Dovlecei pane

Dovlecei pane reteta
Ingrediente reteta Dovlecei pane:
  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 150 g pesmet
  • ulei, sare si piper
Dovlecei pane ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Reteta de dovlecei pane m-a facut sa intru in bucatarie deoarece mi-au sarit in ochi gramezile de dovlecei de pe tarabele din piata - vara, in sezonul dovleceilor, pretul lor este extrem de atractiv, asa ca ar trebui sa profitam si sa preparam o reteta extrem de simpla si rapida. Spalam si taiem felii dovleceii (pe lungime), nefiind nevoie sa curatam dovleceii de coaja (poate doar daca sunt foarte "batrani" si au coaja cam tare). In functie de gusturi, presaram sare si piper pe fiecare felie de dovlecei in parte si batem foarte bine cele doua oua, adaugandu-le si lor putina sare. Trecem fiecare felie de dovlecei prin faina pe ambele parti, dupa aceea inmuiem dovleceii prin ou, apoi repetam procesul (ii acoperim iarasi prin faina si ou). Trecem feliile de dovlecei de doua ori prin faina si ou pentru a se forma acea crusta de pane. Dupa ce am trecut dovleceii si a doua oara prin ou, urmeaza sa ii trecem prin pesmet. Incercam sa-i tapetam cat putem de bine cu pesmet, dupa care punem dovleceii pane la prajit, indicat fiind sa punem ulei mai mult, astfel dovleceii se vor rumeni mai frumos (uleiul in care prajim dovleceii pane trebuie sa fie foarte bine incins in momentul in care ii punem in tigaie). Vom praji feliile de dovlecei pe ambele parti, la foc mediu, iar daca dorim sa mai scapam de uleiul absorbit in timpul prajirii, la sfarsit putem aseza dovleceii pane pe un servetel.
Dovlecei pane reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu dovlecei!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

29 de comentarii:

  1. Deja imi ploua in gura. Arata super, cred ca si gustul este pe masura. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta si fasolea nu merg cu placere,dar tot apreciez aspectul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia astept sa fac dovlecel pane dupa reteta ta, cred ca va iesi bine daca respect reteta.
    Voi scrie ce a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt convins ca nu vei avea nicio problema cu reteta de dovlecei, trebuie doar sa ai grija sa nu arzi prea mult pesmetul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dovlecelul pane merge foarte bine cu mujdei de usturoi

    RăspundețiȘtergere
  6. Merge cu mujdei de usturoi, insa eu m-am obisnuit sa-l fac doar atunci cand prajesc pur si simplu feliile de dovlecei in ulei. Deh, comoditatea...

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu prefer dovleceii pane cu mujdei de usturoi!este preferatul meu :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Gata, m-ati convins :P Trec peste comoditate si data viitoare fac un mujdei pentru dovleceii pane.

      Ștergere
  8. asta este mancarea mea preferata si desigur cu mujdei de usturoi(sau daca imi esra prea pofta de ei si nu mai am rabdare sa fac mujdeiul mancam usturoi curatat si gata :) )....deja ma gandesc cum ar sta ei asezati pe farfurie in fata mea... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt eu comod, insa vad ca tu ma intreci :)) Sau poate esti mai pofticioasa decat mine. Daca tot voi mirosi a usturoi dupa, atunci macar sa-l savurez asa cum trebuie. Oricum, fata de cat timp iti ia sa faci dovleceii pane, mujdeiul e joaca de copii :)

      Ștergere
  9. nu sunt deloc comoda.... :( insa sunt foaartee pofticioasa... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha... deci tu esti pofticioasa de mai sus :)) Ce bun e un nickname... stiu si eu cu cine vorbesc aici :D

      Ștergere
  10. :)) ma faci sa rad.... nu cred ca mai conteaza asa mult care moare de pofta... :))))important este ca ne faci sa poftim mai ceva ca o femeie gravida...bine ca nu ti-am descoperit blogul cand eram gravida :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Ma joc prostesc si eu, noaptea nu pot fi prea serios. Nu te bucura prea mult, poate te hotarasti vreodata ca mai vrei un copil :P

