Chiftele din dovlecei cu brânză

Chiftele din dovlecei cu branza reteta
Ingrediente reteta Chiftele din dovlecei cu branza:
  • 1/2 kg dovlecei
  • 100 g branza telemea de vaca
  • 2 oua
  • o legatura marar
  • 5 linguri faina
  • ulei si piper
Chiftele din dovlecei cu branza ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoare (de preferat pe razatoarea mica), apoi dam si branza telemea pe razatoare. Dovleceii vor lasa destul de multa apa, asa ca vom fi nevoiti sa ii lasam la scurs intr-o sita sau, in varianta mai rapida, sa ii stoarcem. In cazul in care telemeaua lasa zer, procedam la fel cum am procedat si in cazul dovleceilor. Punem intr-un vas incapator dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, cele doua oua si mararul tocat marunt, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Compozitia chiftelelor din dovlecei cu branza va fi una destul de moale, insa o vom "echilibra" adaugand cateva linguri de faina (faina poate fi inlocuita fara probleme si cu pesmet). In functie de cantitatea de faina pe care o punem in chiftelele din dovlecei cu branza, avem la dispozitie doua variante. Fie adaugam faina doar cat sa se lege putin compozitia (adica cinci linguri), caz in care vom pune chiftele la prajit cu lingura. Fie, in a doua varianta, adaugam mai multa faina si obtinem o compozitie pe care o putem modela cu mainile, exact ca pe chiftelele normale. Asa cum banuiati, eu am ales varianta cea mai simpla :) Condimentam chiftelele de dovlecei cu piper si sare (daca mai este nevoie). Cum telemeaua este deja sarata, trebuie sa avem mare grija cu sarea - eu n-am mai pus deloc. Incingem uleiul si apoi punem cu lingura compozitia de chiftele in tigaie. Chiftelele din dovlecei se vor aranja singure in timpul prajirii, nu trebuie sa ne ingrijoram ca vor iesi diforme. Lasam chiftelele din dovlecei la foc mediu, le rumenim pe ambele parti si apoi le asezam pe un servetel pentru a trage uleiul.
Chiftele din dovlecei cu branza reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de chiftele!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

98 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Caffe, spune orice fel de mancare care nu merge cu o cafea pentru tine ! Orez cu lapte? ce zici ?:)

      Ștergere
  2. La ora asta nu stiu cat de bine merge :)) Da` nu te contrazic.

    RăspundețiȘtergere
  3. R , am facut si eu chiftele de dovlecei , dar fara telemea , cu 3 oua si ceva mai multa faina , au fost excelente ...dar voi incerca si reteta ta , ca-mi place branza de nu se poate .
    Duminica placuta !
    D .

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca-ti place atat de mult branza, atunci reteta este perfecta pentru tine ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As vrea sa te intreb daca nu pot fi copate in cuptor ?

      Ștergere
    2. Da, si aceste chiftele din dovlecei pot fi coapte in cuptor. Eu le prefer prajite, insa ies bune si la cuptor - am impresia ca am mai spus asta printre zecile de comentarii de la reteta... :)

      Ștergere
  5. Se dau lupte grele pe chiftelutele tale in acest moment.....ffffff bune

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Sper doar ca singurele victime sa fi fost chiftelele.

    RăspundețiȘtergere
  7. deci chiar s-a dus pe apa sambetei ,,dieta,, mea...maine cand merg la cumparaturi am pe lista si marar sa fac chiftelutele astea,ca dovlecei am mereu in casa....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci e clar ca ai nevoie sa treci pe lista aia si alegerea unui ID prin care sa te recunosc de acum inainte. Daca esti in pana de idei, te anunt ca "Dieta" inca este disponibil :)

      Ștergere
  8. offf si eu ma gandeam ca imi trebuie un ID dar nu am avut chef sa il fac...asa ma atrageau retetele tale... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa, arunca vina pe retetele mele exagerat de atragatoare :))) Deci Dieta ramane :P

      Ștergere
  9. vazut,poftit,facut,savurat... concluzia:delicios!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna,
    Am pus ingredientele tale mai putin faina, + inca un ou, am uns cu unt un vas de sticla si am dat totul la cuptor.
    Noroc ca am vazut reteta asta la tine, ca uitasem de ea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Rodica! Inseamna ca ar trebui sa vizitezi mai des blogul meu, cine stie ce amintiri iti mai trezesc :) M-ai facut curios: de ce ai ales sa nu pui deloc faina? Te gandeai sa nu innegresti prea tare uleiul sau la numarul caloriilor?

