- un piept de pui
- 3 rosii medii
- 4 catei de usturoi
- ulei si sare
In afara de gust si usurinta prepararii, la reteta imi place si faptul ca este versatila, putand fi un fel de mancare scazuta sau o friptura cu sos de rosii, in functie de cum ne serveste mai bine interesele. Spalam pieptul de pui, ii indepartam pielea si il dezosam daca este cazul, apoi il taiem in fasii sau cubulete de dimensiuni aproximativ egale. Dam cele trei rosii pe ochiurile mari ale razatorii, fara a le indeparta coaja (sau folosim cutitul pentru a le toca marunt). Punem intr-o tigaie trei-patru linguri de ulei iar dupa acesta s-a incins adaugam patru catei de usturoi tocati feliute. Calim usturoiul cateva zeci de secunde, doar atat cat sa inceapa sa isi elibereze aroma, apoi adaugam in tigaie fasiile de piept de pui si saram dupa gust. Lasam carnea de pui la foc aproximativ zece minute, amestecand din cand in cand pana observam ca se albeste pe toate partile dupa care adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pieptul de pui cu rosii sa fiarba pana cand scade toata zeama rosiilor (dureaza aproape o jumatate de ora). Eu de obicei tin tigaia pe foc "ochiometric", astept ca rosiile sa devina foarte uscate si sa se vada uleiul, dar reteta poate fi adaptata si altor gusturi - daca vrem ca la finalul prepararii sa ramanem cu mai mult sos, atunci este suficient sa tinem tigaia la foc in jur de 15 minute. Indiferent cum il facem, uscat sau zemos, pieptul de pui cu rosii merge de minune cu mamaliguta.
Spor la gatit si va astept sa incercati si reteta pieptului de pui cu sos alb!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
cred ca merge si cu copanele, prajite putin inainte...mmm...sosul ala cu mamaliga este o bunaciune!!!!
RăspundețiȘtergereReteta merge preparata chiar cu tot puiul, eu prefer varianta cu pieptul dezosat si bucatit pentru ca asa se imbiba cat mai bine aromele in carne - plus ca mi se pare mai usor de mancat.
Ștergere