Orez cu carne de porc și chimen

Orez cu carne de porc si chimen (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Orez cu carne de porc si chimen:
  • 200 g orez
  • 500 g carne de porc
  • 2 lingurite chimen
  • 100 ml vin
  • o lingurita boia dulce
  • un ardei iute
  • 1/2 legatura de patrunjel (optional)
  • ulei, sare si piper
Orez cu carne de porc si chimen ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Reteta mea de orez cu carne de porc si chimen are ca punct de pornire o reteta probabil austriaca pe care am incercat sa o reconstitui dupa ce am mancat ceva asemanator intr-un restaurant vienez. Am refacut-o de cateva ori si am ajustat putin ingredientele, iar acum o consider demna de a fi publicata. Nu avea rost sa mai arat in imaginile retetei cum fierbem orezul (dupa ce il spalam in cateva ape, il punem intr-o cratita cu un litru de apa si putina sare si il tinem la foc aproximativ 10-15 minute). Cat timp fierbe orezul, punem la incins cateva linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare sau intr-o cratita, apoi adaugam un ardei iute tocat si doua lingurite cu seminte de chimen. Le lasam sa se caleasca la foc potrivit vreme de cateva minute, amestecandu-le putin, pana cand simtim ca incepe sa li se imprastie aroma. Atunci adaugam o jumatate de kg de carne de porc taiata cubulete (putem sa punem orice carne de porc dorim, dar pentru aceasta reteta eu folosesc si recomand muschiulet, pentru a fi sigur ca in mancare va fi la sfarsit o carne foarte frageda). Dupa ce trec 20 minute, punem 100 ml de vin si o lingurita de boia dulce, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care adaugam orezul scurs de apa (fiert cam in proportie de 90%) si lasam sa mai fiarba inca 10 minute (trebuie sa fiarba putin si orezul impreuna cu celelate ingrediente, pentru a le imprumuta aroma). La sfarsit, condimentam mancarea cu sare si piper in functie de preferinte, optional ii putem adauga si niste patrunjel tocat (mai mult pentru aspect, eu am pus in orezul cu carne niste tulpini de patrunjel tocate marunt si cativa fulgi de chilli).
Orez cu carne de porc si chimen in tigaie
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu orez!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

4 comentarii:

  1. Deoarece este o mancare ce o face mama,mancare ce imi placea si de care uitasem ,abia astept sa o fac!
    Sincer,ma bucur!

    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, ma bucur si eu ca reteta mea ti-a readus aminte de o mancare din copilarie. M-as bucura si mai mult daca ti-ar iesi exact asa cum ti-o amintesti!

      Ștergere
  2. Este un fel de mancare satioasa si gustoasa,cu siguranta.Multumesc pentru reteta.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olivia, avand orez si carne de porc, mergi la sigur anticipand ca este o mancare satioasa, ramane sa te convingi si cat de gustoasa este. Mie-mi place foarte mult gustul de chimen in combinatia asta si mi se pare ca varianta perfecta trebuie sa fie musai cu ardei iute.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)