      Ștergere
    2. Poate are intoleranță la gluten.

      Ștergere
  11. Azi mi-a adus o colega din gradina parintilor dovlecei. Am facut pane , dar mai aveam si parca mai voaiam ceva .Mi-am amintit de blog ( si cat de bun a fost cus cus cu peste afumat ) si am cautat sa vad daca gasesc ceva.Am dat peste reteta si am facut , au iesit delicioase ....Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce... ma bucur ca ti-ai amintit de blogul meu, noroc cu acel cus cus :)

      Ștergere
  12. Buna "Barbat la cratita"!
    Din intimplare m-am impiedicat de "cratita" DV. si am ramas pozitiv surprinsa de numeroasele bunatati care le-ati gatit si cu siguranta gatiti!
    Felicitari!
    Iar cum momentan am si eu ceva dovlecei, o sa pregatesc, dar doar miine, o portie sanatoasa de chiftele cu dovlecei.
    Spun doar miine deoarece ieri am preparat un Gulas unguresc la ceaun si cum a doua zi este muuult mai gustos, il vom savura pe dinsul astazi.
    Dar indata ce chiftelele vor fii ele devorate, o sa revin cu impresii.....
    Deci mult spor la bucatarit si multumiri pentru reteta(-e)!!!
    Cu respect si prietenie
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Laura, dupa ce faci chiftelele te astept cu impresiile. Iti multumesc pentru pont, chiar nu stiam ca gulasul este mai gustos a doua zi, din comoditate eu de obicei gatesc in cantitati mici si nu prea mai ramane nimic...
      Comentariul tau laudativ ma face sa ma bucur ca te-ai impiedicat de cratita mea :) Fiind "colegi de breasla", ar trebui sa ne permitem sa vorbim la pertu - sau per du, tinand cont de numele blogului tau :)
      Chiar nu e nevoie de multumiri, vizita ta o percep ca pe un schimb de experienta si imi astept cuminte nota pentru reteta :)
      Robert

      Ștergere
  13. Buna,
    acum am terminat de facut chiftelele si sunt foarte incantata de rezultat.pe cat de simple pe atat de gustoase.ma bucur ca am auzit de acest sait e foarte util.multumim mult de retete.
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, considera ca suntem chit... :) Eu ma bucur chiar mai mult decat tine, pentru ca fac asta de doua ori: intai pentru ca mi-ai gasit retetele si a doua oara pentru ca ai fost incantata de chiftelele obtinute. O zi frumoasa si te astept sa revii cat mai des!

      Ștergere
  14. Va sugerez si eu ,daca imi permiteti sa incercati sa coaceti chiftelele in cuptor pe hartie de copt .Reducem din caloriile ingerate si putem manca si o inghetata mica .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca permitem, sugestiile sunt intotdeauna binevenite pe un blog culinar. Chiar am postat o reteta de chiftele la cuptor pentru cei care vor sa-si permita sa manance si acea inghetata :)

      Ștergere
    2. Tot ca o sugestie:sant delicioase cu un sos de iaurt cu usturoi sau sos de rosii cu usturoi.

      Ștergere
  15. Buna
    Foarte buna chiftelutele, merci pt ca ai postat reteta, chiar aveam niste dovlecei in frigider si nu stiam ca sa fac cu ei.
    Eu la toate ingredientele scrise de tine am mai adaugat si niste usturoi pisat marunt si au iesit foarte buna.
    O sa mai incerc si alte retete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit si eu sa pun usturoi in chiftelele cu dovlecei, insa pana la urma am renuntat la idee - am zis sa fie reteta cat mai diferite de cea a chiftelelor cu carne :)
      Nu e nevoie de multumiri, faptul ca ti-ai rupt din timp pentru a-mi scrie comentariul mi se pare ca este mai mult decat suficient.

      Ștergere
  16. superrrrrrr, o sa fac si eu reteta ta, ms mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum hotelurile primesc stele, pensiunile primesc margarete, retetele imi place sa cred ca pot fi clasificate cu "r" :)) Dupa ce le gusti, sa-mi spui daca chiar au meritat toate cele 7 "r"-uri din super-ul tau...

