- 500 g carne tocata
- 100 g cascaval
- un ardei rosu
- o legatura patrunjel
- 3 catei usturoi
- 5 linguri pesmet
- sare si piper
Rulada de carne din aceasta reteta are o "foaie" modelata din carne tocata (amestecata cu usturoi si patrunjel), o umplutura din cascaval ras cu bucatele de ardei si o crusta de pesmet pe care doar il presaram pe exterior. La prepararea ruladei de carne tocata avem nevoie obligatoriu de niste folie alimentara de plastic sau macar de o punga foarte curata (pentru a rula foaia). Punem intr-un vas o jumatate de kg de carne tocata (eu am folosit la rulada un amestec de porc cu vita), radem deasupra cei trei catei de usturoi (sau ii maruntim cu un cutit), adaugam legatura de patrunjel tocata, niste sare, piper si amestecam totul foarte bine. Inainte de prepararea foii ruladei este bine ca acest amestec de carne sa stea un timp in frigider, pentru a se aroma cat mai bine (o ora ar fi suficient). Intindem pe masa de lucru o bucata de folie putin mai mare decat tava clasica a cuptorului (circa 40x50cm), asezam carnea tocata in mijloc, apoi o acoperim cu o alta bucata de folie (o facem sandwich) si o intindem cu ajutorul sucitorului pana cand obtinem o foaie subtirica (circa 1cm). Indepartam folia alimentara de pe partea de sus a foii de carne peste care apoi presaram 100 g de cascaval ras si ardeiul taiat cubulete, avand insa grija sa lasam marginile libere (pentru a nu curge umplutura ruladei in timpul rularii sau coacerii). Ajutandu-ne de marginea foliei ramase in partea de jos, incepem sa rulam incetisor foaia de carne. La sfarsit rasucim folia si o strangem bine, formand un sul ale carui capete le impingem in interiorul ruladei. Mai rulam putin acel sul, presandu-l cu degetele, pentru a obtine o rulada cu o grosime uniforma si pentru a masca locul in care se imbina foaia (modelam fara grija, trebuie doar sa ne asiguram ca am strans bine rulada in folie). Presaram doua linguri de pesmet intr-o tava (facem un fel de "pat" pentru rulada, deci n-are rost sa il imprastiem prin toata tava), desfacem capetele sulului si lasam rulada de carne tocata sa alunece de pe folie fix peste pesmetul din tava, apoi o acoperim cu restul de trei linguri de pesmet (incercam sa tapetam si lateralele cu pesmetul care nu se lipeste deasupra si cade in tava). Introducem tava in cuptorul incins si coacem rulada de carne tocata la foc mediu (175 grade C) timp de aproximativ 45 de minute.
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete de rulada (sunt si unele dulci, nu doar cu carne!)!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Trebuie sa fac asta pentru piciul meu, tare o sa ii placa.
RăspundețiȘtergere