Mâncare de limbă cu măsline

Mancare de limba cu masline in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Mancare de limba cu masline:
  • 500 g limba
  • 200 g masline
  • 400 g rosii (conserva sau proaspete)
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 foi de dafin
  • o lingurita piper boabe
  • o lingurita boia
  • ulei, sare si piper
Limba cu masline ingredientele necesare prepararii retetei
Modul de preparare a retetei:
Reteta mancarii de limba cu masline pe scurt: fierbem limba in apa cu condimente, o tocam si o amestecam cu un sos aromat de masline si rosii. Eu prefer sa folosesc limba de porc, dar reteta se face cu limba provenita de la orice alt animal. Prepararea limbii. Spalam foarte bine limba si o punem la fiert in apa rece impreuna cu o lingura de sare (pentru a se coagula sangele mai repede). Dupa ce incepe sa fiarba, inlaturam spuma formata deasupra si lasam sa clocoteasca in jur de cinci minute. Apoi scoatem limba din cratita in care a fiert, aruncam apa si o inlocuim cu o alta apa fierbinte cu mentiunea ca mai intai spalam putin atat limba, cat si cratita. Adaugam in apa o lingurita cu boabe de piper, doua-trei foi de dafin si o jumatate de lingurita cu sare si continuam fierberea limbii (este important ca atunci cand repunem limba la foc sa folosim apa fiarta sau macar calda, altfel limba se va intari). Tinem limba la fiert la foc potrivit timp de aproximativ o ora, dar cel mai sigur vom sti ca limba este fiarta atunci cand vedem ca furculita intra cu usurinta in ea. Dupa ce este facuta cum trebuie, o scoatem din cratita si, calda fiind, o curatam de pielita cu care este acoperita si apoi o taiem feliute (pielita trebuie sa fie pe alocuri desprinsa de pe limba si crapata din loc in loc). La fel ca in cazul carnii, timpul de fierbere difera la limba de porc si cea de vita (deci o ora pentru ca eu am facut reteta cu limba de porc). Prepararea sosului. Punem intr-o tigaie o lingura-doua de ulei, adaugam ceapa si usturoiul tocate si le tinem la foc cat sa se inmoaie, dupa care adaugam rosiile in suc propriu, o lingurita cu boia si doua foi de dafin. Lasam la foc aproximativ 10-15 minute cat sa fiarba rosiile (putem folosi la limba cu masline si rosii proaspete, caz in care lasam sosul sa fiarba cateva minute in plus), apoi adaugam 200 g de masline si feliutele de limba. Mai tinem la fiert limba cu maslinele inca zece minute, potrivim mancarea cu sare si piper si cam asta a fost tot, doar daca nu cumva ni se pare ca ar trebui sa mai umblam la consistenta sosului - pentru a-l subtia, putem adauga cateva linguri din zeama in care a fiert limba.
Mancare de limba cu masline in tigaie (imaginea retetei)
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare gatita!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

5 comentarii:

  1. De multa vreme ma uitam ,speram ca cineva sa posteze aceasta reteta.
    Nu o facusem niciodata desi.de multe ori am avut ingredientul principal.
    O voi face foarte curand.
    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) La mine a fost exact pe dos: de cate ori m-am gandit sa public reteta, nu aveam ingredientul principal. Cautam sa gasesc limba de porc, care este mai mica (planul era sa folosesc doar o singura limba).

      Ștergere
  2. Interesanta reteta, cu siguranta o voi incerca! O alta reteta gustoasa este mancarea de mazare cu limba de porc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De tinut minte, limba de porc cu mazare n-am incercat. Multumesc pentru pont!

      Ștergere
  3. Multumim, foarte explicit, FELICITATI !

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)