      Ștergere
  11. Barbat care va fi la cratita intreaba: Nu sunt prea groase feliile de dovlecel? Cam ce grosime trebuie sa aiba?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Scuze ca te-am tinut atat de mult departe de cratita. Grosimea feliilor de dovlecel depinde si de preferintele fiecaruia, eu le-am facut putin mai groase pentru ca vroiam sa se simta cat mai bine dovlecelul (cam la 1 cm). Dar le poti face cat de subtiri vrei, important este ca apoi sa ai timp si rabdare sa prajesti atatea felii...

      Ștergere
  12. Eu ,inainte de a trece la prajit sarez feliile de dovlecei le las o ora-doua sa lase zeama,apoi storc fiecare bucata. Interesul este sa se mai inmoaie si astfel se si prajesc mai repede.Iar zeama (sosul)il fac cu usturoi, rosii taiate marunt sau suc de rosii si multa verdeata.Nu strica si putin iaurt sau smantana ca sa taie din taria usturoiului. Am observat ca lactatele anihileaza izul de usturoi si nici nu se intoarce inapoi pe gat( enervant lucru pt. cei din jur).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte utile sugestiile tale, iti multumesc pentru faptul ca ti-ai facut timp sa le impartasesti cu noi. Si mie mi s-a parut ca smantana parca mai "imblanzeste" putin usturoiul (si merge de minune cu dovleceii pane).

      Ștergere
  13. Cred ca ar trebui dezvoltat capitolul "conserve/muraturi", E prea sarac si totusi este sezonul legumelor si fructelor... Anonimus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine, insa deocamdata nu prea ma atrage ideea de a face conserve :) Poate mai spre toamna imi fac putin cu curaj si ma apuc de treaba...

      Ștergere
  14. Salut! in urma cu o ora cautam reteta ; acum stau cu burta in sus si abia mai respir ( patratelele mele abia se mai vad )Multumesc pentru asa reteta delicioasa.Am taiat rondele, am bagat mujdei la greu si cu painica aburinda facuta la masina a fost o masa "pe cinste" . Recomand , Pubulus .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, sa-ti fie de bine! Dupa ce-ti revine respiratia, probabil iti vor reaparea si patratelele :)) Daca nu, recomand doua serii de cate 25 abdomene :D

      Ștergere
  15. Ador dovleceii pane, obisnuiesc sa-i gatesc destul de des, la ei eu adaug un sos obtinut din smantana, usturoi si marar, sunt absolut deliciosi preparati cu sosul respectiv.

    RăspundețiȘtergere
  16. De ceva vreme, dovleceii se gasesc destul de usor cam tot timpul anului, iar pretul lor este destul de accesibil, asa ca si eu am inceput sa-i folosesc din ce in ce mai des in retetele mele. Sosul de care vorbesti merge de minune cu dovleceii pane - ma gandesc ca il prepari aproximativ asemanator cu cel pe care l-am publicat si eu mai demult (reteta).

    RăspundețiȘtergere
  17. EXACT la fel il prepar si eu, mama obisnuia sa faca mujdei pentru dovlecei, dar era prea apos asa ca intr-o zi am experimentat cu ce aveam in frigider si mi-a iesit acel sos... o nebunie

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa este, mujdeiul ala este prea apos si parca usturoiul este prea "puternic". Asa, smantana si mararul il mai "slabesc" putin... Iar astfel parca si acesti simpli dovlecei pane se transforma intr-o reteta de mancare mai elaborata :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu-i vara daca nu e si dovlecel pane in bucataria mea! Eu ii tai ceva mai subtiri si ii sarez. Ii las asa pana isi lasa putin din apa. Linga ei fac un sos alb din iaurt si usturoi si mai pun o salata de rosii. O minunatie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ma gandesc ca e pacat sa ne limitam doar la dovlecel pane vara, cand pe blog mai sunt cateva retete cu dovlecel :) Dovleceii taiati felii mai subtiri pentru pane se prajesc si mai repede.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)