- pentru fursecurile simple
- 200 g nuca
- 200 g untura (unt sau margarina)
- 100 g zahar
- 3 oua
- 400 g faina
- pentru crema fursecurilor
- un pachet unt (200 g)
- 2 linguri cacao
- 100 g zahar pudra
Initial am vrut sa scriu o reteta rapida de fursecuri de casa, dar mi-am dat seama ca doar cu un minim de efort suplimentar putem face ceva deosebit, asa ca le-am adaugat crema si am renuntat la ideea de a incorpora rapid nuca in compozitie. Fiind adeptul retetelor simple, de-a lungul timpului am publicat deja foarte multe retete de fursecuri de casa (cu crema sau simple), deci daca cineva are pofta de fursecuri si totusi nu-l multumeste aceasta, are de unde alege (iata aici lista fursecurilor). Prepararea fursecurilor de casa cu nuca. Punem intr-un vas incapator cele trei galbenusuri, 200 g de untura aflata la temperatura camerei si 100 g de zahar (putem folosi si unt sau margarina, dar toata lumea stie ca cele mai bune fursecuri de casa ies atunci cand sunt facute cu untura). Amestecam foarte bine ingredientele, pana cand zaharul se topeste si obtinem o crema omogena, apoi incepem sa adaugam treptat cele 400 g de faina. Dupa ce o incorporam in intregime, verificam consistenta aluatului si, daca ni se pare ca este cazul, mai punem o lingura-doua de faina (aluatul pentru fursecurile de casa trebuie sa ne iasa suficient de tare pentru a-l putea modela la fel ca pe plastilina). Impachetam aluatul in folie de plastic (pentru a nu prinde cumva miros) si il introducem in frigider (trebuie sa-l tinem la rece vreme de cel putin 30 de minute inainte de folosire). Apoi, imediat ce scoatem aluatul din frigider, incepem sa formam din el bilute mari cam cat o nuca. Amestecam bine albusurile ramase (dar nu le batem spuma!) si trecem bilutele de aluat prin albus, apoi le tavalim prin nuca macinata (incercand sa le acoperim cat mai bine) si le asezam in tava, turtindu-le la sfarsit cu dosul palmei. Coacem fursecurile de casa la foc potrivit (cam 175 grade C) timp de aproximativ 20 de minute, verificand spre sfarsit sa nu ni se rumeneasca prea tare. Pentru prepararea cremei fursecurilor de casa doar amestecam bine un pachet de unt aflat la temperatura camerei (deci va trebui sa avem grija sa-l scoatem din frigider cu ceva timp inainte de a ne apuca efectiv de reteta) cu doua linguri de cacao (nici rase, nici cu varf) si 100 g de zahar pudra. O sugestie pentru cei grabiti: aceasta crema a fursecurilor poate fi inlocuita cu crema de ciocolata din comert sau chiar cu niste gem (cu mentiunea ca trebuie ales un gem mai gros, pentru a nu curge).
De asamblarea fursecurilor poate nici n-ar trebui sa mai pomenesc, doar e la mintea cocosului: dupa ce se racesc fursecurile (altfel crema de unt se va topi), punem cam o lingurita de crema pe spatele unui fursec si o presam cu un al doilea fursec pana cand se lipeste si se intinde pe toata suprafata dintre ele, apoi eventual inlaturam cu degetul surplusul de crema.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de fursecuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Multumesc pentru reteta,fursecurile sunt cu siguranta delicioase.As vrea sa va intreb de unde se poate procura untura.
RăspundețiȘtergereOlivia
De ceva vreme, am vazut ca untura poate fi gasita in din ce in ce mai multe magazine, atat mari cat si mici (cel mai bine e sa intrebi de ea, altfel nu-ti sare in ochi). Eu am luat untura fursecurilor de mai sus din Cora.
ȘtergereUntura ambalata in pachete de 250 g (tip pachet unt) se gaseste la, Lidl langa unt,margarina. Pret cca 2.5 lei ...
RăspundețiȘtergereFiind ambalata la fel ca untul si margarina, era oarecum camuflata, in Cora se vinde la caserola :) Acum am vazut si eu untura in Lidl, deci pot confirma ca se gaseste si acolo. Mersi pentru pont!
Ștergere