- o pulpa de curcan (circa 1kg)
- 300 ml vin rosu
- o capatana de usturoi
- o ceapa
- o lingurita boia
- 1/2 lingurita maghiran
- 1/2 lingurita rozmarin
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper
Aceasta reteta de curcan la cuptor este o friptura suculenta din pulpa de curcan pusa intreaga in tava si tinuta la marinat (in vin, usturoi, ceapa si condimente), apoi data la cuptor si taiata felii la sfarsit. Punem 200 de ml de vin rosu intr-un vas (de preferat in tava in care urmeaza sa coacem friptura), apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate si condimentam cu cate o jumatate de lingurita de cimbru, rozmarin si maghiran (combinatia acesta se zice ca s-ar potrivi cel mai bine, dar pana la urma fiecare isi poate condimenta curcanul la cuptor dupa cum doreste). De asemenea, adaugam sare si piper in functie de preferintele fiecaruia si amestecam bine, apoi asezam in tava pulpa de curcan intreaga peste care turnam si restul de vin. Pentru a se intrepatrunde aromele si pentru a le absorbi mai bine pulpa de curcan, aceasta trebuie sa stea la marinat in frigider minim cateva ore inainte de a o da la cuptor. Deoarece marinada nu acopera integral pulpa de curcan, indicat ar fi ca la jumatatea timpului de marinare sa o intoarcem pe partea cealalta. Dupa ce consideram ca pulpa s-a marinat suficient, scoatem tava din frigider si o introducem in cuptorul incins cu pielea in sus (asta daca nu am inlaturat deja pielea - eu o pastrez doar pentru grasimea pe care o lasa, nu o mananc). Tinem pulpa de curcan la cuptor timp de aproximatix o ora, la foc mediu (175-180 grade C). In timpul prepararii termice este indicat ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului si sa stropim rapid friptura cu zeama din tava (oricum nu va iesi uscata, dar astfel va fi mai suculenta).
Spor la gatit si va astept sa testati si celelalte retete de friptura!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Foarte buna reteta, iese absolut delicios, multumesc pentru postare.
RăspundețiȘtergereExcelenta reteta, multumesc pentru postare.
RăspundețiȘtergereO reteta excelenta, multumesc pentru postare.
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult blog-ul, sa mai postati retete.
RăspundețiȘtergereDorinta indeplinita! 😎 Am postat retete noi...
ȘtergereSa mai postati si in 2020!
RăspundețiȘtergereO reteta de nota 10, big like :D
RăspundețiȘtergere