Negresă cu stafide

Negresa cu stafide reteta
Ingrediente reteta Negresa cu stafide:
  • 200 g stafide
  • 6 oua
  • 250 g margarina
  • 2 cani si jumatate zahar
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 2 cani faina
  • o cana lapte
  • 5 linguri cacao
  • un piculet praf de copt
  • o sticluta esenta de rom
Negresa cu stafide ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Negresa cu stafide este o reteta clasica de prajitura, insa multumita google-ului am descoperit recent faptul ca exista mai multe variante ale acesteia. Eu am pregatit astazi varianta de negresa cu care sunt eu familiarizat, dar in curand voi reveni cu alte retete. Chiar daca o faceau bunicile noastre, negresa cu stafide este o prajitura de actualitate si este atat de buna si atat de usor de preparat incat e pacat sa n-o incercam si noi.
Punem intr-o cratita o cana de lapte, adaugam doua cani si jumatate de zahar si cinci linguri de cacao, apoi punem cratita la foc. Siropul de cacao pentru negresa cu stafide trebuie sa fiarba la foc mic (sau la bain-marie) pana in momentul in care incepe sa se ingroase. Dupa aceea oprim focul, adaugam esenta de rom si lasam siropul pentru negresa la racit.
Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Mixam sau pasam margarina aflata la temperatura camerei si adaugam, pe rand, galbenusurile (nu le punem pe toate dintr-o data). Dupa ce am incorporat galbenusurile, adaugam trei sferturi din siropul de cacao (trebuie sa ne asiguram in prealabil ca siropul de cacao s-a racit). Amestecam bine si apoi punem in compozitia de negresa trei pliculete de zahar vanilinat si un pliculet de praf de copt.
Amestecam foarte bine si apoi adaugam stafidele. Batem spuma albusurile, dupa care le punem in compozitia de negresa cu stafide. La final presaram faina in ploaie si amestecam cu atentie pentru a nu se lasa prea mult albusurile. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu grasime si faina (sau hartie de copt). Introducem tava in cuptorul preincalzit si tinem negresa cu stafide la foc mediu in jur de 30-45 minute (dar ideal ar fi sa incercam negresa cu o scobitoare).
Odata scoasa de la cuptor, cat timp negresa cu stafide este inca fierbinte, turnam peste ea ceea ce ne-a mai ramas din siropul de cacao. Trebuie sa intindem siropul cat mai uniform peste prajitura. Lasam apoi negresa cu stafide sa se raceasca si sa se imbibe cu sirop si abia apoi o taiem (inainte de a o servi, este recomandat sa tinem negresa cateva ore la frigider).
Negresa cu stafide reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri cu stafide!
Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

22 de comentarii:

  1. Arata foarte bine si apetisant! :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. Mmmmmmmm , mai Barbate ce pofta de negresa mi-ai produs ...facem si noi reteta ta , insiropata asa .
    Wk asa cum ti-l doresti !
    Diana-ti multumeste ptr inspiratie si ptr munca ta .

    RăspundeţiȘtergere
  3. Miha, sa stii ca ai folosit gresit timpul verbului - "arata", pentru ca deja nu mai e negresa :))
    Diana, iti multumesc si eu pentru faptul ca-mi urmaresti blogul si-mi lasi comentarii laudative, asa ca suntem chit ;)

    RăspundeţiȘtergere
  4. biancaploiesti30 iulie 2011, 18:46

    Tocmai am scos-o din cuptor.Arata foarte foarte bine!!Si gustul pe masura (pentru ca nu m-am putut abtine, am gustat din ea asa calduta).Felicitari pentru postarea retetelor!Asteptam si altele

    RăspundeţiȘtergere
  5. La prajituri nici eu nu ma pot abtine sa nu le gust imediat ce le scot din cuptor :) Negresa mi se pare buna si calduta, chiar daca nu intra bine in ea sosul de cacao.
    Nu ma mai felicita, poate mi se urca la cap si capat aere de mare vedeta :D Si eu te mai astept pe blog ;)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ti-o spun din perspectiva unui mic artist, pentru ca am 18 ani, ca admiratia si laudele nu se urca intotdeauna la cap :).Succes in continuare!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Eram tot eu, bianca :))

    RăspundeţiȘtergere
  8. D-le esti un fenomen pentru mine cel putin (CARE AM O VARSTA )ma ghidez mereu dupa retetele dv. si nu dau gres, mia iesit bine si negresa ,dar sunt incantata de foile de la placinta cu mere.Mult succes si urmaresc cu interes toate retetele.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru apreciere! Si eu sunt tare incantat de foile alea, chiar daca prepararea lor necesita ceva timp. Am 33 de ani, imi puteti vorbi la pertu.

      Ștergere
  9. super reteta de negresa cu stafide, am incercat-o si eu azi si a fost foarte buna.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate-ti face cu ochiul si o reteta de negresa cu crema. Reteta o gasesti dand un click pe cuvantul ingrosat.

      Ștergere
  10. Azi am facut si eu aceste minunate negrese, dar am pus albusurile batute la sfarsit, dupa ce adaugasem faina. Nu iti imaginezi cat de pufoase au iesit!!!! Multumim pentru postare.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru sugestie, Mari. Nu m-am gandit ca ar conta, insa m-ai facut curios si, data viitoare cand voi mai face negresa, voi incerca sa procedez si eu la fel ca tine. Atunci cand e vorba de negresa, un plus de "pufosenie" nu strica niciodata :)

      Ștergere
  11. Buna Robert. Gata e si Negresa, astept sa se mai raceasca un pic sa o bag in frigider. Nu am rezistat si am taiat un colt sa gust...super buna! Maine o sa fac cateva drumuri sa o impart..nu pot sa mananc singura bunatate de prajitura. Cami

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, daca sunt lungi drumurile alea, atunci inseamna ca ar trebui sa mananci si tu o buna parte din negresa inainte sa pleci - doar ai nevoie de energie suplimentara :D

      Ștergere
  12. Sa mai incerc si eu , una din minunatele tale retete :D Sper sa reusesc ;)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ana Maria, minunata sau nu, stiu ca tie-ti reuseste orice reteta :P

      Ștergere
  13. deci negresa asta e criminala :X:X multumim pentru reteta

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Criminal de gustoasa si neagra, asa cum ii "sade" bine unui criminal :)

      Ștergere
    2. Fara praf de copt se poate face sau bicarbonat

      Ștergere
    3. Din pacate, nu se poate face fara praf de copt. Negresa trebuie sa fie pufoasa si deci are nevoie de un agent de crestere...

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails