim, chiar si "uscatul" piept (dar pe care recomand sa-l tinem un timp acoperit cu bere). Spalam bine carnea, o lasam cateva minute la scurs pentru a elimina cat mai mult din apa (sau grabim procesul tamponand-o cu niste servetele), apoi o taiem bucatele de marimea dorita, incercand insa sa le facem cat de cat egale (daca suntem incepatori si nu vrem sa luam nicio decizie, din imaginile retetei ne putem face o idee). Incingem cateva linguri de ulei intr-o tigaie si apoi punem bucatile de pui. Lasam carnea la prajit cateva minute, cat sa isi schimbe culoarea (intorcand-o pe toate partile), apoi punem peste ea legumele tocate (o ceapa, trei catei de usturoi, un ardei si un alt ardei iute, daca ne dorim o mancare de pui mai picanta). Lasam mancarea sa fiarba aproximativ 15- 20 minute, iar dupa ce carnea si legumele s-au facut adaugam 200 ml suc de rosii si circa 200 ml bere. Mai tinem apoi mancarea de pui cu bere la foc vreme de inca 15-20 minute, lasand vasul fara capac (pentru a "scadea", adica a elimina mare parte din lichide). La sfarsitul prepararii asezonam cu sare si piper dupa preferinte (atentie, punem piper doar dupa ce gustam si constatam ca mai este cazul - s-ar putea ca mancarea de pui sa fie deja destul de "piscatoare" la limba de la ardeiul iute pus mai devreme). Dupa ce luam cratita de pe aragaz adaugam patrunjelul tocat sau orice alta verdeata credem ca ne-ar placea in aceasta mancare.
Spor la gatit si va astept sa incercati si alte retete de mancare cu pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Intodeauna puiul cu bere are o fragezime ce imi place teribil si pe vremea asta merge perfect!
RăspundețiȘtergereCu toate astea, unii prefera sa manance puiul nefragezit si sa bea toata berea :)
ȘtergereDaca maresc cantitatea de bere, risc sa ma imbat ?
RăspundețiȘtergere:) Daca maresti cantiatea de bere la 2-3 litri, s-ar putea. Alcoolul din bere se va evapora in timpul fierberii, deci n-ai risca sa te imbeti de la berea folosita intr-o mancare.
Ștergere