      Ștergere
  17. Buna:)
    astazi fac si eu chiftelutele...revin cu "stelutele"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Miruna, te felicit pentru alegerea facuta :D si iti urez spor la treaba. Daca se poate, as dori sa convertesti stelutele in r-uri :))

      Ștergere
  18. tocmai am gustat una...este superrrrrrrr :D (dar astept verdictul principal peste aproximativ o ora!! )

    RăspundețiȘtergere
  19. am incercat astazi pentru prima oara aceasta reteta....si au iesit peste asteptarile mele!!! fff deliciaose!!!ce-i drept am mai adaugat ceapa, usturoi,patrunjel tocat marunt!multumesc pentru aceasta reteta minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, insa e mai mult meritul tau - chiftelele ti-au iesit peste asteptari tocmai pentru ca mi-ai imbunatatit reteta ;)

      Ștergere
  20. Hallo Robert!
    Dupa cum vezi nu am uitat sa vin cu "critica sau laude"- la aceasta reteta ca mi-a facut cu ;-), dar din pacate in momentul in care am dorit sa prepar reteta nu am putut sa m-a conectez la internet si prea isteata nu am fost sa-mi fii copiat reteta intr-un folder personal....
    Si asa am incercat un experiment cu aceasta reteta ✿ * 'Lauras Leckereien `* ✿: GOGOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI, care s-a dovedit a fii foarte bune.
    Reteta inca nu am reusit sa o postez, dar cind ma voi intoarce din RO.
    Te rog sa ma scuzi ca nu am pus in practica minunata ta reteta, dar promit sa o fac cu urmatoarea ocazie.
    Reteta am luat-o cu mine si sper sa NU mai fac greseala si sa ma las in baza internetului...
    Liebe Robert, de unde vine numele tau?
    Vre-o legatura saxona?
    Numele Blogului meu - da este de natura saxona, eu locuiesc in Austria si acum citva ani cind m-am apucat de Blogarit am fost Hausfrau si mi-am propus sa-l scriu in ambele limbi, dar cu zisul am ramas, deoarece "timpul" a devenit din ce in ce mai costisitor, deorece am inceput munca si cu 3 barbati mofturosi si pofticiosi, nu prea ramine prea mlt timp si de PC.
    O seara minunata iti doresc!
    Cu prietenie si respect
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hallo Laura! :)
      Nu e nicio graba cu aceste chiftele, dovleceii se gasesc toamna tarziu iar reteta asteapta cuminte pe blog. Am observat ca de cele mai multe ori netul pica exact in cele mai nepotrivite momente. Bine, daca e sa ma gandesc, niciodata n-ar fi momentul potrivit :)
      Singura legatura anglo-saxona a numelui meu este sonoritatea acestuia, tata mi l-a ales pentru ca se implinisera 10 ani de cand murise Robert Kennedy...
      Te inteleg perfect, timpul este si principala mea problema. Parca zboara, niciodata nu-mi ajunge...

      Ștergere
  21. salut
    eu o sa pun mai putina faina si cateva albusuri batute si o dau la cuptor. crezi ca va iesi o budinca ?
    ai un blog superb! atat. nu mai exagerez cu laudele ca probabil nu-ti place ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca va iesi un fel de budinca. Nu ma deranjeaza laudele, ci mai mult faptul ca nu prea le merit :) Pana la urma, nu fac nimic extraordinar: gatesc retete destul de simple, retete pe care le poate face oricine. Singurul meu merit poate e faptul ca ma straduiesc sa "ambalez" totul cat mai frumos si sa explic retetele cu "simt de raspundere" :)

      Ștergere
  22. Oare merge si daca dovleceii au fost congelati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vad de ce n-ar merge... insa va trebui sa lasi dovleceii sa se decongeleze si apoi sa-i storci foarte bine.

