Pulpe de pui la cuptor cu cartofi

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi reteta
Ingrediente reteta Pulpe de pui la cuptor cu cartofi:
  • 1/2 kg pulpe de pui
  • un kg cartofi
  • 200 ml vin
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita boia
  • 1/2 lingurita piper
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
In functie de cat de mult tinem la silueta noastra, pulpele de pui la cuptor pot fi facute cu cartofi sau fara. De cele mai multe ori eu le fac cu cartofi, imi pare rau sa incing cuptorul doar pentru niste pulpe, plus ca astfel nici nu mai irosesc marinada ramasa. In imaginile retetei mele apar ciocanele, dar bineinteles ca putem folosi pulpe intregi sau doar pulpe superioare. Prepararea marinadei. Strivim patru catei de usturoi, ii punem intr-un vas si ii amestecam cu o lingurita de boia de ardei (daca folosim boia iute, atunci trebuie sa fim atenti la cantitate, sa nu iasa pulpele prea picante), o lingurita de cimbru, o jumatate de lingurita de piper, doua linguri de ulei si sare dupa gust. Peste pasta de usturoi cu condimente turnam 200 ml de vin (eu am pus vin alb, insa poate fi pus cam orice vin) si amestecam bine marinada pentru a se imbina aromele. Curatam pulpele de eventualul puf ramas (poate chiar le si parlim putin), le spalam si le lasam sa se scurga bine, apoi le tapetam cu un servetel pentru a elimina cat mai mult din apa ramasa. Introducem pulpele de pui in marinada obtinuta si le lasam doua-trei ore in frigider (pentru a obtine niste pulpe de pui cat mai gustoase, acestea trebuie sa stea la marinat cel putin o ora inainte de a le da la cuptor, ideal fiind chiar sa sa le punem cu o zi inainte la marinat).
Curatam un kg de cartofi, ii taiem taraneste (felii mari), turnam peste ei marinada in care am tinut pulpele de pui si amestecam pentru a acoperi toti cartofii. Apoi ii asezam impreuna cu pulpele intr-o tava pe care o introducem in cuptorul deja foarte bine incins. Setam temperatura medie (175-180 grade C) si lasam pulpele de pui la cuptor timp de aproximativ 45 de minute (nu este obligatoriu, insa nu strica sa le si intoarcem pe cealalta parte dupa vreo 25 de minute).
Pulpe de pui cu cartofi in tava reteta
Spor la gatit si va astept sa testati si alte retete cu pulpe de pui!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

.