Cartofi cu smântână (la tigaie)

Cartofi cu smantana in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Cartofi cu smantana (la tigaie):
  • 500 g cartofi
  • 200 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 1/4 pachet unt (50 g)
  • o lingurita faina
  • 2 catei usturoi
  • o legatura patrunjel
  • sare si piper
Cartofi cu smantana - toate ingredientele necesare retetei
Modul de preparare a retetei:
Reteta este un fel de ciulama de cartofi cu smantana sau poate fi folosita pe post de garnitura, o mancare satioasa si foarte usor de preparat: fierbem cartofii si ii amestecam cu un sos simplu de smantana cu usturoi si un pic de faina. Curatam o jumatate de kg de cartofi, ii taiem in functie de preferinte si ii punem la fiert in apa cu putina sare (mie-mi place ca bucatile sa fie mai micute decat cele care se vad in imaginile retetei, astfel se simte mai bine sosul). Lasam cartofii la fiert aproximativ zece minute, timp in care ne ocupam de prepararea sosului (nu trebuie sa fie fierti complet inca de pe acum, mai fierbem cartofii si cu smantana mai tarziu). Punem un sfert de pachet de unt la topit intr-o tigaie incapatoare, adaugam doi catei de usturoi (curatati si maruntiti) si lasam cateva minute la foc mic, avand grija sa nu-i ardem (vor capata un gust amar). Dupa ce vedem ca se inmoaie usturoiul (devine translucid), adaugam o lingurita de faina si amestecam foarte bine pentru a evita formarea cocoloaselor. Turnam 200 ml de lapte, lasam sosul cartofilor cateva minute la foc, iar atunci cand incepe sa se ingroase adaugam 200 g de smantana (indicat este sa folosim la reteta de cartofi smantana pentru gatit cu un continut ridicat de grasime). Daca ni se pare ca sosul este prea gros, il putem subtia adaugandu-i putina apa (de la cartofii care fierb), iar daca ni se pare cumva ca este prea subtire, il putem ingrosa adaugandu-i niste faina. Scurgem de apa cartofii, ii punem in tigaia cu sos si lasam sa fiarba impreuna cartofii cu smantana vreme de zece minute. La finalul prepararii retetei, luam tigaia de pe aragaz si punem o legatura de patrunjel tocata marunt (daca nu ne place patrunjelul, cartofii cu smantana pot fi incercati si cu marar sau alta verdeata).
Cartofi cu smantana in tigaie (imaginea retetei)
Spor la gatit si va recomand sa incercati si alte retete cu cartofi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

2 comentarii:

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)