      Ștergere
    2. Asa m-am gandit si eu ca ar trebui sa mearga, ms de raspuns :)

      Ștergere
  23. Am dat de acest blog cautand o reteta de chiftelute de dovlecei, si pot sa spun ca sunt deosebit de impresionata de faptul ca fiecare comentariu postat este urmat de un raspuns al "barbatului la cratita". Felicitari, domnule, si toata admiratia mea pentru respectul si aprecierea cu care va "tratati" cititorii. Reteta o voi folosi maine, insa sunt convinsa ca va iesi ceva minunat.
    Cu stima, Mariana Iorgulescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Incerc sa raspund tuturor, chiar daca uneori dureaza putin pana cand apuc s-o fac - insa deja nu-mi mai cer scuze, ar insemna sa umplu blogul cu scuze :) Sper ca au iesit bine chiftelele si mai sper ca aceasta sa fie prima din multele retete incercate.

      Ștergere
    2. Da, au iesit foarte bune chiftelutele de dovlecei, ca si cele de naut, ca si supa crema de dovlecei...... si abia astept sa fac de Craciun tortul de ciocolata. Retetele sunt excelente, si ca atare, nu avem cum sa dam gres cu preparatele. Au fost deosebit de apreciate de toata familia!
      Multe multumiri pentru retele pe care le postati!

      Ștergere
    3. Cu placere, dar la sfarsitul unui asemenea comentariu chiar nu mai e nevoie de multumiri - astfel de comentarii inseamna pentru mine mai mult decat "multe multumiri" :)

      Ștergere
  24. Absolut geniale sunt chiftelutele astea. Nu ma omor dupa cartofi si atunci dovleceii vin tare din spate. Eu nu le prajesc pt ca nu prea suport mirosul de prajeala. Pun o foaie de copt in tava si dau cu ele la cuptor pana se rumenesc. Cateodata le intorc, cateodata n-am rabdare. Le mananc intotdeauna cu sos de usturoi (mustar, smantana, un varf de maioneza, chilli, sare, piper) si sunt geniale.

    Eu eram intrecere sa ma asigur (dupa ce am gatit de capul meu) ca cheesecake-ul va fi bun :)))))))))) Se mai intampla sa citesc reteta dupa ce gatesc :) Spor la treaba, vad ca te pricepi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Claudia! Gandindu-ma acum la sosul ala cu usturoi, smantana, maioneza si chilli, imi par mai mult decat apetisante chiftelele tale la cuptor :D Chiar si neintoarse :)))
      Din moment ce n-ai zis nimic despre asta, imi imaginez ca ti-a iesit bine cheesecake-ul :) Vad ca si tu te pricepi, dar eu totusi te mai astept sa revii pe blog - daca nu pentru a te inspira, atunci macar pentru a te verifica dupa ce ai preparat deja o reteta :))

      Ștergere
  25. Hmm, si dc le bag la cuptor pot inlocui branza cu altceva?
    Le-am facut si prajite si mi-au placut,ff bune.

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai putea inlocui branza cu cartof fiert. N-am incercat, insa cred ca aceste chiftele din dovlecei ar fi ok chiar si fara branza (desi, evident, nu vor mai avea acelasi farmec).

      Ștergere
  27. La cartof m-am gandit si eu. Da, se shimba totul, insa nu stiu cum ar iesi branza la cuptor, de aceea m-am gandit sa o inlocuiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca ar iesi bine la cuptor chiftelele cu branza. Insa, deoarece nu le-am incercat personal, nu pot baga mana in foc pentru asta :)

      Ștergere
    2. Pana la urma m-am gandit sa le fac cu carne tocata si dovlecel pt ca o data in an e Pastele :), putem sari calul olecuta :)).

      Ștergere
    3. :)) Dupa scandalul carnii de cal din lasagna, nu stiu daca e indicat sa folosesti expresia asta la o reteta culinara :P

      Ștergere
    4. ´´Calul´´ nu s-a suparat ca m-am legat de el :), chiftelutele s-au mancat de Paste, totul e in regula :).
      Acum sunt nehotarata ca am dovlecei si nu stiu dc sa ii fac chiftelute cu branza sau sa ii fac pane...hmmm

      Ștergere
    5. Daca tot am vorbit de cal, introduc in discutie si capra - ai putea sa faci amandoua retetele, ca sa impaci si capra, si varza :) Dar, daca e sa ma intrebi pe mine, eu as alege sa fac din dovlecei chiftelele cu branza.

      Ștergere
    6. Aducem toata ograda pe site :). Si mie mi-au placut chiftelutele, dar trebuie sa intreb ´´populatia´´ dc vrea sa repet sau sa fac dovlecel pane, ceea ce n-am mancat pana acum.

