Supă cremă de dovlecei

Supa crema de dovlecei reteta
Ingrediente reteta Supa crema de dovlecei:
  • un kg dovlecei
  • 250 ml lapte
  • un morcov
  • o ceapa
  • un cartof
  • o legatura marar
  • ulei, sare si piper
Supa crema de dovlecei ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Eu oricum sunt un mare fan al supelor crema din legume, insa vara acestea mi se par perfecte, deoarece supa crema poate fi mancata fara probleme chiar si rece. Cum dovleceii sunt acum vedetele sezonului, astazi le-a venit si lor randul sa fie transformati intr-o racoroasa supa crema de dovlecei. Stiut fiind faptul ca in general supele crema se servesc alaturi de crutoane, nici supa crema de dovlecei nu face exceptie - insa pe cei comozi sau grabiti ii pot asigura ca merge la fel de bine servita si cu paine ;) Spalam dovleceii, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. In cazul in care dovleceii pe care ii avem sunt mai batrani, trebuie sa avem grija sa le scoatem si miezul cu seminte. Curatam de coaja si celelalte legume (morcovul, ceapa si cartoful), apoi le taiem cubulete. Pentru ca mai apoi le vom pasa, nu are niciun rost sa le tocam marunt. Punem intr-o cratita dovleceii si celelalte legume, turnam laptele si completam cu apa (sau lapte) cam atat cat sa le acopere. Pentru varianta de post a supei crema de dovlecei, putem sa punem numai apa. Adaugam putina sare (si o lingura-doua de ulei, in cazul in care nu folosim lapte) si lasam legumele la fiert circa 20-30 minute. Pentru a obtine o supa crema de dovlecei cat mai aromata, indicat ar fi sa punem la fiert odata cu legumele si o floare cu seminte de marar. Dupa ce s-au fiert, pasam cu blenderul dovleceii si celelalte legume. In cazul in care supa crema de dovlecei ni se pare prea groasa, o mai subtiem cu putin lapte sau apa si apoi o mai lasam cateva minute la fiert. La sfarsit, tocam mararul si il adaugam in supa crema de dovlecei, dupa ce am luat-o de pe foc.
Supa crema de dovlecei reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa crema!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

13 comentarii:

  1. buna ! reteta pare in regula dar:unde e uleiul!?presupun ca ori il adaugi la fiert ori la sfirsit !zic si eu !Iar daca tot e sa adaugi grasimea la sfirsit nu crezi ca un plus de gust ar da un cub de unt in loc de ulei ? in orice caz, esti foarte tare !imi plac retetele pe care le primesc de la tine, felicitari !Adriana

    RăspundețiȘtergere
  2. Adriana, se pare ca nu sunt chiar atat de tare din moment ce am uitat sa scriu cand anume punem uleiul :)
    De fapt eu n-am pus deloc ulei, laptele consider ca este suficient de gras. Am pus uleiul in lista de ingrediente pentru cei care vor sa faca o supa crema de dovlecei in varianta de post. Completez imediat si in reteta.
    As pune uleiul in apa in care vom fierbe dovleceii, asta pentru a fi sigur ca nu uit sa-l pun. Un cub de unt clar ar da un plus de gust supei, dar nu cred ca toata lumea isi permite sa manance atat de gras. Se pare ca noi doi n-avem niciun fel de probleme :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha... din asta cremă de dovleac n-am gustat până acum. De încercat. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana... supa crema este din dovlecei, nu din dovleac :P Nici eu nu mai gustasem asa ceva pana acum, dar pretul dovleceilor practic m-a "fortat" s-o fac :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Super arata, tare imi place voi testa reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. De unde vin eu, ăștia sunt dovleci și ăilalți sunt bostani. :lol:

    RăspundețiȘtergere
  7. Super de gustos!usor de preparat!putine calorii!dietic!recomand la mame cu kopii!!!o reteta de nota 10+

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt total de acord cu tine! Cred ca tinde spre zero calorii :)

    Diana, se pare ca pe acolo nu s-a auzit de sinonime :P Oricum, bine ca am poze la reteta, altfel cine stie cate incurcaturi puteau aparea :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte buna mi-a iesit ! multumim de reteta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Idee pentru diversificarea dietei mele. Eu ador dovleceii, acum ca sunt la dieta, merg perfect.

    RăspundețiȘtergere
  11. Extraordinar de gustoasa! Ca de altfel toate retetele tale! Supa asta a fost una din putinele pe care le-a acceptat si strumful meu nemancacios care are aproape 2 ani:). Noi suntem fani supe crema:), asa ca multumim multumim multumim! niciodata nu am fiert dovleceii in lapte pana acum, de acum numai asa o sa fac supa asta, ca tare buna e...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca i-a placut, doar este o supa crema strumfeasca :)) Cred ca ar trebui sa-i fac alte poze, in prima este prea mult albastru :) Fierberea in lapte a dovleceilor nu pare ceva revolutionar, insa schimba total gustul supei crema. Ma bucur ca mi-ai urmat sfatul si sper sa va surprind placut si cu alte retete.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)