Mâncare de cartofi

Mancare de cartofi in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Mancare de cartofi:
  • un kg de cartofi
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite boia
  • 100 ml suc de rosii
  • o legatura de patrunjel
  • ulei, sare si piper
Mancare de cartofi - toate ingredientele retetei
Modul de preparare a retetei:
O mancare de cartofi extrem de simpla la care, daca e sa o analizam putin, trebuie de fapt sa preparam doar un fel de sos pe care apoi sa-l amestecam cu cartofii fierti. Pentru inceput spalam coaja cartofilor, ii curatam si ii taiem in bucati aproximativ egale (facem asta pentru a fierbe uniform). Punem bucatile de cartofi intr-o cratita cu apa (cat sa-i acopere), adaugam o lingurita rasa de sare si ii lasam la fiert in jur de 15-20 minute. In timp ce cartofii fierb ne ocupam de cealalta parte a mancarii de cartofi, adica de sos. Punem la incins intr-o cratita/ tigaie o lingura-doua de ulei si adaugam o ceapa tocata asa cum ne vine la indemana. Amestecam din cand in cand, iar atunci cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugam doua lingurite cu boia de ardei dulce, 100 ml suc de rosii si doua polonice din apa in care au fiert cartofii (daca ne place, mancarea de cartofi poate fi facuta si cu boia iute). Lasam sosul/ baza mancarii de cartofi la fiert (la foc mediu) in jur de 10-15 minute apoi transferam in tigaie cartofii fierti (adaugam si zeama de la ei daca ni se pare ca mai este nevoie) si lasam sa fiarba impreuna aproximativ 10 minute. La final o gustam, o potrivim cu sare si piper si o definitivam presarand patrunjelul tocat.
Mancare de cartofi in tigaie (imaginea retetei)
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu cartofi!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. imi pare rau, dar nu se face asa ! cartofii nu se fierb separat, se pun impreuna cu ceapa calita, si eventual ardei gras si se acopera cu apa calda, fierband impreuna, la urma punem bulion, boia si se tine la cuptor sa scada, cand e gata punem verdeata si asta e !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din moment ce eu am reusit s-o fac, inseamna ca se face 😁 Si mie imi pare rau ca nu toata lumea intelege faptul ca o mancare de cartofi se poate face dupa mai multe retete - nu este o reteta standard pentru o banala mancare de cartofi incat sa para o blasfemie nerespectarea ei (apreciez faptul ca ne-ai impartasit modul autentic de preparare a retetei, insa nu ma pot abtine sa nu spun ca bunica n-avea ardei in miezul iernii si totusi facea mancare din ei). Oricum, pe blogul meu am publicat de-a lungul anilor mai multe mancaruri de cartofi, pentru ca, asa cum zic unii de pe alte meleaguri, "there's more than one way to skin a cat" 😇

      Ștergere
  2. Toate retetele care le-am luat pe site-ul dvs au fost excelente, multumesc!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)