      Ștergere
    7. Supuneti la vot si lasi democratia sa-si spuna cuvantul :))

      Ștergere
    8. :))) ´´populatia´´ a mancat tot ce am vrut eu sa fac :)))))), nah, puterea e la mine :).

      Ștergere
    9. Deci esti un mic dictator culinar :))) Partea interesanta e ca tu dictezi si apoi tot tu executi (dovleceii fiind victime colaterale, in cazul de fata) :)

      Ștergere
    10. Ordinele trebuie ascultate :). Pai atat le trebuie: dc tot execut, atunci sa dau si ordine. Dc m-a nascut mama ´´fomeie´´ :)))...

      Ștergere
  28. yammy, am testat :-)

    multam pt. reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca rezultatul testarii este yammy, atunci inseamna ca reteta a luat macar nota de trecere :) Mi-ar placea sa mai testezi si alte retete de pe blog ;)

      Ștergere
  29. Am eliminat branza si am condimentat cu boia, super bune!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liz, daca tot ai facut chiftelele cu dovlecei fara branza, poate ar fi trebuit sa duci mai departe ideea de "mancare mai usoara" si sa nu le prajiesti, ci sa le faci la cuptor. La boia nu m-am gandit, cred ca am sa incerc si eu (n-ai specificat, insa pe mine ma atrage ideea doar daca e boia iute, sa iasa niste chiftele condimentate).

      Ștergere
  30. Le-am facut si eu, sunt delicioase. Am facut jumatate de compozitie la cuptor, jumatate prajite. Le prefer pe cele de la cuptor pentru ca sunt muuult mai usoare. Multumim pentru reteta!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai pus in situatia ideala: ai putut gusta in acelasi timp ambele variante ale chiftelelor din dovlecei. Insa pare ca pana la urma ratiunea a fost cea care a ales varianta castigatoare... papilele gustative ce au zis? :)

      Ștergere
  31. Super reteta ... eu am inlocuit faina cu faina de naut si adaugat niste boia iute si le-am facut in tigaie fara ulei .... super!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi n-am incercat niciodata faina de naut, mi se pare interesanta ideea ta de a o folosi in chiftele...

      Ștergere
  32. eu stiam ca dovleceii trebuiesc fierti, dar poate iese bine si asa, nu zic nu!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa faci fara grija chiftelele cu dovleceii rasi, vor iesi bine. Eu ma gandesc ca mi-ar fi frica sa le fac cu dovleceii fierti... acestia se fac terci si ma gandesc ca sunt mai greu de scurs atunci cand ii pun in compozitia chiftelelor :)

      Ștergere
  33. Au fost deliciosi dovleceii! Singura "problema" a fost ca nu s-au aranjat singure chiftelele si au iesit forme foarte interesante (chiar si un calut de mare)! :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai obtinut chiar si o chiftea asemanatoare cu un calut de mare, inseamna ca au iesit mai frumoase decat ale mele :) (eu sunt in Constanta, deci poate e normal sa obtii forme marine folosind reteta mea :P ). Daca e sa vorbesc serios, ma gandesc ca n-ai scurs foarte bine dovleceii sau branza a avut cam multa apa, altfel compozitia chiftelelor ar fi stat "legata" in timpul prajirii. In cazul in care si data viitoare ti se pare ca vei obtine o compozitie la fel de moale, atunci mai poti adauga putina faina.

      Ștergere
  34. Am facut si eu astazi chiftelute dupa reteta ta ...tot ce pot sa spun e wooow , superrrrr, delicioase ! Multumesc ! Nici nu mai stiu a cata reteta este dupa blogul tau , dar toate mi-au reusit si au fost delicioase !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, Madalina. Daca le-ai pierdut numarul, inseamna ca ai incercat destule retete de-ale mele :) Sa speram ca-ti vor iesi toate la fel.

      Ștergere
  35. Reteta de ,,chiftele de dovlecei "a fost masa pentru plaja a copiilor mei( noi locuim in Constanta ).De cate ori mergeam la plaja...chiftele de dovlecei.Fetele mele sant mari...( 37 si 29 ani ) si inca isi amintesc de ele zicandu-mi ,, ne-ai intoxicat cu chiftelele tale ".Insa ,trebuie sa recunoastem ca sant f.bune.Am facut azi dumineata,am lasat de aseara dovleceii la scurs si in compozitie am zaruit un ardei Kapia.Pasta de ardei a dat un gust extraordinar.In rest ,f.f.bune.Sa traiasca autorul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Multumesc! Si eu locuiesc tot in Constanta, iar varsta m-ar fi facut candidatul perfect la "intoxicatia" cu chiftelele din dovlecei (35 de ani) - si n-as fi comentat deloc, la cat de mult imi place plaja, marea, inotul :)

      Ștergere
  36. Foaaarte aproape de "mere-n-capot"... Doar ca acolo sunt mere rase, nu e branza, nu piper... Oricum, PAPA BUN!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Imi place cum suna "mere-n capot", ar trebui sa incerc si eu.

      Ștergere
  37. Daca nu vreau sa pun faina o pot inlocui cu un cartof? Eventual fiert?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar si fiert, cu cartoful nu vom putea obtine rezultatul scontat... In locul fainii, am putea pune in compozitia chiftelelor din dovlecei niste pesmet - asta pentru ca, oricat de bine credem noi ca i-am stoarce, dovleceii tot vor ramane zemosi si vom avea nevoie de cava care sa absoarba acea zeama.

      Ștergere
  38. buna.la noi aceste chiftele sunt nelipsite pe timpul verii,doar ca adaug putin usturoi,cateodata o ceapa rosie `tocata foarte marunt,iar cand le gateste fata cea mare adauga si un morcov razalit si stors de zeama.sunt delicioase si prajite,si coapte langa un sos din rosii prospete.oricum ma bucur ca v am gasit si ca pot gati retete de mult uitate.azi am facut prajitura televizor,pe care bunica mea o facea des ,si am facut si musaca de cartofi.sunt delicioase retetele.abia astept sa savuram maine prajitura.spor la bucatarit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! In primul rand, imi cer scuze pentru faptul ca am setat comentariile in asa fel incat a trebuit sa scrii de doua ori mesajul (dar astfel evit comentarii-spam de genul celul de mai sus, cu cafeaua).
      Morcovul si usturoiul sunt prezente in toate chiftelele mamei (si motivele sunt clare, chiftelele sunt mai gustoase si mai colorate), insa mie imi place sa le fac astfel pe cele din dovlecei pentru a le diferentia cat mai mult de chiftelele clasice (nu vreau ca usturoiul sa acopere gustul delicat al dovlecelului). Si astfel le percep mai mult ca pe un desert sarat, un fel de chipsuri satioase (si sanatoase!). E o prostie, dar parca mi se par mai "racoroase" fara portocaliul morcovului :)
      Daca de atatia ani am tot incurajat lumea sa vorbim la pertu, acum trebuie sa merg pe linia asta :) Robert

      Ștergere
  39. O reteta minunata, l-am incercat mi-a placut mult, felicitari. Cautand printre retete am fost uimita ca cineva ti-a furat poza acestei retete,poate stiai poate nu, am zis ca iti atrag atentia ... se vede clar ca e poza ta pt ca in poza ta taiata, se vede mararul ce apare si la ingredientele retetei tale, pe cand in reteta celor care au furat poza apare patrujel in loc de marar. aici gasesti linkul http://www.mixgustos.ro/reteta/chiftelute-crochete-de-dovlecei/. o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Site-ul deja a fost blocat/inchis, cine stie cate alte poze luase si de la mai cine... Din pacate, acesta este motivul pentru care sunt nevoit sa "uratesc" pozele retetelor mele, e plin netul de site-uri neserioase. Iti multumesc ca mi-ai atras atentia.

      Ștergere
  40. oare merg facute la cuptor, ca cele cu carne tocata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles, chiftelele din dovlecei vor iesi la cuptor cam la fel ca cele din carne - trebuie doar sa avem grija sa stoarcem bine de apa dovleceii si branza. Deci, spor la copt!

      Ștergere
  41. Si in Spania a ajuns rețetă :)) fiind prima oara ce fac au ieșit super bune... Spaniolii le adora..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, Spania e doar inceputul, in curand chiftelele astea vor lansa ofensiva pentru cucerirea intregii Europe! 😆 Ma bucur sa aud ca ti-au placut.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)